onsdag 3 maj 2017

Färjestad har visat intresse för stortalangen

Färjestad har en centerplats kvar att fylla. Det har spekulerats i att Djurgårdsbekantingen Matt Anderson kan vara aktuell.

FBK kan dock mycket väl satsa på en oetablerad pjäs istället.

Värmlänningarna har nämligen visat intresse för centertalangen Jesper Boqvist, avslöjar Värmlands Folkblad.

Sportchefen Peter Jakobsson bekräftar tidningens uppgifter.
- Han är en fantastisk spelare med puck. Det skulle vara nyttigt för vårt lag att få in en yngling till. Han känner några av grabbarna här, som Oskar Steen och Rasmus Asplund. Jag får be Rasmus bearbeta honom ordentligt, säger Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.

Boqvist tillhörde Brynäs organisation den gångna säsongen, men var inte ordinarie och var utlånad till allsvenska Timrå i 19 matcher. Det blev även en del spel med BIF:s J20-lag.

Förde en dialog med Västervik - men backklippan stannar kvar i Kristianstad

Acke Ringström - som har en kanonsäsong bakom sig i Kristianstad, som tog sig hela vägen till kvalserien - har fört en dialog med allsvenska Västervik.

Nu står det dock klart att det blir en fortsättning i KIK.
- Jag hade en del kontakt med Västervik, men till slut var det bristande intresse från dem. Jag kände att jag inte ville vänta på något sent i sommar och ville ha klart med en klubb i tid. Och det var inte läge att byta klubb i division I, säger den 26-årige backen till Kristianstadsbladet.

Hockeyettan-nykomlingarna Gripen visade intresse, men lagets primära målsättning är att hålla sig kvar och Nyköpingsbekantingen Acke Ringström vill spela i en klubb med högre ambitioner i det här skedet av karriären, berättar han för tidningen.

Ringström svarade för 20 poäng på 51 matcher och hade +16 på plus/minus-fronten den gångna säsongen.

Skellefteås sportchef har goda förhoppningar om att få behålla nyckelspelaren

Skellefteå inledde den gångna säsongen med ett relativt tveksamt målvaktspar i paritet till SKE:s mycket höga sportsliga ambitioner, varpå NHL-meriterade Joni Ortio värvades under hösten och gjorde succé.

Nu är 26-åringen dessutom uttagen i Finlands VM-trupp, vilket inte direkt försämrar oddsen för att han kommer få chansen i NHL igen.

Sportchefen Mikael Lindgren vill inte ta något för givet, men har goda förhoppningar om att få behålla Ortio, som har kontrakt i ytterligare en säsong. Lindgren både tror och hoppas att finländaren stannar kvar nästa säsong, berättar Skellefteås sportchef för Norran.

Joni Ortio spelade NHL-hockey så sent som säsongen 2015/2016 i Calgary Flames.

Hockeyettan-klubben höjer priset på säsongskort med 100 procent

Boden kommer höja priset på säsongskort rejält nästa säsong.

Det handlar om 1.200 kronor, att jämföra med tidigare 600 för de billigaste korten.

De dyraste korten kostar 2.500 kronor.

Prisnivån är dock alltjämt relativt låg i jämförelse med vissa andra Hockeyettan-klubbar, exempelvis Piteå (1.400-3.600 kronor).

Ordföranden Joakim Svensson om prishöjningen.
- Det är inte så väldigt dyrt om man ser det per match. Vi försöker marknadsanpassa priserna och vi tror att vi har ett intesse att vi får de här pengarna, säger BHF:s ordförande till NSD/Kuriren.

Backen kan följa med Västerås ner i Hockeyettan

Alexander Nilsson Lindelöf var inte ordinarie i Västerås hela säsongen, men bokfördes ändå för 45 allsvenska matcher och åtta kvalseriebetaljer.

Backtalangen kan tänka sig en fortsättning i VIK, lagets Hockeyettan-status till trots.

Den 20-årige Västerås-produkten om framtidsplanerna.
- Jag ska ha möte med "Zäta" (sportchef Patrik Zetterberg) i veckan och vi ska diskutera framtiden. Men jag kan absolut tänka mig att spela i VIK nästa säsong, jag stänger inga dörrar. Sen vill väl även jag, precis som alla andra, spela på så hög nivå som möjligt, säger Alexander Nilsson Lindelöf till VLT.

Västerås har för närvarande inte en enda spelare kontrakterad inför nästa säsong.

Den poängstarke backen ansluter till Skåne-klubben

Tyringe har värvat en back som närmast kommer från spel på Division 2-nivå.

Det rör sig om poängstarke Marcus Korutschka.

Den 20-årige HV71-produkten mäktade med 28 poäng på 46 matcher i HA74-dressen den gångna säsongen.

Skåne-klubbens nyförvärv om att representera Hässleholmarna.
- Jag har stora förväntningar! Marcus Norell och jag snackade igår och jag fick ett positivt intryck. Det ska bli många unga spelare i årets trupp, så det gäller att vi kommer ihop som ett lag och drar åt samma håll. Sedan vill jag personligen utvecklas som hockeyspelare och bidra med poäng under hela säsongen, säger Marcus Korutschka till klubbens hemsida.

Dansk med landslagsmeriter till Hockeyettan

HC Dalen har gjort klart med en spännande förstärkning. Det handlar om Christian Kristiansen.

Den 22-årige centern kommer närmast från spel i den danska högstaligan och kan ståta med juniorlandslagsmeriter.

En intressant notering är att Kristiansen har ett förflutet i Rögles organisation och representerade klubben så sent som för ett par år sedan.

Tränaren och sportchefen Per Gustafsson om förstärkningen.
- Han är en spelare med en härlig karaktär som alltid ger 100% och tar ett stort ansvar på isen, säger Per Gustafsson till HC Dalens hemsida.

Almtuna-backen Per Svensson om försäsongsträningen: "Kul att träna på ett annorlunda sätt"