tisdag 28 mars 2017

Karlskrona-bossen: "Som det är nu är det bara fokus på ekonomisk överlevnad"

Karlskrona har det fortfarande kämpigt med ekonomin. Klubbdirektören Rolf Lindberg är mycket oroad över det faktum att KHK återigen kommer göra ett minusresultat och lyfter fram vikten av att stoppa "blödningen" nästa säsong.

Spelarbudgeten kan möjligen bli marginellt större, men det ekonomiska är det primära för Blekinge-klubben.

Rolf Lindberg om sitt resonemang i sammanhanget.
- 2017-2018 är ekonomin överhängt allt annat. Som det är nu är det bara fokus på ekonomisk överlevnad. Lyckas vi inte generera vinst under vår tredje säsong i SHL så måste vi allvarligt ställa oss frågan om vi ska spela i SHL. Det går inte att köra ett ekonomiskt underskott hur länge som helst. Jag vet att en del allsvenska klubbar kanske ser sin sista chans att gå upp i SHL med tanke på det nya tv-avtalet. Möjligen att spelarbudgeten blir något större, men vi kommer inte att göra någon idiotsatsning för att bli kvar i SHL bara för att andra satsar, säger Karlskronas klubbdirektör till Blekingesport.

Lindberg har som ambition att öka omsättningen från 80 miljoner kronor per säsong till 100 miljoner på sikt.

Det handlar delvis (till hälften) om det nya SHL-avtalet som träder i kraft säsongen 2018/2019, dels om att klubben kan hitta andra vägar att öka intäkterna, berättar KHK-bossen för tidningen.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

3 kommentarer:

Jonas Nordström sa...

Man får väl göra som alla andra klubbar, anpassa kostnaderna efter utgifterna. Skandal att KHK kan dopa sig från att spela kval i år. Bivisligen hade man inte råd med spelare som Marcus Paulsson, Mattias Karlsson och David Prinz, profiler som definitivt spelat avgörande roller i årets lag. Hur var det nu? Fyra miljoner i eget kampital för att klara licensen. Har man verkligen det? Kan bli Leksands räddningsplanka!

Anonym sa...

Jonas:
Eller kan de sälja någon trottoar eller lite gatsten e d till kommunen?
Tala om sten i glashus...Leksands räddningsplanka?
Karlskrona fixar självklart detta.
Kanske är Karlskrona lite för naiva och öppna? Jag vet att det inte är många elithockeyföreningar som går plus. På riktigt.
Felet måste ju ligga i att vi har i runda slängar 1000 hockeyspelare som har åt helvete för bra betalt. Halvtaskiga föredettingar och talanglösa (på riktigt hög nivå) 20-plus-spelare som har löner på 100-200 000 i månaden. Och mer därtill hos vissa.
Här måste klubbarna rannsaka sig själva.
Och då måste de som starta denna lönekarusell gå i täten. Dvs "anrika" klubbar som hade sin storhetstid på 70- och 80-tal...inga namn. Men alla vet vilka som försökte få världsherravälde i lilla Svedala.
Nu står vi där. Med enorma lönekostnader. I alla lag.

Anonym sa...

Hoppas vi får en ny klubbchef som kan räkna rätt i budjeten.Hur svårt kan det vara att ligga lågt i publiksiffror och hur mycket man handlar för .Sedan får man köpa billigare spelare som Stefan Bengtzen värvade in vårat kanongäng i allsvenskan inga poängkungar det året och det gick jättebra ändå.

Skicka en kommentar