måndag 15 maj 2017

Kristianstads sportchef dementerar ryktet

Kristianstad jagar fler spetsnyförvärv. HA-meriterade Henrik Thegel är ett av namnen som det har ryktats om på sistone.

Sportchefen Joakim Johansson dementerar dock ryktet.
- Nej, det är inget namn för oss. Inte just nu i alla fall, säger KIK:s sportchef till 24Kristianstad.

Den 27-årige forwarden kommer närmast från spel i Södertälje, där han noterades för 19 poäng (varav sju i kvalseriesammanhang) på 58 matcher den gångna säsongen.

Vita Hästen-forwarden förstärker Hockeyettan-laget

Skövde har gjort klart med en högintressant förstärkning. Det rör sig om Anton Blomberg.

Den 21-årige forwarden kommer närmast från spel i Vita Hästen, där han stod för sju poäng på 51 matcher.

Blomberg har i övrigt bland annat ett förflutet i Linköping och är bokförd för 46 SHL-bataljer.

Sportchefen Hans Ljunggren ser Anton Blomberg som en spetsförstärkning.
- I Anton får vi en aggressiv och stark skridskoåkare med ett vasst skott som kommer att betyda mycket i det offensiva spelet. Anton är en spetsspelare som vi tror kommer göra skillnad och samtidigt bli en publikfavorit i Billingehov. Avtalet är skrivet på ett år, säger Skövdes sportchef till klubbens hemsida.

Västerås-målvakten: "Alla kommer vilja slå stora starka VIK"

Marcus Dahlbom är en av spelarna som följer med Västerås ner i Hockeyettan.

Den 27-årige målvakten ser det som en inspirerande uppgift att vara med i VIK:s jakt på en snabb allsvensk comeback.

Värmlänningen om vad som väntar.
- Jag tror att det blir rätt så höga förväntningar och det får man räkna med. Alla kommer vilja slå stora starka VIK. Det får man vara beredd på. Samtidigt får man se det som en rolig utmaning. Varje match kommer att bli stenhård, säger Marcus Dahlbom till VLT.

Dahlbom tror att Västerås kommer få ett slagkraftigt lag och lyfter bland annat fram nyförvärvet Kenny Källström, berättar han för tidningen.

Malmö-backen har för avsikt att flytta till Västerbotten nästa år

Erik Andersson har ett år kvar på kontraktet med Malmö. Därefter väntas han lämna Redhawks.

Planen är att flytta hem till Västerbotten igen, berättar 35-åringen för Västerbottens Folkblad.

Det kan bli aktuellt med att sluta, men en fortsättning som hockeyspelare är inte uteslutet.

Den rutinerade Björklöven-bekantingarna om framtidsplanerna.
- Ska jag spela vidare efter nästa säsong måste jag känna att det finns något kvar att ge från min sida. Jag vill inte bara avrunda någon karriär. Ska jag spela ska jag också känna för det och känna att jag kan bidra, säger Erik Andersson till tidningen.

Hockeyettan nästa för Skellefteå-talangen

Jonathan Stålberg lämnar Skellefteås organisation för spel i Hockeyettan. Det handlar om Vimmerby.

Den 19-årige målvakten om beslutet att välja VH.
- Det ska bli riktigt kul att komma till Vimmerby. Det är en klubb jag hört mycket gott om, och jag vet att klubben har höga ambitioner. Jag gör min första säsong som senior, och det var till den södra hockeyettan jag ville. Det fanns lite annat att välja på, men Vimmerby kändes bäst, säger Jonathan Stålberg till klubbens hemsida.

Sportchefen Daniel Stolt om SKE-produkten.
- Det är en stor och vältränad målvakt som vi har fått mycket goda referenser på. Han har framtiden för sig och har egna ambitioner att nå en hög nivå. Vi tror att han har alla möjligheter att visa sin kapacitet direkt när kommande säsong drar igång, säger Vimmerbys sportchef.

Leksandsstjärnan: "Ärligt talat vet jag inte vad de får ut av att skicka privata hot"

Många Leksandssupportrar har varit kritiska till det faktum att Mattias Ritola har brutit kontrakt tidigare och många trodde att så skulle bli fallet även i år, varpå han beslutade sig för att köra vidare i LIF, degraderingen till trots.

Leksandsforwarden om kritiken.
- Jag bor ju här, självklart har jag hört det liksom. Fans för mig är de som älskar laget, som alltid stöttar oss och alltid står bakom oss. Sen kommer det alltid finnas nättroll. Ärligt talat vet jag inte vad de får ut av att skicka privata hot, säger Mattias Ritola till Siljan News.

Det har gått så långt att även Ritolas familj har fått motta hot.
- Jag har fått mycket skit, det kan jag säga, helt klart. Både jag och min familj. Den delen kan jag inte riktigt förstå vad de vill få ut av. Men å andra sidan har jag även fått höra väldigt mycket positivt också. Så det blir ju de kommentarerna man försöker lyssna på. Sen det som skrivs på sociala medier, jag är inte aktiv någonstans så där kan de fortsätta skriva hur mycket de vill. Vissa grejer gick för långt den här gången, så är det, säger 30-åringen.

Tex Williamsson om Leksand: "En riktig hockeyhåla"

Tex Williamsson - som gjorde succé i allsvenska Pantern i fjol - har ett tvåårskontrakt med Malmö, men kommer lånas ut till Leksand den första säsongen.

Den 26-årige Alvesta-produkten är imponerad av hockeykulturen i Leksand.
- Leksand för mig är ju en riktig hockeyhåla. Jag är ju själv från en liten håla och alla vet vilka Leksand är, säger Tex Williamsson till Dalarnas Tidningar och fortsätter:
- Där håller folk i regel antingen på Brynäs eller Leksand så det har ju blivit ett par samtal när det stod klart att jag kommer att spela i LIF nästa säsong.

Williamsson spelade på Division 2-nivå så sent som säsongen 2014/2015, varpå han tog steget upp i Hockeyettan med Tyringe och stannade där i ytterligare en säsong.

Publikfavoriten gör comeback i Blekinge-laget

Sebastian "Basse" Magnusson lämnade Kallinge/Ronneby för spel i seriekonkurrenten Kristianstad den gångna säsongen.

Nu är den hårt jobbande forwarden tillbaka i Krif.

Växjö-produkten med de allsvenska meriterna om beslutet att återvända till Blekinge-klubben.
- Jag trivdes bra i Kristianstad men jag hann inte riktigt med livet utanför hockeyn. Jag pendlade varje dag vilket till slut blev påfrestande och jag träffade knappt min sambo. Samtidigt fick jag en härlig känsla när jag snackade med Micke Johansson efter säsongen och tycker verkligen det ska bli jävligt roligt att "komma hem" igen! säger Sebastian Magnusson till Kallinge/Ronnebys hemsida.

Magnusson svarade för 19 poäng på 49 matcher i fjol och representerade Krif i fem säsonger i följd innan han sajnade med Kristianstad.

Troja/Ljungbys tränare: "Vi kommer inte vinna lika mycket som vi har gjort under de tre senaste åren"