lördag 27 maj 2017

HV71-talangen hamnar i den hårdsatsande Hockeyettan-klubben

Inget är officiellt ännu, men välinitierade 24Kristianstad kan avslöja att forwardstalangen Rasmus T. Andersson hamnar i hårdsatsande Kristianstad.

Den 19-årige dansken bokfördes för fem SHL-matcher med HV71 den gångna säsongen och lirade mestadels i klubbens J20-lag, där han var en mycket framträdande poängplockare.

Forwarden har i övrigt bland annat ett förflutet i Malmös organisation och fick chansen i det danska juniorlandslaget den gångna säsongen.

Mora kommun överväger att investera 6,9 miljoner kronor i arenan

Upprustningsbehovet av Smidjegrav är enormt. Kommunens avsikt är att investera 6,9 miljoner kronor i arenan, förutsatt att MIK går in med 2,5 miljoner.

"Totalt omfattar åtgärdsprogrammet 43 punkter och beräknas kosta 9,4 miljoner, varav kommunens del blir 6,9 miljoner och klubbens 2,5 miljoner. En del av åtgärderna hade varit nödvändiga att utföra, oavsett om Mora IK spelat i SHL eller inte", skriver kommunen på hemsidan.

Tanken är att Moras arenahyra ska höjas efter upprustningen:

"Eftersom kommunen äger hallen och klubben hyr den, blir anpassningarna ett delat ansvar. Fördelningen är helt enligt det hyresavtal som kommunen och klubben har idag. Efter att upprustningarna har genomförts, kommer Mora IK:s hyra att höjas på ett sätt som svarar mot de investeringar som kommunen gör", skriver kommunen.

Östersund förstärker backbesättningen med den SHL-meriterade pjäsen

Östersunds trupp börjar ta form. SHL-meriterade Ludvig Carlsson är det senaste namnet i jämtlänningarnas lagbygge.

Den 20-årige backen var en nyckelspelare i ÖHK:s J20-lag den gångna säsongen och bokfördes för åtta SHL-matcher i Närke-gänget.

Sportchefen Mikael Eriksson om rekryteringen av backtalangen.
- Under hans åtta SHL-matcher med Örebro fick han mycket beröm. Han är en oerhört ambitiös kille som har en tydlig målbild med sitt hockeyspelande, som är att nå så högt upp som man bara kan, säger Östersunds sportchef till klubbens hemsida.

Mycket talar för spel i Skellefteå för den rutinerade forwarden

Det har länge varit ytterst oklart om Pontus Petterström blir kvar i Skellefteå.

Nu talar allt mer för att grovjobbaren får fortsatt förtroende - delvis till följd av att klubben har fått nej tack av ett par andra forwards.

Sportchefen Mikael Lindgren om det aktuella läget.
- Pontus är fortfarande intressant. Inget är dock klart, men förhoppningsvis kommer vi fram till ett beslut inom kort, säger SKE-bossen till Norran.

Petterström har representerat Skellefteå under elva av de 15 senaste säsongerna (Linköping i övrigt).

Leksandsbekantingen kan hamna i det allsvenska laget

Henrik Haukeland blir som bekant inte kvar i Leksand. Det kan emellertid ändå bli en fortsättning i svensk hockey.

Timrå - där han kan bli Timrå-flyktade Johan Mattssons ersättare - är ett alternativ.

Sportchefen Kent Norberg om norrmannen.
- Han är inte klar, men det är i alla fall ett namn vi diskuterar. Vi har anmält intresse, men det är inte mer än så, eller vi har pratat, säger Timrås sportchef till Sportbladet.

VM-meriterade Haukeland var med om Leksands SHL-avancemang förra året och fick chansen i 24 tävlingsmatcher i LIF-dressen den gångna säsongen.

Back med allsvenska meriter till Blekinge-laget

Kallinge/Ronneby har för närvarande 17 kontrakterade spelare. Hemvändaren Filip Mingotti utgör det senaste namnet.

Den 23-årige backen är därmed tillbaka i moderklubben, som han var utlånad till under en del av säsongen 2014/2015.

Mingotti är bokförd för 33 allsvenska bataljer i Karlskrona-tröjan och tillhörde Asplöven i fjol.

Filip Mingotti om beslutet att återvända till Krif.
- Mina två senaste säsonger i Vimmerby och Asplöven har varit utvecklande både på isen och utanför. Min senaste säsong i Asplöven var lärorik på sitt sätt. Jag fick vara med om en vinter som jag aldrig varit med om innan. Det ska bli jättekul att komma hem och spela i min moderklubb igen. Det som gjorde att jag valde Krif är att jag kände att jag ville komma hem och spela och att Krif är en förening som vill slåss om en plats upp till allsvenskan och den resan vill jag vara med på, säger han till klubbens hemsida.