torsdag 12 januari 2017

Luleås brist på spetskompetens på forwardssidan ställde till det - igen

Luleå gjorde sammanfattningsvis en bra match rent spelmässigt mot Skellefteå och det hade på intet sätt varit orättvist med en trepoängare till hemmalaget.

Ett av grundproblemen var - återigen - den trubbiga forwardsbesättningen.

Ta första perioden som ett exempel, där LHF hade ett spelövertag och skapade en hel del, men inte lyckades "kapitalisera" på spelövertaget.

Med mer offensiv spetskompetens på forwardssidan hade inledningsperioden mycket väl kunnat vinnas med minst två mål och matchen fått en helt annan karaktär.

Klubbledningens brist på handlingskraft förbryllar med tanke på att det här problemet har ställt till det för laget under en stor del av säsongen och dessutom förvärrats med långtidsskadorna.

Det är dags att agera kraftfullt på värvningsfronten innan det är för sent. Klockan börjar klämta rejält för norrbottningarnas del.

***

Ilari Melart var bäst i Luleå-lägret. Både i form av den vassa offensiven och det suveräna närkampsspelet. En riktig härförare.

Kreative Daine Todd - som gjorde comeback efter skada - ska också uppmärksammas lite extra på backsidan. En spelare med oerhört mycket hockey i sig.

***

Kedjan med ungtupparna Einar Emanuelsson och Isac Lundeström i spetsen var hetast på forwardssidan. En duo som tog många fina offensiva initiativ och visade prov på en härlig spelglädje.

Rutinerade Andreas Falk visade upp en solid tvåvägsprestation och ska också lyftas fram lite extra.

***

Joni Ortio var stabil mellan Skellefteå-stolparna och hade stor del i SKE-segern. En av matchens främsta profiler.

***

Sebastian Aho visade prov på kyla i offensiven och skapade många målmöjligheter. Skellefteås bäste back.

***

Kedjan med Joakim Lindström, Pär Lindholm och Bud Holloway snurrade stundtals på friskt i anfallszon. Ett ständigt orosmoment för Luleå-försvaret och gästernas bästa trio.

Matchfakta

Luleå - Skellefteå 3-4 (0-0, 2-1, 1-2, 0-0, 0-1)

Andra perioden:
0-1 Bud Holloway (Sebastian Aho, Joakim Lindström), spel fem mot fyra, 1-1 Einar Emanuelsson (Ilari Melart, Craig Schira), 2-1 Ilari Melart (Jacob Lagacé, Christian Jaros).

Tredje perioden:
2-2 Sebastian Aho (Joakim Lindström, Andreas Wingerli), 2-3 Jimmie Ericsson (Joakim Lindström, Sebastian Aho), spel fem mot fyra, 3-3 Isac Lundeström (Christian Jaros, Johan Forsberg).

Straffavgörandet:
3-4 Bud Holloway.

Skott: 39-28 (12-5, 16-10, 10-10, 1-2, 0-1).
Utvisningar: Luleå 8 minuter. Skellefteå 8 minuter.
Domare: Mikael Holm och Linus Öhlund.
Publik: 5.668.

Bonus på de två första insättningarna hos spelbolaget

Mobilbet ger inte bara nya kunder bonus på första insättningen utan även på den andra insättningen. Upp till 1 500 kr bonus.

Klicka här för att hämta bonusarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar