fredag

Sponsrat blogginlägg: Framtiden för Power Play

Det svenska spelmonopolet lever på lånad tid. Regeringen har presenterat ett förslag om att införa ett licenssystem som kommer tillåta internationella aktörer att bedriva spel i Sverige. Det här kan ni läsa mer om på spelmonopolet.se, men en del i förslaget är att regeringen ska försöka sälja av Svenska Spel. Den stora frågan är hur det kommer att påverka oss spelare.

När det kommer till klassiska 1X2-spel kommer det antagligen inte bli speciellt stor skillnad. De internationella bolagen har redan en relativt stor del av den kakan. Det som blir intressant att se är hur poolspel som Power Play kommer att påverkas. Nyckeln till att poolspel ska bli attraktiva är omsättning, vilket blir svårare att uppnå om fler bolag delar på spelarna. Internationella bolag har gjort försök till att skapa eftertraktade poolspel utan att lyckas.

Det här är också den stora frågan som många spelare inte nödvändigtvis tänker på. Poolspelen ses av många som en självklarhet, men deras överlevnad hänger lite i luften om det blir så att Svenska Spel styckas upp mellan andra aktörer.

Förhoppningsvis kommer spelbolagen hitta en lösning där omsättningen delas mellan bolagen. Det vill säga att spelare från Unibet och Betsson bidrar till samma pool för att öka omsättningen. Det här fungerar redan inom casinobranschen och förhoppningsvis kommer de stora bolagen med en bra lösning relativt snart.

Om bolagen presenterar en lösning som gör att de kan erbjuda poolspel som inkluderar flera olika bolag kommer det vara väldigt bra för spelarna. Svenska Spel har en väldigt bra produkt i Power Play. Det enda problemet är att de har en relativt dålig återbetalning i jämförelse med de internationella bolagen. Idag ligger återbetalning för Power Play runt 70 % och det är inte orimligt att hoppas på en höjning med 15 %.

Räknar vi med att varje omgång omsätter 500 000 kr skulle den ökningen betyda att spelarna får ytterligare 75 000 kr att dela på.

Problemet är att om bolagen inte lyckas komma fram till en delad spelarpool. Det skulle betyda att omsättningen delas mellan de olika bolagen vilket betyder mycket mindre summor att tävla om, vilket skulle vara förödande för poolspelen.

Sponsrat blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar