lördag 28 januari 2017

Luleå tog ner Växjö på jorden - Emanuelsson, Todd, Hedman och Junttila klev fram

Luleå förtjänar visserligen mycket kredd för det faktum att laget lyckades sätta stopp för Växjös fantastiska segersvit (elva matcher), men det här känns som en "tappad poäng" för LHF:s del.

Norrbottningarna lyckades återigen med bedriften att tappa ett tvåmålsöverläge så sent som i den tredje perioden och "hemmaplansförbannelsen" (läs: flera matcher i följd utan trepoängare) är därmed utökad.

Det spelmässiga var dessutom bristfälligt långa stunder. Inte minst i egen zon, där laget agerade väldigt passivt. Växjö tilläts skapa alltför mycket tryck stundtals.

Powerplayspelet - som har varit uselt under en stor del av säsongen - får betraktas som ett av glädjeämnena för Luleå.

De kyliga straffarna utgör ett annat exempel i sammanhanget.

***

Daine Todd var förvisso inte direkt klockren bakåt, men gjorde en riktigt bra match i offensiven - inte minst med tanke på det fina 2-1-målet. Luleås bäste back.

***

Anton Hedman var bäst på forwardssidan i form av en bra offensiv och ett uppoffrande spel.

Kreative Julius Junttila - som visade prov på sin puckskicklighet och snabbhet vid ett antal tillfällen - måste också lyftas fram lite extra.

Junttilas och Petter Emanuelssons medverkan (andra matchen i följd efter skadebesvären) betyder onekligen en hel del för Luleå, som har fått två offensiva hot ytterligare på forwardsfronten.

***

Allroundskicklige Calle Rosén var bortalagets bäste back.

Oliver Bohm måste också lyftas fram lite extra. En spelare som gjorde mycket bra över hela banan.

***

Kedjan med Ville Leino, Robert Rosén och Olli Palola snurrade stundtals på friskt i anfallszon. En trio som gjorde det väldigt svårt för Luleå-backarna. Matchens vassaste kedja.

Matchfakta

Luleå - Växjö 4-3 (1-1, 2-0, 0-2, 0-0, 1-0)

Första perioden:
1-0 Anton Hedman, 1-1 Oliver Bohm (Robert Rosén, Olli Palola).

Andra perioden:
2-1 Daine Todd (Petter Emanuelsson, Anton Hedman), spel fem mot fyra, 3-1 Craig Schira (Brendan Mikkelson, Andreas Falk), spel fem mot tre.

Tredje perioden:
3-2 Emil Pettersson (Adam Brodecki, Calle Rosén), 3-3 Ville Leino (Calle Rosén, Olli Palola).

Straffavgörandet:
4-3 Petter Emanuelsson.

Skott: 34-27 (9-6, 14-7, 5-10, 5-4, 1-0).
Utvisningar: Luleå 4 minuter. Växjö 8 minuter.
Domare: Mikael Andersson och Linus Öhlund.
Publik: 4.631.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Troja/Ljungby nya serieledare i AllEttan Södra

Namnkunniga Troja/Ljungby är tillbaka i serieinledningen efter dagens väntade 4-1-vinst mot Skövde inför hela 2.963 åskådare i Ljungby Arena.

Det ska dock tilläggas att serietvåan Kristianstad har spelat en match färre.

KIK måste emellertid vinna morgondagens bortamatch mot Kallinge/Ronneby med minst tre baljors marginal för att återta serieledningen.

Johan Andersson mäktade med det matchvinnande 2-0-målet i slutet av den första perioden.

Elias Edström, Tor Immo och Mattias Åkesson svarade för de övriga Troja-målen.

Noterbart i övrigt är att Robin Johansson räddade 34 av 35 skott i Troja/Ljungby-kassen.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Färjestad - Karlskrona

Matchtips: 1.
En match där Färjestad är favoriter. FBK kan ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna. Värmlänningarna har dessutom tagit poäng i samtliga dessa matcher. Karlskrona är oerhört formsvaga. Åtta (!) förluster i följd är bedrövligt. Därmed inte sagt att KHK ska räknas bort. Faktum är att Blekinge-laget har 2-0 i inbördes möten. Tipset är dock att Färjestad blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på det offensiva övertaget.

***

Örebro - Djurgården

Matchtips: X.
Sexpoängsmatch i bottenstriden. En mycket oviss sammandrabbning. Örebro har visat gott gry på sistone och håvat in två segrar på de tre senaste matcherna. Djurgården är på nedgång i och med hemmaförlusten mot Färjestad, men har varit rätt så bra rent helhetsmässigt de senaste veckorna. ÖHK har dock 2-0 i inbördes möten och tipset är att Närke-gänget får med sig minst en pinne från den här tillställningen.

***

Luleå - Växjö

Matchtips: 1.
Luleå jagar revansch efter den snöpliga förlusten borta mot Örebro. Den spelmässiga insatsen var riktigt bra och LHF har ett riktigt bra läge i dag. Växjö blir ett stort kraftprov. Lakers är grymt formstarka. Elva (!) vinster i följd inger respekt. Luleå har dock 2-0 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen och känslan är att LHF drar det längsta strået även i dag.

***

Leksand - HV71

Matchtips: 2.
Leksand har ett bra läge i dag. LIF har förvisso förlorat båda matcherna mot HV71 den här säsongen, men gjorde det stundtals riktigt bra rent spelmässigt i går och hemmaplansfördelen betyder relativt mycket i den här sammandrabbningen. Jönköpingsgänget är å andra sidan ett av SHL:s bästa bortalag och har ett bättre spelarmaterial i allmänhet. Tipset är att HV71 styr upp det här under ordinarie speltid.

***

Brynäs - Malmö

Matchtips: 1.
En tämligen svårtippad sammandrabbning. Brynäs har inte direkt rosat marknaden rent helhetsmässigt de senaste veckorna, men är på gång i och med bortavinsten mot självaste Frölunda. Malmö har varit ojämna den senaste tiden, men är på rätt väg till följd av bortasegern mot Karlskrona. Redhawks har dessutom 2-0 i inbördes möten. Brynäs är dock hemmastarka och har ett bättre lag. Tipset utgörs av att Gävle-gänget drar det längsta strået den här gången.

***

Rögle - Frölunda

Matchtips: 2.
Det råder inga tvivel om att Rögle slår ur underläge i dag. Det skiljer hela 48 poäng mellan lagen och RBK har tio (!) nederlag i följd. Frölunda har förvisso varit ojämna den senaste tiden, men har ett mycket bättre lag och kan ståta med 2-0 i inbördes möten. Tipset är att göteborgarna vinner även i dag. Mycket tack vare lagets försvarsmässiga övertag.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan


Södertälje - Tingsryd

Matchtips: 2.
Södertälje jagar revansch efter fem nederlag i följd. Tingsryd blir en tuff utmaning. Taif är förvisso formsvaga (tre förluster i rad), men har gjort en mycket bättre säsong än SSK. Smålänningarna har dessutom 2-1 i inbördes möten och Södertälje är oerhört hemmasvaga. Tipset är att Tingsryd inkasserar tre poäng.

***

Västervik - AIK

Matchtips: 1.
Västervik är på jakt efter lagets fjärde vinst inom loppet av fem matcher. Möjligheterna är tämligen goda. AIK svarade för en mycket blek insats nu senast borta mot Oskarshamn och VIK har ett elvapoängsförsprång, en match färre spelad till trots. Gnaget har emellertid 3-0 i inbördes möten. Tipset är dock att Västervik blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på VIK:s starka defensiv.

***

Björklöven - Oskarshamn

Matchtips: X.
En mycket svårtippad sammandrabbning. Björklöven är mycket illa ute efter sex nederlag i följd. Oskarshamn - som kan ståta med tre vinster i följd - blir ett kraftprov. Inte minst med tanke på att IKO har 2-1 i inbördes möten. Björklöven besitter dock en hög kapacitet och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset utgörs av att västerbottningarna får med sig minst en poäng från den här tillställningen.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Dragskott.nu tippar lördagens AllEttan Norra-matcher


Hudiksvall - Väsby

Matchtips: 1.
En rätt så svårtippad sammandrabbning. Hudiksvall är visserligen på nedgång, men Väsby har inte direkt övertygat i AllEttan och Hudik har ett bättre lag. Väsbys högstanivå är å andra sidan mycket hög. Tipset är emellertid att Hudiksvall blir för svåra i dag. Mycket till följd av Hudiks defensiva övertag.

***

Sundsvall - Haninge

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för Sundsvall. Medelpadingarna är formstarka och stora favoriter i dag. Haninge har bara tagit tre poäng på åtta AllEttan-matcher och Sundsvall är bättre på alla fronter. Allt annat än tre poäng till hemmalaget vore tämligen oväntat.

***

Asplöven - Östersund

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i ICA Arena. Asplöven är favoriter. AHC gjorde det bra som hemmabesegrade svårspelade Piteå nu senast och har gjort en mycket bättre AllEtta än Östersund hittills. ÖIK har förvisso besegrat Asplöven den här säsongen, men Haparanda-gänget vann när lagen möttes i Norrbotten. Hemmaplansfördelen betyder mycket och tipset är att AHC vinner redan under ordinarie speltid.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Dragskott.nu tippar lördagens match i AllEttan Södra


Troja/Ljungby - Skövde

Matchtips: 1.
En mycket enkeltippad sammandrabbning. Troja/Ljungby föll visserligen nu senast, men en bortaförlust mot succélaget Nybro är inget att haka upp sig på. Troja är dessutom fortfarande obesegrade under ordinarie speltid och har vunnit åtta av nio AllEttan-matcher. Skövde var chanslösa borta mot Kristianstad i lördags och Troja/Ljungby har ett bättre lag på alla fronter. Tipset är att hemmastarka Troja vinner redan under ordinarie speltid.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Stort intresse för Björklövens stjärnback

Lukas Ekeståhl Jonsson har fått det riktigt stora genombrottet på allsvensk nivå den här säsongen, vilket har gett upphov till ett stort intresse från klubbar högre upp i seriesystemet.

Agenten Mikael Rosell bekräftar uppgifterna för Löven4ever.

Den 20-årige backen har mäktat med hela 26 poäng på 38 allsvenska matcher - en poängskörd som ingen annan back i HockeyAllsvenskan har överträffat.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Blekinge-klubben samarbetar med Pantern - backen först ut att lånas ut

Pantern har inlett ett samarbete med Hockeyettan-klubben Kallinge/Ronneby.

Backen Tommi Juntunen - som kommer att lånas ut i ett par matcher framöver - utgör den första spelaren i samarbetet, uppger MrMadhawk.se.

Den 23-årige backen gör Krif-debut på söndag när Blekinge-gänget tar sig an serieledande Kristianstad.

Juntunen har svarat för en poäng på 31 allsvenska matcher den här säsongen och kan ståta med +4 på plus/minus-fronten.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Jättesuccé för Troja/Ljungbys "Enkronasmatch"Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!