fredag 2 juni 2017

Plus i kassan för Björklöven - har 6,8 miljoner kronor i eget kapital

Björklöven hade en mycket tung säsong rent sportsligt och var ytterst nära att hamna i Kvalserien, men det ekonomiska utfallet blev desto bättre.

Västerbottningarna gjorde en vinst på 300.000 kronor.

Det egna kapitalet är därmed uppe i 6,8 miljoner kronor.

Publiklyftet var en av anledningarna till det starka ekonomiska resultatet. Publiksnittet (3.802) var nämligen klubbens högsta sedan SM-guldet 1987.

"Björklövens ekonomiska målsättningar är tydliga i den strategiska färdväg som klubben jobbar efter. Att fortsätta växa omsättningsmässigt med en ekonomi i balans och positivt kassaflöde är ledorden. Vägen fram är att fortsätta arbetet med att locka nya besökare till arenan samt hitta nya intäktsflöden och produkter. För att ta ytterligare steg framåt krävs nu sportslig framgång tillsammans med att arenans publika och kommersiella ytor förbättras", skriver klubbledningen på hemsidan.

Mikael Lundström om Leksand och Mora: "Två små landsortföreningar som driver svensk hockey framåt"

Mikael Lundström - som är tävlingsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet och har varit sportchef i Leksand - är aktuell för en styrelsepost i Mora.

Lundström har för avsikt att hjälpa till med både sportsliga och ekonomiska frågor.
- Det är viktigt att man driver en klok sportslig verksamhet hela vägen. Där man ser till att prioritera allt, hela vägen från ungdomssidan till att se till att man har en fungerande damsida, säger Mikael Lundström till Dalarnas Tidningar.

Den 67-årige Luleå-bekantingen är imponerad av både Moras och ärkerivalerna Leksands verksamhet.
- Det är så tjusigt med Mora och Leksand som alltid haft en fantastisk hockeykultur. Två små landsortföreningar som driver svensk hockey framåt om du frågar mig. Duktiga spelare och ledare har alltid funnits, säger han.

Moras årsmöte - där det beslutas om Mikael Lundström blir invald i styrelsen - äger rum den 21 juni.

Den AHL-meriterade centern förstärker Division 2-laget

Kalmar har gjort klart med en slagkraftig förstärkning med Division 2-mått mätt: AHL-meriterade Victor Crus Rydberg ansluter till Smålandsklubben.

Den 22-årige centern spelade allsvensk hockey med Vita Hästen så sent som säsongen 2015/2016 och tillhörde Vimmerby - där han noterades för 17 poäng på 43 matcher - den gångna säsongen.

Sportchefen Roger Nyström om värvningen av den NHL-draftade tvåvägspjäsen.
- Vi är givetvis jätteglada att ha Victor här hos oss. Det är en offensiv center, en riktig playmaker och det är så vi kommer att nyttja honom, säger Kalmars sportchef till Barometern.

Jonas Liwing om Södertälje: "Satsar för att vilja uppåt, inte för att hålla sig kvar"

Södertälje har ett mycket intressant lag på gång. SHL-meriterade Jonas Liwing är ett av ett antal spännande nyförvärv.

Den offensivt skicklige backen lockades i första hand av SSK:s relativt höga ambitioner.
- Jag är ju från Stockholm och kan bo där nu, men det viktigaste var att spela i ett lag med en målsättning, som satsar för att vilja uppåt, inte för att hålla sig kvar, säger Jonas Liwing till LT.

Djurgårdsbekantingen om det nuvarande lagbygget.
- Jättespännande. Mycket unga, hungriga grabbar och några äldre med mig, Gråhns och Stefan Johansson. Det är en bra mix, det kan bli riktigt bra, säger 34-åringen.

Jonas Liwing svarade för 22 poäng på 52 allsvenska matcher den gångna säsongen och har i övrigt bland annat representerat AIK på allsvensk nivå.

Sportchefen om Bill Sweatt: "Ingen spelare som är aktuell för dagen"

Det har spekulerats i att Bill Sweatt - som inte fick fortsatt förtroende i Luleå efter två säsonger i klubben - är på väg tillbaka till Brynäs.

Sportchefen Stefan Bengtzén om jänkaren med det vassa skottet.
- Hans namn har varit uppe för diskussion, men det är ingen spelare som är aktuell för dagen, säger Brynäs sportchef till Gefle Dagblad.

Gävle-klubben har bara en plats att fylla innan truppen är spikad för stunden.

Anton Rödin är inte heller aktuell som läget är nu, berättar Stefan Bengtzén för tidningen.

Bengtzén dementerar dessutom att NHL-meriterade Cory Conacher är ett namn som intresserar Brynäs.

Den passningsskicklige forwarden byter Hockeyettan-klubb

HC Dalen får en finfin förstärkning. Det handlar om offensivt skicklige Dennis Santesson, som lirade i Tyringe i fjol.

Den 24-årige forwarden mäktade med 21 poäng på 27 matcher den gångna säsongen.

AIK-fostrade Santesson har i övrigt bland annat varit vass i Arlanda-tröjan på Hockeyettan-nivå.

"Dennis är en passningsskicklig spelare som har en förmåga att hitta öppningar och är väldigt skicklig i powerplayspel där det också är en fördel att vara högerskytt", skriver klubben på hemsidan.

Ekonomiska framsteg för Timrå

Timrås ekonomiska utveckling går åt rätt håll. Tik kommer presentera en ekonomisk vinst för den gångna säsongen.

Klubbdirektören Jörgen Wahlberg vill inte gå in på hur stor summa det handlar om, utan medlemmarna kommer få den infon först av alla, berättar han för Sundsvalls Tidning.

Medelpadingarna har haft ekonomiska problem i ett antal år, men klubbledningen har - sedan några månader tillbaka - varit tydliga med att klubben kommer klara av elitlicensen för spel i HockeyAllsvenskan.

Tyringe-forwarden Viktor Sundström: "Får bidra med rutinen"