torsdag 18 maj 2017

Bik Karlskoga delar med sig av NHL-pengarna till Viking

Bik Karlskoga kommer få ta del av en fjärdedel av NHL-pengarna (300.000 USD) till följd av Victor Ejdsells kontrakt med Nashville Predators.

Karlskoga-klubben har ingen skyldighet rent juridiskt att dela med sig av pengarna till moderklubben Viking, men kommer ändå göra det.

Klubbdirektören Torsten Yngvesson om det fina initiativet.
- Vi satt faktiskt och spånade på hur vi ska hjälpa Viking och dela med oss redan förra veckan. Vi vill göra något roligt för dem. Det skulle bli en överraskning, säger han till NWT.

Färjestad - som får ta del av 75 procent av NHL-pengarna - kommer dock inte dela med sig av ersättningen till Värmlandskollegan Viking, uppger NWT.

Stort intresse för SHL-klubbens säsongskortsförsäljning

Luleå har - enligt relativt många - något bra på gång. Bland annat tack vare rekryteringen av tränaren Tomas "Bulan" Berglund, klasscentern Niklas Olausson och spetsbacken Daniel Sondell.

Det syns även på säsongskortsförsäljningen.

Intresset är mycket större än vid motsvarande tidpunkt förra året.

"Redan första veckan märktes det ökade intresset när vi sålde 60% fler säsongskort än vad vi gjorde den första veckan förra säsongen. Ett intresse som har hållit i sig även under den andra försäljningsveckan, vilket innebär att vi just nu har sålt dubbelt så många säsongskort som vid samma tidpunkt förra året", skriver kommunikationschefen Robert Hedlund på klubbens hemsida.

Karlskrona-produkten är högaktuell för Tingsryd

Simon Karlsson - som inledde fjolårssäsongen i Södertälje och avslutade den i Västerås - blir med relativt stor sannolikhet kvar i HockeyAllsvenskan.

Karlskrona-produkten är nämligen högaktuell för Tingsryd, avslöjar Smålandsposten.

Sportchefen Tomas Bergstrand om uppgifterna.
- Vi för en diskussion. De går bra. Vi hoppas ha en lösning klar när som. Om det är i dag eller i morgon vet jag inte, säger Tingsryds sportchef till tidningen.

Karlsson svarade för 16 poäng på 43 allsvenska matcher den gångna säsongen och blev poänglös i Kvalserien.

Engcon storsatsar på Skellefteå

Engcon - som tillverkar grävmaskinskomponenter - har varit en tung Skellefteå-sponsor i många år.

Nu står det klart att Engcon kommer gå in med ännu mer pengar än tidigare.

Avtalet är så pass omfattande att Engcon blir SKE:s huvudsponsor.

Grundaren Stig Engström om Strömsundsföretagets sponsorskap.
- Hockeylägret med tillhörande match har varit ett väldigt uppskattat inslag för så väl klubben som för oss som bor och verkar i Strömsund. För mig är det viktigt att sätta en lokal prägel på vårt samarbete med Skellefteå AIK och på så sätt låta min hembygd få ta del av samarbetet, säger Stig Engström till klubbens hemsida och fortsätter:
- Dessutom har vi även nyttjat vårt samarbete affärsmässigt, genom att ständigt anordna kundevent i samband med matcherna vart än i landet Skellefteå AIK spelar och det kommer vi fortsätta utveckla.

Den SHL-meriterade forwarden förstärker Boden

Det har som bekant ryktats om det en längre tid. Nu är det officiellt att Christian Nyman förstärker Hockeyettan-nykomlingarna Boden.

Seriekonkurrenten Kalix snuvas därmed på en av lagets nyckelspelare.

Den 26-årige forwarden mäktade med 31 poäng på 42 matcher den gångna säsongen och är bokförd för 21 SHL-bataljer under tiden i Luleå.

Tränaren Robert "Nobbe" Nordberg om kanonvärvningen.
- Christian har haft en del erbjudanden att välja mellan, härligt att han valt Boden Hockey. Tydlig och rak spelare och en personlighet som kommer passa in gruppen. Han kommer att skapa energi och genom detta göra bra spelare bättre i sin egen omgivning. Främsta egenskapen är hans vilja att vinna i alla situationer, säger Bodens tränare i ett pressmeddelande.

Den NHL-meriterade centern kan hamna i Luleå

Luleå har alltjämt en centerplats kvar att fylla. Tanken är att det ska handla om en spetscenter för någon av de två främsta centerplatserna.

Joey Hishon kan möjligtvis bli lösningen.

Luleå är närmare bestämt intresserade av den NHL-meriterade kanadensaren, enligt uppgifter till NSD/Kuriren.

Den 25-årige liraren kommer närmast från spel i KHL och stod för 43 poäng på 62 AHL-matcher så sent som säsongen 2015/2016.

General managern Stefan "Skuggan" Nilsson vill inte kommentera någon enskild spelare, men har goda förhoppningar om att göra klart med en center inom kort, berättar han för NSD/Kuriren.

Kristianstadsbekantingen ansluter till Hockeyettan-klubben

Lucas Venuto har ett förflutet i Mörrum och Kristianstad på svensk mark. Borlänge blir den tredje klubben i Sverige.

Kanadensaren var en poängmaskin på Hockeyettan-nivå så sent som säsongen 2015/2016 och kommer närmast från ECHL-spel.

Sportchefen Mats "Horndal" Johansson om värvningen av den kanadensiske forwarden.
- Ett spännande tillskott, en målskytt som är utrustad med ett oerhört vasst skott. Han hade en bra säsong i Mörrum när han var där och vi räknar med att han skall producera poäng i det offensiva spelet, säger BHF:s sportchef till klubbens hemsida.

Kristianstadskuggen Acke Ringström om intresset från andra klubbar: "Bättre att vara kvar här"

Troja/Ljungby-nyförvärvet Jesper Thörnberg: "Jag har ett bra skott"