söndag 30 april 2017

Jonas Westerling om Södertäljes säkrade allsvenska kontrakt: "Tycker nästan att vi gjorde en bragd som höll oss kvar"

LT har gjort ett reportage om anledningen till det faktum att Södertäljes säsong - till stor del - var oerhört tung.

Några av spelarna som har intervjuats anser att det var en kombination av träningstiderna, Mats Waltins ledarskap och spelsystem.

Jonas Westerling lyfter fram en annan anledning, som Mats Waltin också var delaktig i till följd av att han var sportchef.
- Nyförvärven var inte så bra som vi hade tänkt oss. Exempelvis Simon Karlsson och Michael Schumacher skulle vara spets, sen fick de lämna och inte ersattes de heller. Det blir svårt då. Det stod klart för oss tidigt att vi inte skulle bli något topplag. Jag tycker nästan att vi gjorde en bragd som höll oss kvar, säger Jonas Westerling till LT.

Den rutinerade liraren om spelsystemet, som laget satsade på efter säsongsinledningen.
- Jag tror att alla i laget ville gå framåt mer. Det gjorde vi ju i början av säsongen, men sedan gick vi bort oss så mycket och Waltin tyckte att vi åkte på för många två mot ett- och tre mot två-lägen, så då började vi backa bakåt i stället. Men då blev vi för passiva i stället. Det är svårt att säga vilken taktik som hade varit bäst, det hade kanske slutat på samma sätt, säger den SHL-meriterade artisten till tidningen.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar