tisdag 15 november 2016

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Luleå - Växjö

Matchtips: 2.
Formsvaga Luleå har mycket att bevisa. Inte nog med att laget har förlorat fem matcher i följd, utan det spelmässiga har dessutom varit tveksamt i de senaste bataljerna. Växjö har håvat in hela 13 poäng på de fem senaste matcherna och ska ses som favoriter i kväll. LHF vann visserligen det senaste mötet lagen emellan, men har en del tunga backavbräck och Lakers är bortastarka. Tipset utgörs av att smålänningarna drar det längsta strået.

***

Djurgården - Skellefteå

Matchtips: 2.
Djurgården slår ur underläge. Dif har förlorat nio (!) av de tio senaste matcherna. Skellefteå är på stark uppgång och har ett bättre lag. Stockholmarna vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan och ska på intet sätt räknas bort. Djurgården är dock ett mediokert hemmalag och känslan är att SKE tar revansch i kväll. Mycket tack vare lagets offensiva övertag.

***

HV71 - Färjestad

Matchtips: X.
HV71 har ett riktigt bra läge i kväll. Två vinster på de tre senaste matcherna är ett bra facit. Färjestad får betraktas som ett rejält kraftprov. FBK kan ståta med fyra segrar i följd och har varit väldigt heta i allmänhet en längre tid. HV71 vann å andra sidan när lagen möttes senast och är hemmastarka. Tipset är att Jönköpingsgänget får med sig minst en poäng från den här matchen, trots att Färjestad är bortastarka.

***

Frölunda - Örebro

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Frölunda är tämligen stora favoriter i kväll. Göteborgarna har ett trettonpoängsförsprång och är grymt hemmastarka. Västkustlaget har dessutom tagit sex poäng på de tre senaste matcherna och Örebro har förlorat två av de tre senaste tillställningarna. Lägg därtill att Frölunda vann när lagen möttes senast. ÖHK lär inte få med sig en enda poäng från den här sammandrabbningen.

***

Karlskrona - Brynäs

Matchtips: X.
Kvällens mest ovissa match. Karlskrona har dippat på sistone i form av två nederlag i följd. Brynäs - som har inkasserat tolv poäng på de fem senaste matcherna - blir ett stort kraftprov. KHK vann det senaste mötet lagen emellan och är hemmastarka. Gävle-gänget år andra sidan vassa i bortaplanssammanhang och har ett bättre lag. Tipset utgörs av att den här bataljen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Linköping - Leksand

Matchtips: 1.
Det här är en match som Linköping ska vinna under normala omständigheter. LHC har vunnit två av de tre senaste matcherna och håvat in poäng i samtliga dessa bataljer. Leksand är på stark uppgång, men har varit usla sett till det helhetsmässiga den här säsongen. Linköping vann dessutom när lagen möttes senast och kan ståta med ett mycket bättre lag. LHC lär vinna redan under ordinarie speltid mot bortasvaga LIF.

7 kommentarer:

Anonym sa...

1
1
2
2
X
1

Sjömannen sa...

Luleå - Växjö 4-6

Anonym sa...

1
X
X
1
1
1

Danne sa...

Brynäs vinner.

Anonym sa...

2
2
2
1
2
1

Anonym sa...

1
1
1
1
1
1

Anonym sa...

Jag tror att Karlskrona studsar tillbaka och vinner ikväll. Matchen mot ett mkt bra Frölunda, var ett steg framåt jämfört med Örebro borta.
3-2?

Skicka en kommentar