lördag 12 november 2016

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Leksand - Luleå

Matchtips: 2.
Två lag som har haft det tungt på sistone drabbar samman. Luleå är - fyra förluster i följd till trots - favoriter. LHF vann enkelt när lagen möttes senast och är starkare över hela rinken. Leksand ska dock inte räknas bort, inte minst med tanke på att Luleå har en del tunga avbräck. Tipset är emellertid att LHF styr upp det här till slut. Delvis tack vare målvaktsspelet.

***

Färjestad - Malmö

Matchtips: X.
En mycket oviss sammandrabbning. Färjestad är enormt formstarka. Nio segrar på tio matcher inger respekt. Malmö har förvisso tre torskar på fyra matcher, men är på stark uppgång till följd av den komfortabla bortavinsten nu senast mot Luleå. Redhawks vann när lagen möttes senast och är bortastarka, men FBK har en högre kapacitet och känslan är att värmlänningarna får med sig minst en pinne från den här tillställningen.

***

Karlskrona - Frölunda

Matchtips: 2.
Toppmatch i Blekinge. Karlskrona dippade visserligen nu senast i Örebro, men kan stoltsera med fem vinster på de sex senaste matcherna. Frölunda blir ett stort kraftprov, trots att laget har förlorat två av de tre senaste SHL-matcherna. Göteborgarna har ett bättre lag och ska betraktas som favoriter. Tipset är att Frölunda drar det längsta strået, trots att KHK vann det senaste mötet lagen emellan, samtidigt som västkustgänget är bortasvaga.

***

Skellefteå - Rögle

Matchtips: 1.
Ett av två dubbelmöten i dag. Skellefteå gjorde det bra som bortabetvingade Rögle i går och är stora favoriter i den här sammandrabbningen. SKE har i grunden ett mycket bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset är att Skellefteå återigen vinner redan under ordinarie speltid.

***

Örebro - Linköping

Matchtips: X.
Örebro har gjort det riktigt bra på sistone. Tre segrar på fyra matcher imponerar. Linköping har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och får det tufft i dag mot ett ÖHK som vann det senaste mötet lagen emellan. LHC har dock ett bättre lag och är bortastarka. Tipset utgörs av att östgötarna får med sig minst en poäng. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Brynäs - Djurgården

Matchtips: 1.
Brynäs är favoriter i dagens sammandrabbning. Nio poäng på fyra matcher är ett starkt facit. Djurgården har dock ett hyfsat läge. Dif:s hemmavinst mot självaste Frölunda får ses som ett styrkebesked. Stockholmarna har dock gjort en betydligt sämre säsong än Brynäs rent helhetsmässigt och är hemmastarka, samtidigt som Djurgården är ett bedrövligt bortalag. Tipset är att Brynäs vinner redan under ordinarie speltid. Delvis till följd av det offensiva övertaget.

***

Växjö - HV71

Matchtips: X.
Lördagens mest svårtippade match. Växjö jagar ytterligare en vinst mot HV71 och ska betraktas som favoriter med liten marginal, trots att Lakers inte direkt har varit något höjdarlag i hemmaplanssammanhang den här säsongen, samtidigt som HV är rätt så bortastarka. Känslan är att det här derbyt inte avgörs under ordinarie speltid.

10 kommentarer:

Anonym sa...

2
2
2
1
2
2
1

Sjömannen sa...

Växjö - HV71 4-2

Anonym sa...

2
2
1
1
1
X
1

Anonym sa...

Tuff match för KHK igen.
Hade varit skönt med...någon beskedligare motståndare nu. Finns den?
Fantastiskt lite insläppta, så här långt.
Men framåt måste hända mer. Guter, Cruse, Bergström, Paulsson mfl: nu måste ni börja göra mer poäng! Bakåt kan man inte begära mer!
2-2?

Stolpskott sa...

KHKs match mot Örebro var bedrövlig i första, andra och första 10 minuterna. Kändes ringrostíga och trötta! Visst man tog 1 poäng, men ingen bra insats alls. Idag ställs man mot Frölunda och då måste man upp 2 snäpp och hitta tillbaka till det framgångsrika konceptet som gjort KHK till de serieledare man trots allt är.

Anonym sa...

Målvakterna i Karskrona?
Helt sjukt så bra de är!
Båda två.
Överlägset Sveriges bästa besättning på den positionen.

Anonym sa...

Hörde Magnus Bogren säga att Rögle var väl förberett mot Skellefteå i fredagens match. Undrar om ni är lika förberedda i dag?

Anonym sa...

Lätt tippat som vanligt enligt experterna. Vadå, kom tomten tidigt i år eller? Vi kör en brak klar trippel. vad kan gå fel ? Äter gammelmorsan ärtsoppa idag ?? Nää just det...
Leksand-Luleå 1X (joo du läste rätt...)
KHK-Frölunda ML 2 (helt klar...)
FBK-Malmö ML 1 (rödhöken är mätt idag..)
6.43 x 500 ger fina 3215kr. Jävlas inte nu Leksand..

Anonym sa...

Läste om någon bubbla som skulle vara spräckt.
Var? Hur? När?
Pinsamma o tråkiga människor.
Grymt bra jobbat så här långt KHK!!!
Folk letar fel o problem överallt. Lika småaktigt som förr. Eller mer efter töntnätet.
Man blir så trött.
Karlskrona! Ge järnet. Visa vägen!

Anonym sa...

För övrigt.
Vill se statistik på pp o bp igen. Nu.
Karlskrona sopsist på att få pp?

Sjukt.
Ligga så högt o alltid spela fem mot fem eller fyra mot fem. Inte många pp för KHK inte. Är de fulare än andra? Gapskratt.
Hänger de inte med? De ledde nyss SHL!
Skärpning dömeriet.
Ojämnt igår igen.
Behövs ingen khksupporter för att se.
Pinsamt.

Skicka en kommentar