onsdag 22 mars 2017

Dragskott.nu rankar lagen i Kvalserien till HockeyAllsvenskan - plats 4

4. Kristianstad (11/15)

Målvakter: ++++

Backar: +++

Forwards: ++++

***

Det här talar för Kristianstad

Slipper pressen
Kristianstad har spelat med en enorm press tidigare (grundserien, AllEttan Södra och Play Off) under säsongen, men nu är läget helt annorlunda. KIK har visserligen i allra högsta grad potential att ta en topp två-placering i Kvalserien, men det är inte direkt något fiasko om så inte blir fallet och skåningarna har ingen press på sig framledes.

Mats Lusth 
KIK har Hockeyettans största tränarprofil i båset. Tuffe Mats Lusth har rutinen och är dessutom en oerhört slipad tränare.

Forwardsbesättningen
Skåningarna har en högklassig forwardsbesättning med spets, bredd och karaktär. Ett antal spelare besitter allsvenska kvaliteter.

Spetsen på målvaktssidan
Tre Kronor-meriterade Joel Gistedt var en prestigevärvning när han värvades förra året och har infriat de skyhöga förväntningarna hittills. En målvakt med det lilla extra på den här nivån.

***

Det här talar emot Kristianstad

Backbesättningen
Det råder inga tvivel om att Kristianstad har en backbesättning med kvaliteter på vissa fronter och bredden är relativt bra, men det finns tre lag i den här serien som har en ännu bättre backsida. Backbesättningen riskerar att sänka laget i kampen om en allsvensk plats.

Troja/Ljungbys mentala övertag
Kristianstad har haft förtvivlat svårt att prestera i tungviktsmötena mot Troja/Ljungby. Faktum är att KIK har förlorat samtliga fyra inbördes möten lagen emellan den här säsongen.

Läs även:

Plats 5
Plats 6

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar