lördag 25 februari 2017

Huddinge klara för Hockeyettan-finalen - "Talangfabriken" kan mycket väl ge Troja/Ljungby en match

Huddinge lyckades - efter en tämligen dramatisk slutomgång i AllEttan Norra, där målskillnaden avgjorde för "Talangfabriken" - ta den sista Hockeyettan-finalplatsen.

Hårdsatsande Troja/Ljungby står därmed för motståndet i bäst-av-tre-matchserien, där en kvalserieplats står på spel.

Det råder inga tvivel om att Troja - som har ett övertag vad beträffar såväl det bredd- som spetsmässiga - är favoriter, men HIK kan mycket väl ge smålänningarna en match.

Forwardsbesättningen får betraktas som Huddinges största hopp i sammanhanget. Där finns det mycket spets, bredd och dessutom en hel del karaktär.

HIK lär hur som helst ta sig till Kvalserien i slutändan. Det återstår med andra ord bara att se om det blir via Hockeyettan-finalen eller via Play Off.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Defensiven och powerplayspelet grundlade Karlskrona-segern - Karlsson, Guter och Rohdin klev fram mest

Det faktum att Karlskrona tog tre poäng i dagens sammandrabbning får betraktas som hur logiskt som helst sett till det spelmässiga. KHK hade ett chansövertag och visade prov på ett mycket stabil defensiv mot ett Luleå som hade förtvivlat svårt att skapa klara målchanser.

Powerplayspelet måste också nämnas i sammanhanget. Karlskronas powerplayspel var sannerligen något utöver det vanliga, vilket är anmärkningsvärt med tanke på att KHK inte direkt har övertygat i numerärt överläge rent helhetsmässigt den här säsongen.

Blekinge-gänget har därmed skaffat sig ett bra utgångsläge i jakten på en åttondelsfinalplats och SHL-kontraktet kommer vara säkrat även i teorin om Leksand förlorar mot Frölunda i kvällens batalj.

Läget ser trots allt hoppfullt ut även för Luleå vad beträffar kampen om en åttondelsfinalplats - inte minst med tanke på att LHF, som har varit väldigt bortasvaga på sistone (sju raka nederlag), har tre av de fem återstående matcherna på hemmaplan.

***

Johannes Jönsson fick som sagt ett bra understöd av utespelarna, men ska ändå kreddas för en bra insats mellan stolparna.

***

Mattias Karlsson var en härförare på backsidan i såväl offensiven som defensiven. Matchens bäste back.

Niklas Arell är ett exempel på en annan KHK-back som ska berömmas en hel del. I hans fall tack vare det vassa försvarsspelet.

***

Kedjan med Marcus Paulsson, Kristoffer Söder och Mattias Guter var bäst på forwardsfronten. En trio som skapade mycket framåt och gjorde det väldigt svårt för Luleå-backarna.

Joachim Rohdin måste naturligtvis också uppmärksammas en hel del för en lysande offensiv prestation.

***

Få Luleå-spelare var godkända. Fjärdekedjan med Karl Fabricius, Christopher Mastomäki och Johan Forsberg utgör några exempel på spelare som kommer undan med ett godkänt betyg.

Matchfakta

Karlskrona - Luleå 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Första perioden:
1-0 Mattias Guter (Joel Kellman, Alexander Bergström), spel fem mot fyra.

Andra perioden:
1-1 Karl Fabricius (Johan Forsberg, Christopher Mastomäki), 2-1 Joachim Rhodin (Marcus Paulsson, Emil Larsson), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
3-1 Mattias Karlsson (Mattias Guter, Alexander Bergström), spel fem mot fyra.

Skott: 28-25 (12-10, 7-3, 8-12).
Utvisningar: Karlskrona 0 minuter. Luleå 10 minuter.
Domare: Pehr Claesson och Morgan Johansson.
Publik: 3.449.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Malmö - Rögle

Matchtips: 1.
Säsongens fjärde Skåne-derby. En mycket svårtippad tillställning. Malmö är favoriter. Redhawks har håvat in tre poäng på fyra matcher och kan ståta med ett bättre lag. Rögle föll förvisso nu senast i Gävle, men har fem vinster på de sex senaste bataljerna. Malmö har 3-0 i inbördes möten och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset utgörs av att Redhawks håvar in tre pinnar inför hemmapubliken.

