torsdag 4 maj 2017

Dragskotts avslöjande bekräftat: Mora-bekantingen lämnar Östersund - klar för Kristianstad

Dragskott.nu avslöjade som bekant att HA-meriterade Sonny Karlsson kommer lämna Östersund.

Nu är ovanstående officiellt.

Det står dessutom klart var Mora-bekantingen hamnar.

Kristianstad - som återigen har väldigt höga sportsliga ambitioner - blir den nya klubbadressen.

Den 24-årige forwarden har skrivit på ett 1+1-årskontrakt.
- Sonny har spelat över 100 matcher i HockeyAllsvenskan med Mora IK, han kommer främst att stärka den offensiva delen hos oss, säger sportchefen Joakim Johansson till KIK:s hemsida.

Västerås ska satsa fem miljoner kronor på spelarbudgeten och siktar på en snabb allsvensk återkomst

Västerås kommer förvisso sänka spelarbudgeten rejält nästa säsong, men den står sig ändå riktigt bra i ett Hockeyettan-perspektiv.

Det handlar om fem miljoner kronor, inklusive juniorverksamheten, berättar klubbchefen Mats Brokvist i en intervju på klubbens hemsida.

Noterbart är att spelarbudgeten låg på åtta miljoner kronor den gångna säsongen när VIK hade allsvensk status.

Ambitionen är för övrigt att ta sig tillbaka till HockeyAllsvenskan redan nästa år och Mats Brokvist är glad över att responsen från sponsorerna har varit så god hittills.

Hockeyettan-klubben satsar på en klubbdirektör

Vännäs är en klubb på frammarsch. Nu står det klart att västerbottningarna kommer satsa på en klubbdirektör för att stärka organisationen.

Erik Åström kommer att tillträda tjänsten i mitten av maj.

Åström har bland annat ett förflutet i Linköpings organisation och varit verksam inom mediabranschen.

Ordföranden Fredrik Lindgren om nyheten.
- Jag måste börja med att välkomna Erik till den nya positionen som klubbdirektör inom Vännäs HC, det är en fantastisk milstolpe för föreningen och jag är helt övertygad om att detta är nästa steg för att hjälpa föreningen till nya höjder, såväl sportsligt som organisatoriskt, säger Fredrik Lindgren till klubbens hemsida och fortsätter:
- Med Erik som klubbdirektör så får vi möjligheter till att jobba mer professionellt i hela föreningen och när det kommer till honom som person så är jag och många av oss andra helt övertygade om att just han är det absolut bästa alternativet på den här positionen. Erik har ett VHC-hjärta av sällan skådat slag och har en mycket bred erfarenhet inom sporten.

Klirr i kassan för Modo

Modo - som bland annat kommer få klara sig utan SHL-fallskärmspengarna nästa säsong - är i stort behov av mer deg.

Carl Grundströms kontrakt med Toronto Maple Leafs innebär att Öviksklubben kommer få en rejäl slant till följd av att NHL-ersättningen baseras på spelarens klubb de fyra senaste säsongerna (tre i Modo).

Det är oklart exakt hur mycket pengar det handlar om. Modo kommer - med dagens valutakurs - få minst 1,6 miljoner kronor.

Vd:n Johan Widebro om den goda nyheten.
- Det här är ingenting vi har räknat med eller funderat på i vårt budgetarbete fram till i dag, säger Modos vd till Örnsköldsviks Allehanda.

Så väntas premiäromgången i HockeyAllsvenskan spelas

Leksand mot Södertälje i Tegera Arena - det är en av matcherna som spelas i den preliminära premiäromgången i HockeyAllsvenskan nästa säsong, enligt uppgifter till MrMadhawk.se.

Samtliga matcher i den preliminära premiäromgången:

19 september: Timrå - Vita Hästen
19 september: AIK - Pantern
20 september: Leksand - Södertälje
20 september: Bik Karlskoga - Björklöven
20 september: Västervik - Troja/Ljungby
20 september: Oskarshamn - Modo
20 september: Tingsryd - Almtuna

Tre offensivt skickliga spelare är högaktuella för Västerås

Västerås - som alltjämt inte har någon kontrakterad spelare inför nästa säsong - är på god väg att göra klart med tre spännande pjäser.

Enköpingstrion Kevin Weiskog, Petter Mattsson och Oscar Pettersson är närmare bestämt högaktuell för VIK, avslöjar VLT.

Samtliga har ett förflutet i Västerås sedan tidigare.

Nyckelcentern blir kvar i Blekinge

Rutinerade Andreas Nordfeldt har bestämt sig. Det blir en sjunde säsong i Kallinge/Ronneby för centern med de allsvenska meriterna.

Tvåvägscentern noterades för 22 poäng på 41 matcher och hade +9 på plus/minus-fronten den gångna säsongen.

Sportchefen Mikael Johanssom om det faktum att centern med 132 matcher i HockeyAllsvenskan på meritlistan kör vidare i Blekinge-klubben.
- Notan har under alla sina säsonger varit en viktig spelare för oss på många sätt. Men förra säsongen var han viktigare än någonsin med tanke på den omsättning på spelare vi hade. Hans ledarskap och driv var enastående i fjol och hockeymässigt var det kanske hans bästa säsong i KRIF. Nu går vi in på vår sjunde säsong tillsammans, vi båda hoppas att säsong 7 skall bli den bästa av dem alla, säger Kallinge/Ronnebys sportchef till klubbens hemsida.

Tvåvägsbacken förstärker Borlänge

Lindlöven gjorde en bra säsong i fjol och tog sig till AllEttan. Rasmus Rundgren var en av ett antal framgångsrika spelare i laget.

Nu står det klart att den 23-årige tvåvägsbacken byter klubb.

Det blir en flytt till Borlänge.

BHF-sportchefen Mats "Horndal" Johansson om rekryteringen.
- Rasmus är i mina ögon en stabil tvåvägsback som är rejäl i egen zon samtidigt som han har ett snabbt förstapass. Jag har sett honom i ett par säsonger nu och tycker han en bra back på den här nivån. Vidare tror jag att han kan fortsätta att utvecklas med rätt träning i vår miljö, säger Mats Johansson till klubbens hemsida.

HVTV:s guldreportage del 3 - kortegen