måndag 26 december 2016

Tredje raka trepoängaren för Luleå - Lassinantti, Schira och Fabricius-kedjan grundlade vinsten

Luleå fortsätter att vinna. Kvällens insats var visserligen i allra högsta grad relativt hyfsad rent helhetsmässigt, men ändå utan tvivel ett stort steg i fel riktning i jämförelse med de två föregående matcherna (Karlskrona och Skellefteå borta).

Det beror framför allt på att den defensiva lägstanivån var på tok för låg. LHF agerade tämligen virrigt bakåt emellanåt, stod på hälarna och räddades av Joel Lassinanttis eminenta målvaktsspel vid ett antal tillfällen.

Norrbottningarna måste - trots att det finns flera ljusglimtar i kväll, däribland exempelvis det vassa boxplayspelet - snäppa upp sig rejält om det här ska bli hållbart mot "lite bättre" lag i det långa loppet.

***

Målvaktsspelet var som sagt magnifik och Joel Lassinantti ska betraktas som matchens stora profil.

***

Craig Schira var lysande i comebackmatchen - framför allt i samband med det otroligt läckra målet. Linus Klasen-klass.

***

Kedjan med Karl Fabricius, Kael Mouillierat och Johan Forsberg var återigen mest framträdande. En trio med spelare som kompletterade varandra på ett alldeles utmärkt sätt.

***

Henrik Haukeland gjorde ett riktigt bra inhopp mellan Leksandsstolparna och ingav stabilitet.

***

Ingen utespelare övertygade på allvar i hemmalaget. Kedjan med Johan Olofsson, Eric Castonguay och Jon Knuts utgör några exempel på LIF-spelare som kommer undan med ett vettigt betyg.

Matchfakta

Leksand - Luleå 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)

Andra perioden:
0-1 Johan Harju, 0-2 Karl Fabricius (Jan Sandström), 0-3 Craig Schira (Oscar Engsund).

Skott: 35-31 (9-10, 14-13, 12-8).
Utvisningar: Leksand 4 minuter. Luleå 14 minuter.
Domare: Patrik Sjöberg och Mikael Sjöqvist.
Publik: 7.650.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Dragskott.nu rankar lagen i AllEttan Södra - plats 3

3. Vimmerby (11/15)

Målvakter: ++++

Backar: +++

Forwards: ++++

***

Det här talar för Vimmerby

Grundkapaciteten
Vimmerby blev visserligen trea i Hockeyettan Södra, men var stundtals väldigt ojämna och det finns så oerhört mycket mer att hämta av det här laget. Grundkapaciteten är enormt hög och VH har en form av "sparkapital".

Offensiven
Det var bara suveräna Troja/Ljungby som gjorde fler mål än Vimmerby i söderettan. VH har en vass offensiv och ett antal starka kort framåt.

Spetskompetensen på målvaktssidan
Viktor Kokman - som hade stor del i Borlänges succé förra säsongen - är en av Hockeyettans största målvaktsprofiler. En målvakt med en oerhört hög högstanivå.

Det här talar emot Vimmerby

Boxplayspelet
Spelet i numerärt underläge har varit förvånansvärt svagt den här säsongen hittills. Faktum är att Vimmerby var söderettans sämsta boxplaylag.

Konkurrenssituationen
Smålänningarna har ett riktigt lag, men det finns ett par lag i den här serien som utan tvivel besitter bättre grundförutsättningar. Konkurrenssituationen i toppstriden är stenhård.

Läs även:

Plats 4
Plats 5
Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Frölunda - Karlskrona

Matchtips: 1.
Det här är en match som Frölunda ska vinna under normala omständigheter. Göteborgarna har håvat in fyra vinster på de fem senaste matcherna och är SHL:s bästa hemmalag. Karlskrona är visserligen på stark uppgång i och med bortasegern mot Brynäs, men Frölunda har ett bättre lag på alla fronter. Tipset är att Frölunda vinner och därmed tar revansch för förlusten när lagen möttes i ABB Arena.

***

Malmö - Linköping

Matchtips: X.
En svårtippad sammandrabbning. Malmö - som har torskat fyra av de fem senaste matcherna - är inne i en tung period. Linköping (två förluster på tre bataljer) har också haft det tufft på sistone. Redhawks har förvisso besegrat LHC den här säsongen, men östgötarna kan ståta med 2-1 i matcher. Tipset är att Linköping, som är bra i bortaplanssammanhang, får med sig minst en poäng från den här tillställningen.