***

Djurgården - Örebro

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i striden om åttondelsfinalplatserna. Djurgården har visserligen förlorat nio av de tio senaste matcherna, men är på stark uppgång till följd av bortasegern mot Luleå nu senast. Örebro har dessutom förlorat de fem senaste matcherna. ÖHK har emellertid 3-0 i inbördes möten. Dif har dock i grunden ett bättre lag och hemmaplansfördelen väger tungt. Känslan är att stockholmarna styr upp det här.

***

Färjestad - Linköping

Matchtips: 2.
En väldigt oviss sammandrabbning. Färjestad - som krigar för en direktplats till kvartsfinalspelet - är på uppgång (två raka trepoängare). Linköping blir ett kraftprov. LHC har inkasserat sju poäng på de tre senaste matcherna och gjort en bättre säsong än FBK hittills. Värmlänningarna har dock 3-0 i inbördes möten och är hemmastarka. Tipset är trots allt att bortastarka Linköping blir för svåra i dag. Mycket till följd av östgötarnas defensiva övertag.

***

Karlskrona - Luleå

Matchtips: 2.
Sexpoängsmatch i kampen om åttondelsfinalplatserna. Karlskrona har 15 (!) förluster på de 16 senaste matcherna. Luleå har visserligen förlorat de två senaste bataljerna, men är obesegrade under ordinarie speltid i fyra matcher i följd. LHF kan dessutom ståta med 2-1 i inbördes möten och har ett bättre lag i allmänhet. Tipset utgörs av att norrbottningarna drar det längsta strået. Mycket tack vare det offensiva övertaget.

***

Leksand - Frölunda

Matchtips: 2.
Frölunda jagar revansch efter gårdagens skrällförlust. Leksand har i allra högsta grad goda möjligheter. Hemmaplansfördelen väger mycket tungt. Göteborgarna har dock i grunden ett mycket bättre lag och lär rycka upp sig i returmötet. Inte minst med tanke på lagets höga offensiva kapacitet. Tipset är att Frölunda vinner redan under ordinarie speltid.

***

Växjö - Brynäs

Matchtips: 1.
Växjö föll visserligen nu senast, men har varit grymt starka rent helhetsmässigt de senaste månaderna och är favoriter i dag. Brynäs har dock ett bra läge. Gävle-gänget kan stoltsera med sju vinster i följd. Lägg därtill att Brynäs har 2-1 i inbördes möten. Lakers vann emellertid det senaste mötet lagen emellan och har ett bättre spelarmaterial. Tipset är att hemmastarka Växjö inkasserar full pott.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan


Modo - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.
En mycket oviss sammandrabbning. Modo har en hel del att jobba på efter fem nederlag på de sex senaste matcherna. Topplaget Bik Karlskoga blir en tuff utmaning. Bik har håvat in två raka trepoängare och gjort en mycket bättre säsong än Öviksgänget hittills. Lägg därtill att värmlänningarna har 2-1 i inbördes möten. Modo vann emellertid det senaste mötet lagen emellan och grundkapaciteten är hög. Känslan är att Modo drar det längsta strået även den här gången. Delvis med tanke på målvaktsspelet.

***

Björklöven - Almtuna

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för Björklöven. Västerbottningarna har inkasserat sex poäng på de tre senaste matcherna. Almtuna har förlorat två av de tre senaste matcherna, men är på rätt väg i och med hemmavinsten mot Södertälje. Ais har dessutom 2-1 i inbördes möten. Hemmaplansfördelen betyder emellertid en hel del och tipset utgörs av att Björklöven styr upp det här inför hemmapubliken.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Dragskott.nu tippar lördagens AllEttan Södra-matcher


Vimmerby - Kumla

Matchtips: 1.
Vimmerby jagar revansch efter två förluster på de tre senaste matcherna. Mycket talar för att VH lyckas med det. Kumla har förlorat fem matcher i följd och är seriejumbo. Vimmerby vann dessutom det senaste mötet lagen emellan och har ett betydligt bättre spelarmaterial. VH lär inte tappa en enda poäng i den här sammandrabbningen.

***

Troja/Ljungby - Nybro

Matchtips: 1.
Smålandsderby i Ljungby Arena. En oviss match med tanke på att seriesegrarna Troja/Ljungby "bara" har hedern att spela. Nybro är på stark uppgång i och med hemmasegern mot Vimmerby och har dessutom en hel del att spela för. Lägg därtill att Vikings vann när lagen möttes senast. Känslan är dock att Troja avslutar "snyggt" och tar revansch genom att vinna redan under ordinarie speltid.

***

Skövde - Kristianstad

Matchtips: 2.
En oviss match. Skövde har mycket att spela för och två segrar på de tre senaste matcherna är ett bra facit. Kristianstad kan varken avancera uppåt i tabellen eller tappa mark. KIK har dock gjort en mycket bättre AllEtta än SIK och kan ståta med ett betydligt bättre lag. Skåningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan komfortabelt. Tipset är att Kristianstad styr upp det här i form av en trepoängare. Mycket tack vare lagets starka forwardsbesättning.

***

Borlänge - Kallinge/Ronneby

Matchtips: 2.
En match där Kallinge/Ronneby är favoriter. Krif har dels mycket att spela för och är dels formstarka (två raka trepoängare). Lägg därtill att Borlänge bara har hedern att spela för. BHF har dock två vinster på de tre senaste matcherna och ska på intet sätt räknas bort. Kallinge/Ronneby har emellertid i grunden ett bättre lag och vann enkelt när lagen möttes senast. Tipset är att Krif håvar in tre poäng. Delvis tack vare det vassa målvaktsspelet.

***

Lindlöven - Mariestad

Matchtips: 2.
Lindlöven jagar revansch efter sju nederlag på de åtta senaste matcherna. Mariestad är utan tvivel favoriter. Bois har visserligen två raka förluster, men - till skillnad från Lindesbergsgänget - oerhört mycket att spela för. Mariestad föll förvisso när lagen möttes senast, men har ett bättre lag och lär ta revansch i dag. Mycket tack vare lagets defensiva övertag.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Dragskott.nu tippar Piteå-Huddinge i AllEttan Norra


Piteå - Huddinge

Matchtips: 2.
En viktig match för båda lagen. Piteå siktar på att positionera sig på ett så bra sätt som möjligt inför Play Off och Huddinge kämpar för att säkra Hockeyettan-finalplatsen. Det är upplagt för en rysare i LF Arena. PHC är på gång i och med hemmavinsten mot Visby/Roma, samtidigt som Huddinge är på nedgång (bortaförlust mot Östersund). HIK har dock i grunden ett bättre lag och är väldigt bortastarka. Tipset är att 08-gänget vinner redan under ordinarie speltid och därmed tar revansch för förlusten i det senaste mötet lagen emellan.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Mora-nyförvärvet: "Du vill inte vara killen som kommer in och förstör det"

Mora-nyförvärvet Matt Bailey ser det som en angenäm situation att ha fått komma in i ett vinnande lag.
- Det är fantastiskt. Inget är bättre som hockeyspelare än att vara i ett vinnande lag, och det känns bra att vara en del av det. Du vill inte vara killen som kommer in och förstör det. Jag försöker göra min det, men det här laget har många bra spelare, säger 25-åringen till Dalarnas Tidningar.

Den AHL-meriterade forwarden har fått en bra start även rent individuellt. Tre poäng - varav två fullträffar - på fyra allsvenska matcher talar sitt tydliga språk.

Bailey har i övrigt bland annat hunnit med ECHL-spel, där han noterades för hela nio pinnar på sex matcher, den här säsongen.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

SHL-backen hamnar i Finland

HV71 värvade A-landslagsmeriterade Mikko Lehtonen för knappt två veckor sedan, men finländaren kommer inte bli långvarig i klubben.

Det är närmare bestämt redan klart med spel i den finska högstaligan nästa säsong.

Tappara blir den nya klubbadressen, avslöjar MrMadhawk.se.

Den 23-årige backen är bokförd för 50 pinnar på 165 matcher i den finska högstaligan och har hunnit med fyra bataljer i SHL, utan att göra någon poäng.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Troja/Ljungby-centern: "Vi har det roliga framför oss"Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Finans-SM i hockey blev en stor succéHar du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!