lördag 20 maj 2017

Östersunds stortalang kan hamna i SHL redan i år

Talangfulle Calle Själin har bestämt sig för att lämna Östersund.

Det finns intresse både från HockeyAllsvenskan och SHL.

Den U18-landslagsmeriterade backen om uppgifterna.
- Jag kommer röra på mig och har haft kontakt med ett par klubbar men kan inte säga mer än så. Det som är klart är att jag inte kommer vara kvar i Östersund, säger 17-åringen till Hockeymagasinet.

Själin svarade för 15 poäng på 34 Hockeyettan-matcher den gångna säsongen och fick även chansen i HockeyAllsvenskan med Timrå.

Asplöven sänker spelarbudgeten

Nu står det klart vem som ersätter Oskarshamnsflyktade Per Kenttä i Asplöven.

Det handlar om Urban Lahti, som var tränare i laget den gångna säsongen.

Spelarbudgeten kommer sänkas - men det är inget som oroar Urban Lahti.
- Det ser bättre ut än vad det gör på pappret. Det är en av arbetsuppgifterna jag har, att dra ihop ett slagkraftigt lag med mycket mindre pengar än vad vi har haft tidigare i föreningen. Det blir en utmaning men jag känner att vi kommer ha ett slagkraftigt lag till hösten ändå. Jag är inte orolig för det sportsliga, säger Asplövens klubbchef till NSD/Kuriren.

Skellefteå-nyförvärvet: "En hockeytokig stad"

Det faktum att spetsbacken Morgan Ellis hamnade i Skellefteå beror delvis på att Bud Holloway - som han har lirat med tidigare i AHL-sammanhang - spelar där.

SKE-nyförvärvet om Bud Holloways lovord beträffande Västerbottensklubben.
- Han berättade att Skellefteå hade fantastiska fans, att det till och med är fullsatt under första isträningen och att det var en hockeytokig stad. Att man blir väldigt bra mottagen och att han stortrivs där själv så det tyckte jag lät som en häftig upplevelse, säger 25-åringen till Norran och fortsätter:
- Han var nog den största anledningen till att jag valde att skriva på för han hade enbart positiva saker att säga om Skellefteå och klubben. Det är en kille som jag känner och litar på också.

Ellis spelade sporadiskt i NHL så sent som säsongen 2015/2016 och siktar på att få fler chanser i världens bästa hockeyliga, berättar han för Norran.

Linköpings före detta tränare tar över Skellefteå-laget

Hockeyettan-klubben SK Lejon har gjort klart med en ny tränare. Det rör sig om Jens Brändström.

Brändström har bland annat ett förflutet som tränare i Linköpings damlag.

Tobias Carlsson (en del av Skellefteå-klubbens sportråd) om Jens Brändström.
- Vi hade Brändström på gång redan förra säsongen men fick inte ihop alla bitar runt ikring ishockeyn. Det känns riktigt bra att det nu är klart. Jens var upp och besökte klubben och Skellefteå förra helgen och det kändes mycket bra, han delar vår värdegrund och är en tränare som vill utvecklas och så småningom nå toppen, vilket stämmer med både spelare och tränare som vi söker. Han har en bra mix av blandad erfarenhet såväl som spelare men även som tränare och sportchef både i Sverige och Norge, jobbat med juniorer och damverksamhet i LHC, säger Tobias Carlsson till klubbens hemsida.

Patrik Klüft hjälper Hockeyettan-klubben

Patrik Klüft - som bland annat har ett förflutet som tränare i Kallinge/Ronneby - är tillbaka på Hockeyettan-nivå.

Den här gången handlar det om ett åtagande som koordinator i Östersund.

Sportchefen Mikael Eriksson om rekryteringen.
- Det är jättekul att få in en sådan som Patrik Klüft i föreningen, med allt vad han står för. Jag har haft kontakt med Patrik sedan förra året och arbetat för att hitta något form av samarbete. Det känns oerhört spännande att presentera den här lösningen som vi tycker är ett nytänk, säger Östersunds sportchef till klubbens hemsida.

Huvudtränaren Kjell-Åke Andersson ser fram emot att samarbeta med Patrik Klüft.
- Den största anledningen till varför jag tackade "ja" är att jag får jobba nära Jörgen Själin och Karl Björklund så att vi tillsammans kan utveckla föreningen sportsligt. Även att ha ett samarbete med Patrik Klüft tilltalar mig som tränare. Jag känner att vi tillsammans kan göra något väldigt bra av det här, säger han.

Västerviks nye tränare: "Samtidigt är det inget som säger att vi inte kan bli trea igen"

Roger Forsberg, tillika Mattias Karlins ersättare som tränare i Västervik, ser ödmjukt på målsättningen när det gäller kommande säsongen.

Jämtlänningen om sitt resonemang i sammanhanget.
- Det kanske låter konstigt att prata om att man ska etablera sig när man blev trea ifjol, men det är fortfarande det som gäller. Man måste vara ödmjuk. Samtidigt är det inget som säger att vi inte kan bli trea igen. Det är stenhårt jobb bakom varje poäng, säger 51-åringen till Vimmerby Tidning.

Siktet är inställt på en topp åtta-placering i grundserien.
- Allsvenskan är en serie där man slåss om att bli bland de åtta främsta, som innebär playoffspel. Det är en rimlig målsättning för oss, att kriga för att komma topp åtta. Vår ambitionsnivå i träning och förberedelser måste ligga där, säger Roger Forsberg.

Forsberg har tre säsonger som tränare i Timrå bakom sig. Han har tidigare bland annat varit assisterande tränare i HV71.

HVTV:s hyllning till Erik Christensen