***

Leksand - Luleå

Matchtips: 2.
En mycket oviss match. Leksand har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och visat gott gry en längre tid. Luleå - som kan ståta med två trepoängare i följd - blir ett kraftprov. LIF vann det senaste mötet lagen emellan, men LHF har betvingat masarna den här säsongen. Luleå har ett bättre lag och Leksand är mediokra i hemmaplanssammanhang. Tipset är att LHF drar det längsta strået. Mycket tack vare defensiven.

***

Djurgården - Växjö

Matchtips: X.
Djurgården har visserligen fyra nederlag på fem matcher, men vann nu senast hemma mot Leksand. Växjö blir ett kraftprov. Lakers har håvat in sex poäng på tre matcher och gjort en mycket bättre säsong än Dif. Lägg därtill att Växjö har 2-0 i inbördes möten. Djurgårdens hemmaplansfördel väger dock tungt och känslan är att Dif kämpar sig till minst en pinne inför hemmapubliken.

***

Färjestad - Rögle

Matchtips: 1.
En match där Färjestad är stora favoriter. FBK är formstarka (tre vinster på fyra matcher) och har ett bättre spelarmaterial. Rögle ska dock inte räknas bort. Skåningarna har inkasserat två vinster i följd och skadesituationen börjar ljusna. RBK vann dessutom när lagen möttes senast. Den matchen spelades i Ängelholm och RBK är ett ytterst halvdant bortalag. Tipset är att hemmastarka Färjestad vinner redan under ordinarie speltid.

***

Örebro - Skellefteå

Matchtips: 2.
Örebro slår ur underläge i kväll. ÖHK har hamnat i en formsvacka (fyra förluster i följd). Skellefteå kan stoltsera med sex vinster på de sju senaste matcherna och har ett bättre lag i allmänhet. Lägg därtill att SKE har 2-0 i inbördes möten, samtidigt som Örebro är mediokra i hemmaplanssammanhang. Tipset är att Skellefteå vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Brynäs - HV71

Matchtips: 1.
Brynäs jagar revansch efter två förluster på de tre senaste matcherna. BIF har trots allt gjort mycket bra rent spelmässigt på sistone och ska - om än med liten marginal - betraktas som favoriter i kväll. HV71 är formsvaga (tre förluster i rad) och Brynäs är hemmastarka. Det står 1-1 i inbördes möten och det handlar om idel hemmasegrar. Känslan är att hemmasegersviten utökas i kväll.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Vita Hästen - AIK

Matchtips: X.
En mycket oviss match. Det skiljer bara en poäng mellan lagen. Vita Hästen har tagit fyra poäng på de två senaste matcherna. AIK har varit väldigt ojämna på sistone och är ett bedrövligt bortalag. Gnaget vann dock den senaste matchen. Den bataljen spelades dock på hemmaplan och östgötarna har besegrat stockholmarna den här säsongen. Tipset är att Vita Hästen får med sig minst en pinne från den här sammandrabbningen.

***

Björklöven - Södertälje

Matchtips: 1.
Det är inget snack om att Björklöven är favoriter i kväll. Västerbottningarna har visserligen varit mycket ojämna den senaste tiden, men har gjort en mycket bättre säsong än Södertälje hittills. SSK har dessutom torskat fem av de sju senaste matcherna. Södertälje är i och för sig på rätt väg i och med hemmavinsten och har besegrat Björklöven den här säsongen, men Umeå-gänget vann när lagen möttes senast och västerbottningarna är hemmastarka. Tipset är att Björklöven vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets offensiva övertag.

***

Modo - Tingsryd

Matchtips: 1.
Modo har prickat in formen. Fem vinster på de sex senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Tingsryd blir ett kraftprov. Taif kan ståta med fem segrar på de sex senaste matcherna och vann när algen möttes i Övik i början av säsongen. Modo har dock besegrat Tingsryd den här säsongen och är ett lag med en mycket hög kapacitet. Känslan är att Modo fortsätter vinna. Delvis tack vare det starka målvaktsspelet.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Dragskott.nu utser veckans lag i SHL


Målvakt

Joni Ortio, Skellefteå
Räddningsprocent: 100.
Finländaren fortsätter att övertyga mellan Skellefteå-stolparna. Insatsen i hemmamatchen mot Malmö - där Joni Ortio höll nollan - var suverän även rent spelmässigt.

***

Backar

Niklas Arell, Karlskrona
Mål: 0. Assist: 2.
Karlskrona svarade för en heroisk i Gävle. Underskattade Niklas Arell - som var inblandad i två av KHK:s mål - tog för sig mest på backsidan.

Daniel Gunnarsson, Karlskrona
Mål: 0. Assist: 2.
Beträffande exempel på heta Karlskrona-backar. Daniel Gunnarsson, tillika backen som bland annat var involverad i segermålet, gjorde en riktigt bra match i Gavlerinken.

***

Forwards

Joakim Nygård, Färjestad
Mål: 2. Assist: 2.
Matchens kung när Färjestad hemmabetvingade Örebro. Fyra (!) poäng säger en hel del om prestationen.

Johan Ryno, Färjestad
Mål: 2. Assist: 1.
På tal om Joakim Nygård. Kedjekamraten Johan Ryno var också något utöver det vanliga i prestigematchen mot Örebro.

Oscar Möller, Skellefteå
Mål: 2. Assist: 0.
Skellefteå-stjärnans målsuccé fortsätter. Det blev tvåa nya baljor mot Malmö.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Dragskott.nu utser veckans lag i HockeyAllsvenskan


Målvakt

Erik Hanses, Modo
Räddningsprocent: 96,66.
Modo ångar på. Delvis tack vare Erik Hanses stabila målvaktsspel. Skellefteå-bekantingen släppte bara in två mål på lika många matcher den senaste veckan.

***

Backar

Johan Ivarsson, Pantern
Mål: 0. Assist: 2.
En av förgrundsfiguterna när Pantern hemmabetvingade Almtuna. Lånet från Malmö var inblandad i två av målen.

Victor Lindman, Västervik
Mål: 0. Assist: 0.
Den talangfulle backen fortsätter att övertyga. En av kuggarna när Västervik inkasserade en tämligen komfortabel bortaseger mot Björklöven.

***

Forwards

Mattias Persson, Pantern
Mål: 2. Assist: 0.
Matchvinnaren mot Almtuna. Den före detta Malmö-liraren var en stark offensiv kraft i den viktiga segern mot Uppsala-laget.

Mathias Bromé, Mora
Mål: 2. Assist: 0.
Moras matchhjälte när masarna bortabetvingade Västerås, tillika Mathias Bromés före detta lag.

Victor Svensson, Oskarshamn
Mål: 2. Assist: 0.
Den underskattade centern är på väg mot sin bästa säsong i HockeyAllsvenskan hittills. Matchvinnare borta mot Timrå.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Kristianstads tränare sågar Bibic: "Han är mest feg"

Kristianstadstränaren Mats Lusth hade några heta "duster" med bröderna Bibic under sin tid som tränare i Malmö.

Den karismatiske KIK-tränaren är mycket kritisk till Alen Bibics spelstil.
- Alen har jag inte mycket till övers för. Han är mest feg, säger Mats Lusth till KVP.

Almen Bibic är dock en spelare som Mats Lusth har mycket respekt för.
- Almen står däremot upp för någonting. Det är en tuffing som kan ta stryk och ge stryk. Han är inte rädd och backar undan utan står framför mål, tar en smäll och täcker skott. Om vi hade haft honom i Malmö hade han varit populär här. Det är en sådan spelare som jag gillar och vill ha mitt lag, säger Kristianstads tränare.

Mats Lusth - som hade tränaråtaganden i Malmö 2012-2015 - är inne på sin första säsong i Kristianstadsbåset och betraktas av många som Hockeyettans störste tränarprofil.

Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Borlänges starke man inför AllEttan: "Vi har ingen press"Spelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!

Hudiksvalls julstudioSpelbolaget dubblar din insättning upp till 2 000 kr

Sätt in 2 000 kronor, få 4 000 kronor att spela för hos spelbolaget 10Bet.

Klicka här för att hämta bonusen!