onsdag 9 november 2016

Piteås sportchef rasar: "Det är fortfarande en gåta"

Piteå har varit inblandade i tre situationer där motståndarspelare har blivit skadade den senaste tiden.

Samtliga fall har blivit anmälda till disciplinnämnden. Två av dessa har resulterat i avstängningar.

PHC-sportchefen Jonathan Glader om det faktum att David Selberg blev avstängd i fyra matcher.
- Det är fortfarande en gåta, det fanns inte en tillstymmelse till att vara en huvudtackling, säger Jonathan Glader till Piteå-Tidningen.

Glader har inte heller någon förståelse för att Marcus Sandström blev avstängd i sex bataljer. Piteås sportchef betraktar det som ett tufft straff i jämförelse med många andra, berättar han för tidningen.

3 kommentarer:

Vad håller vi på med ? sa...

Hela div1 norra talar om Piteås sätt att spela hockey. Kanske borde man lämna WO nästa gång för att slippa skador. Konstigt att det går att få hjärnskakning utan ngn gjort ngt. Bergström var medvetslös INNAN han landade på isen. Ingen huvudtackling ? Tjena

Anonym sa...

Patetiskt skitsnack, piteå leder fairplay-ligan av en anledning och det är så klart inte pga av att man spelar fult. Däremot är man seriens överlägset bäst tränade lag och kör över veka jämtländska lag bara genom fysiken.

Anonym sa...

Helt rätt att stänga av Sandström i 6 matcher. Tacklar en öik spelare i huvudet utan att pucken ens är där. Piteå har ett stort problem med inställningen hos de som leder verksamheten som sänder signaler som inte är bra för ishockeyn. Piteå är ett "grislag" som kör "fulknep" så fort man får chansen.
Tyvärr vinner man två matcher mot öik som innehåller två huvudtacklingar som borde renderat i två matchstraff. Osäkra domare gör dock ej bedömningen under matchen utan detta regleras i efterhand av disciplinkommitten.

Skicka en kommentar