lördag 7 januari 2017

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Brynäs - Växjö

Matchtips: X.
En väldigt oviss sammandrabbning. Brynäs är tämligen formstarka. Fyra vinster i följd imponerar. Växjö blir ett kraftprov. Lakers kan ståta med fem raka segrar och är ett bra bortalag. BIF är å andra sidan hemmastarka och har 2-0 i inbördes möten. Känslan är att Gävle-gänget får med sig minst en poäng från den här sexpoängstillställningen.

***

Rögle - Djurgården

Matchtips: X.
Sexpoängsmatch i bottenstriden. Rögle jagar revansch efter tre nederlag i följd. Möjligheterna är goda. RBK har varit bra rent spelmässigt på sistone och vann det senaste mötet lagen emellan. Djurgården har dessutom förlorat tre av de fyra senaste bataljerna och är bortasvaga. Rögle är dock ett uselt hemmalag och Dif har i grunden ett bättre lag. Tipset är att stockholmarna får med sig minst en poäng från Lindab Arena.

***

Färjestad - Skellefteå

Matchtips: 2.
Färjestad har hamnat i en svacka. Tre nederlag i följd talar sitt tydliga språk. Skellefteå har förvisso förlorat två av de tre senaste matcherna, men är på rätt väg till följd av hemmavinsten mot Rögle. FBK har i och för sig 2-0 i inbördes möten och är bra i hemmaplanssammanhang, men känslan är att SKE blir för svåra den här gången. Mycket med tanke på målvaktsspelet.

***

Karlskrona - HV71

Matchtips: X.
Karlskrona jagar revansch efter förlusten i Luleå. KHK har riktigt goda möjligheter. Blekinge-gänget är obesegrade under ordinarie speltid i tre matcher i följd och är relativt hemmastarka. HV71 blir en tuff utmaning. Jönköpingsgänget har tagit poäng i fyra bataljer i följd och är ett hyfsat bortalag. HV har dessutom 2-0 i inbördes möten. Hemmaplansfördelen väger dock tungt och tipset utgörs av att Karlskrona tar poäng i dagens möte.

***

Linköping - Luleå

Matchtips: 1.
Linköping är favoriter i dagens batalj. LHC har håvat in sju poäng på de tre senaste matcherna. Luleå vann visserligen nu senast mot Karlskrona, men den spelmässiga prestationen var medioker och LHF har förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Linköping vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Luleå har förvisso besegrat LHC den här säsongen, men då var skadesituationen bättre. Tipset är att Linköping drar det längsta strået. Delvis tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Leksand - Malmö

Matchtips: 2.
En mycket oviss match. Malmö har visserligen plusstatistik på Leksand den här säsongen, men LIF har ett riktigt bra läge. Faktum är att masarna vann när lagen möttes i Tegera Arena tidigare under säsongen och Redhawks har inte direkt varit formstarka rent helhetsmässigt de senaste veckorna. Skåningarna - som vann i går - har dock ett bättre lag och känslan är att Malmö drar det längsta strået. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Frölunda - Örebro

Matchtips: 1.
Det här är en match som Frölunda ska vinna alla dagar i veckan. Göteborgarna har 3-0 i inbördes möten och är ett oerhört hemmastarkt lag. Örebro är bortasvaga och västkustgänget har ett bättre lag på alla fronter. Allt annat än tre Frölunda-poäng vore tämligen oväntat.

Bonus på de två första insättningarna hos spelbolaget

Mobilbet ger inte bara nya kunder bonus på första insättningen utan även på den andra insättningen. Upp till 1 500 kr bonus.

Klicka här för att hämta bonusarna!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tvärtom...tror jag. Karlskrona kan få det tufft ikväll...
Hoppas jag har fel.
2-4?

Anonym sa...

Tippade 2-4.
Blev 2-3 med mersmak gör Hv.
Det var skillnad i två perioder. Karlskrona var inte riktigt där...
Efterlyser tuffare coaching.

Anonym sa...

Felaktigt bortdömt mål för KHK.Lyssnade på C--MOORE där domaren "kuben Andersson" uttalade sig att är det så att målburen flyttats av HV spelare så är det mål. Syns tydligt att KHK spelaren EJ var närmast och på väg där ifrån.

Anonym sa...

KHK gör ett regelrätt mål enligt vad som diskuterades i C-Moore kanalen där domaren Thomas Andersson gästade. Målet som var inne kan bara bedömas efter videogranskning Ej om målburen var ur läge. Om målburen flyttades av HV spelaren så är det utvisning, men domarna förbisåg detta och tog till videogranskning istället. Fel beslut för KHK:s del.

Anonym sa...

Inget vidare flyt med dömeriet, således, KHK.
Skulle vilja se lite statistik på vilka lag som missgynnas/gynnas mest.
Är inte bara tillfälligheter. Domarna är bara människor. Människor påverkas.
Vilka lag får flest powerplay? Vilka lag/spelare är "bäst" på att påverka domarna? Vilken publik "skrämmer"domarna mest? Vilken coach har domarna störst respekt för? Etc...
Nog ingen vild gissning att vissa lag ligger i topp...eller?

Anonym sa...

Skandal 3bortdömda mål denna säsongen +ett åt andra hållet mot Luleå ""Bara Tillfälligheter"???

Skicka en kommentar