fredag 20 januari 2017

AIK-bossen är orolig inför framtiden

AIK har det kämpigt - både sportsligt och när det handlar om att få ekonomin att gå ihop på allsvensk nivå, där de centrala intäkterna är relativt små i jämförelse med i SHL.

Vd:n Anders Olson om den prekära situationen och det faktum att det ekonomiska glappet mellan HockeyAllsvenskan och SHL kommer öka på lite längre sikt.
- Samtliga klubbar i HockeyAllsvenskan har det svårt. Det är oerhört tufft att bedriva en verksamhet där vi siktar på att gå till SHL och konkurrera med SHL-lagen vars förutsättningar kommer att bli än bättre om något år. Det handlar inte bara om att kunna lägga pengar på spelare utan att respektive organisation har helt olika resurser att jobba med, säger Anders Olson till Sportbladet.

Gnaget lider dessutom av att ha en betydligt högre hyresnivå för match- och träningsarenor än många konkurrenter i HockeyAllsvenskan. 

Anders Olson tycker det är beklagligt att AIK inte har samma kommunala stöd i allmänhet som många andra klubbar i andraligan, berättar han för Sportbladet.

Har du tråkigt? Casumo vill utrota tristessen! Hämta 200 gratissnurr

Har du tråkigt? Hos Casumo får du 200 gratissnurr och hela €1 200 i bonus.

Klicka här för att hämta dina free spins hos Casumo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar