lördag 4 mars 2017

Asplöven har tystat kritikerna - redan klara för Play Off 2

Många trodde att namnkunniga Asplövens säsong skulle ta slut redan i Play Off 1 - inte minst med tanke på att Hudiksvall hade hemmaplansfördel.

Nu står det dock redan klart att tornedalingarna, som floppade rejält i AllEttan Norra, är vidare till Play Off 2 tack vare kvällens 4-3-seger på övertid borta mot Hudik.

AHC - som därmed vann matchserien med 2-0 - har onekligen ryckt upp sig rejält efter förändringarna i båset och det råder inga tvivel om att Haparanda-gänget har kapacitet för att ta sig hela vägen till Kvalserien.

Noterbart är att Antti Kangasniemi - som dessutom noterades för en assistpoäng - blev matchvinnare med sitt övertidsmål.

Eetu Heikkinen, som stod för en 1+2-meny, var också en av segerorganisatörerna.

***

Övriga Play Off 1-matcher:

Väsby - Tranås 4-3
Väsby klara för Play Off 2.

Piteå - Örnsköldsvik 3-2
Piteå klara för Play Off 2.

Vimmerby - Skövde 5-3
Vimmerby klara för Play Off 2.

Kallinge/Ronneby - Borlänge 2-1
Kallinge/Ronneby klara för Play Off 2.

Nybro - Kalix 4-3
Nybro klara för Play Off 2.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Luleå på mycket god väg mot slutspel - Schira, Mastomäki, Emanuelsson och Falk visade vägen

Luleå närmar sig slutspel efter den plikttrogna hemmavinsten mot Leksand - en seger som utan tvivel var logisk sett till det spelmässiga.

LHF hade sammanfattningsvis ett stort chansövertag och var spelförande i större delen av matchen, utan att göra någon kanonbatalj mot ett tämligen blekt LIF.

Norrbottningarna är därmed, imponerande nog, obesegrade under ordinarie speltid i tio hemmamatcher i följd. Lägg därtill att Luleå har håvat in 13 poäng på de fem senaste hemmabataljerna.

***

Joel Lassinantti ska inte lastas för något av de insläppta målen och var stabil mellan stolparna. Luleå-målvakten har därmed bara släppt in två baljor på sina två senaste matcher.

***

Craig Schira har varit formsvag en längre tid, men gjorde en bra match i kväll och målet var oerhört kyligt. Luleås bäste back.

***

På tal om spelare som gjorde sin bästa match på länge. Christopher Mastomäki visade prov på en solid tvåvägsinsats - framför allt i offensiven. Ett viktigt formbesked för LHF.

Beträffande heta tvåvägsspelare. Allroundcentern Andreas Falk gjorde - återigen - en suverän hemmamatch. Fyra poäng på de två senaste hemmatillställningarna inger respekt.

Skottstarke Petter Emanuelsson måste också lyftas fram. Det var "bara" effektiviteten som saknades i kvällens sammandrabbning.

***

Atte Engren var förvisso inte bra rent statistikmässigt, men utan tvivel sett till det spelmässiga. LIF-målvakten hade ett bedrövligt understöd av utespelarna och höll nere Luleås segersiffror.

***

Johan Porsberger, som gjorde ett snyggt mål och visade upp sina gedigna skottkvaliteter, var Leksands vassaste utespelare.

Kreative Johan Olofsson ska också berömmas för den offensiva prestationen.

Grovjobbaren Tobias Forsberg förtjänar för övrigt också lite extra kredd i LIF-lägret.

Matchfakta

Luleå - Leksand 5-2 (0-0, 2-0, 3-2)

Andra perioden:
1-0 Andreas Falk, 2-0 Bill Sweatt (Johan Forsberg, Christopher Mastomäki).

Tredje perioden:
2-1 Johan Porsberger (Jesper Ollas, Mattias Ritola), spel fem mot tre, 3-1 Craig Schira (Julius Junttila), 4-1 Christopher Mastomäki (Karl Fabricius, Jan Sandström), 4-2 Johan Olofsson (Alexander Ytterell, Eric Castonguay), 5-2 Jacob Lagacé (Andreas Falk), mål i tom målbur.

Skott: 34-26 (13-7, 13-9, 8-10).
Utvisningar: Luleå 16 minuter. Leksand 4 minuter.
Domare: Tobias Björk och Aleksi Rantala.
Publik: 4.939.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Luleå - Leksand

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Luleå är stora favoriter i dag. Formen är förvisso halvdan, men LHF har 2-1 i inbördes möten. Lägg därtill att Leksand redan är - i praktiken - avsågade. LIF har dessutom tre förluster i följd. Luleå har ett bättre lag och kan dessutom ståta med nio hemmamatcher i följd utan förlust under ordinarie speltid. Norrbottningarna lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

Färjestad - HV71

Matchtips: X.
En svårtippad sammandrabbning. Färjestad är formstarka. Tolv poäng på fem matcher imponerar. HV71 blir ett kraftprov. Jönköpingslaget kan ståta med fem segrar i följd. Lägg därtill att smålänningarna har 2-0 i inbördes möten och är ett av SHL:s främsta bortalag. FBK är å andra sidan hemmastarka och tipset utgörs av att värmlänningarna får med sig minst en poäng från den här bataljen.

***

Karlskrona - Skellefteå

Matchtips: 2.
En match där Skellefteå är tämligen stora favoriter. SKE har visserligen två förluster på de tre senaste matcherna, men är på stark uppgång i och med hemmavinsten mot Linköping. Karlskrona har dessutom varit ojämna på sistone och är på nedgång. Skellefteå har 3-0 i inbördes möten, är bättre sett till samtliga lagdelar och ett hyfsat bortalag. Tipset är att västerbottningarna vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Frölunda - Rögle

Matchtips: 1.
Frölunda är väldigt stora favoriter i dagens tillställning. Göteborgarna har vunnit två av de tre senaste matcherna och det skiljer hela 47 poäng mellan lagen. Frölunda är dessutom hemmastarka och har 3-0 i inbördes möten. Rögle är visserligen på uppgång i och med hemmasegern mot Leksand, men är ett uselt bortalag och det är inte så troligt att RBK får med sig en enda poäng i den här matchen.

***

Örebro - Växjö

Matchtips: 2.
Ett av två dubbelmöten. Örebro jagar revansch efter gårdagens nederlag. Växjö är utan tvivel favoriter. Lakers har vunnit majoriteten av matcherna de senaste månaderna och kan ståta med ett bättre lag på alla fronter. Tipset är att smålänningarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

Djurgården - Malmö

Matchtips: X.
Lördagens andra dubbelmöte. Gårdagens batalj var en rysare. Dagens match lär också bli det. Känslan är att matchen inte avgörs under ordinarie speltid.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Dragskott.nu tippar lördagens Play Off 1-matcher


Väsby - Tranås

Matchtips: X.
En väldigt svårtippad match. Väsby har slagläge till följd av torsdagens vinst. Hemmaplansfördelen betyder mycket. Tranås har dock i grunden ett bättre lag. Det är upplagt för ett oavgjort resultat under ordinarie speltid.

***

Piteå - Örnsköldsvik

Matchtips: 1.
Det är inget snack om att Piteå ska betraktas som stora favoriter i dag. PHC har 3-0 i inbördes möten och ett mycket bättre lag i allmänhet. Piteå lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

Hudiksvall - Asplöven

Matchtips: 2.
Asplöven har slagläge i Play Off 2-jakten. Det är upplagt för en rysare i Glysishallen. AHC har ett bättre lag och tipset utgörs av att tornedalingarna drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Vimmerby - Skövde

Matchtips: 1.
Ytterligare en relativt svårtippad match. Vimmerby gjorde det oerhört bra som vann torsdagens sammandrabbning redan under ordinarie speltid. VH har ett bättre lag och hemmaplansfördelen betyder en hel del. Tipset är att smålänningarna styr upp det här under ordinarie speltid.

***

Kallinge/Ronneby - Borlänge

Matchtips: 1.
Torsdagens möte avgjordes på övertid, men känslan är att Kallinge/Ronneby vinner redan under ordinarie speltid den här gången. Krif är hemmastarka och har ett bättre lag i allmänhet. Det är inte minst övertaget på målvaktsfronten som väger tungt i dagens batalj.

***

Nybro - Kalix

Matchtips: 1.
Ytterligare en sammandrabbning där hemmalaget har slagläge i Play Off 2-striden. Torsdagens möte avgjordes inte förrän på övertid. Nybro har ett bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Vikings lär vinna utan att behöva ta matchen till övertid.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Moras tränare hyllar Bik Karlskogas målvakt: "Vi måste skjuta mer än 30 skott"

Den allsvenska finalserien (bäst av fem) mellan Mora och Bik Karlskoga är mycket oviss på förhand. Målvakterna får en viktig roll.

MIK-tränaren Jeremy Colliton har mycket respekt för framför allt Andrew Engelage.
- Ejdsell, Lavoie och Larsson är de vi måste ha koll på. Sedan har Engelage varit outstanding för Karlskoga. Det blir viktigt för oss att få puckarna mot mål. Vi kommer inte göra tillräckligt med mål om vi bara får 20-25 skott på honom, vi måste skjuta mer än 30 skott, säger Jeremy Colliton till Dalarnas Tidningar.

Finalserien inleds i Nobelhallen på söndag, trots att Mora placerade sig bättre i grundserien.

Moras tränare har dock inget emot det.
- Det känns bra. Det blir en behagligare resa för oss att åka direkt från Norrköping på söndag än att åka hem till Mora och sedan ner till Karlskoga. Det passar oss bra, säger Jeremy Colliton.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Södertälje-snajpern om SHL-spekulationerna

Anton Holm får betraktas som en av relativt få ljusglimtar i Södertälje-lägret i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

Inte nog med att han mäktade med hela 28 baljor och vann skytteligan. Målnoteringen är dessutom ett rekord för en spelare i ett jumbolag i SHL/Elitserien och HockeyAllsvenskan, enligt Marcus Mattssons uppgifter.

Det har spekulerats i att SSK-forwarden kan vara aktuell för SHL-spel nästa säsong.

Holm ligger dock lågt i sammanhanget.
- Det är inget som går i tankarna just nu, jag tänker bara på SSK och kvalet. Jag har inte fokuserat på något annat. Men visst, det är klart att jag skulle vilja uppnå det (SHL) någon gång i framtiden, säger Anton Holm till LT.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Så spelas slutspelsserien

Omgång 1 (6 mars):

Västervik - Pantern
AIK - Timrå
Tingsryd - Almtuna

Omgång 2 (8 mars):

Pantern - AIK
Timrå - Tingsryd
Almtuna - Västervik

Omgång 3 (10 mars):

Västervik - Timrå
Pantern - Almtuna
AIK - Tingsryd

Omgång 4 (12 mars):

Timrå - Almtuna
Tingsryd - Pantern
AIK - Västervik

Omgång 5 (14 mars):

Västervik - Tingsryd
Pantern - Timrå
Almtuna - AIK

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

AIK-stjärnan Victor Ekarv inför slutspelsserien: "Viktigt med tre matcher hemma"Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!