fredag 17 mars 2017

Kristianstad och Visby/Roma är klara för Kvalserien till HockeyAllsvenskan

Förväntningarna har varit enorma på Kristianstad ända sedan i somras. Det faktum att att KIK-spelarna pallade för pressen och tog laget hela vägen till Kvalserien - i form av att vinna Play Off 3-matchserien mot Vimmerby med 2-0 i matcher - imponerar.

Nu blir läget annorlunda. Skåne-laget slår ur underläge vad beträffar kampen om de allsvenska platserna, men har utan tvivel potential att åtminstone rubba HA-lagen - inte minst i Kristianstads Ishall.

Noterbart från kvällens match (5-2) är att Sebastian "Basse" Magnusson - som även noterades för en assistpoäng - mäktade med det matchvinnande målet med drygt fem minuter kvar att spela av den andra perioden inför 1.517 åskådare i Kristianstads Ishall.

Fredrik Hansson (1+2) och Thom Flodqvist (tre assist) var vassast på poängfronten.

Joel Persson (två assist) klev också fram rejält rent poängmässigt.

Joel Gistedt räddade 28 av 30 skott mellan KIK-stolparna.

***

På tal om kvalserieklara lag. Visby/Roma är det andra Play Off 3-laget som är klart för kvalseriespel. Kvällens 4-0-seger hemma mot Piteå innebär att gotlänningarna bara behövde två matcher på sig för att gå vidare.

Visby har haft intressanta lag i flera år och ofta gjort bra ifrån sig i AllEttan, men inte tagit sig hela vägen. Oskar Lundberg & Co blir spännande att följa i Kvalserien. Därmed inte sagt att Visby lär vara ett lag som kommer utmana om en allsvensk plats i det långa loppet.

Redan nämnde Lundberg satte det matchvinnande målet i den första perioden inför 1.520 åskådare i Visby Ishall.

Mikael Adamsson blev poängbäst med 1+1.

Sammy Gustafsson vaktade för övrigt Visby-kassen och tog 16 skott.

Bonus på de två första insättningarna hos spelbolaget

Mobilbet ger inte bara nya kunder bonus på första insättningen utan även på den andra insättningen. Upp till 1 500 kr bonus.

Klicka här för att hämta bonusarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar