torsdag 24 november 2016

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Skellefteå - Leksand

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för Skellefteå. SKE har mycket att jobba på efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. Leksand är en lurig motståndare. LIF har förvisso gjort en dålig säsong rent helhetsmässigt, men är på gång till följd av två raka vinster. Skellefteå vann dock det senaste mötet lagen emellan, är ett hyfsat hemmalag och masarna är halvdana i bortaplanssammanhang. Tipset är att SKE studsar tillbaka i form av en trepoängare.

***

Rögle - Frölunda

Matchtips: 2.
Rögle slår ur underläge i kväll. Det skiljer hela 26 poäng mellan lagen och RBK:s form (fem förluster på sex bataljer) är bedrövlig. Lägg därtill att Frölunda kan ståta med fem vinster i rad och vann när lagen möttes senast. Västkustgänget är dessutom ett rätt så bra bortalag och Rögle är ett av SHL:s sämsta hemmalag. Tipset utgörs av att Frölunda vinner redan under ordinarie speltid.

***

Växjö - Linköping

Matchtips: 1.
En tämligen oviss match. Växjö har visserligen två vinster på de tre senaste matcherna, men föll nu senast - oväntat nog - borta mot Leksand. Linköping kan stoltsera med fyra vinster på de fem senaste matcherna och är favoriter i kväll. Lakers vann emellertid det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. Känslan är att smålänningarna drar det längsta strået.

***

Örebro - Färjestad

Matchtips: X.
Prestigematch i Behrn Arena. Örebro har dippat (två nederlag i följd) på sistone. Färjestad har visserligen tre förluster på de fyra senaste matcherna, men gjorde det bra som hemmabetvingade Skellefteå i tisdags. FBK vann dessutom när lagen möttes senast och har ett bättre lag. Lägg därtill att värmlänningarna är bortastarka. Tipset är dock, trots allt, att ÖHK får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen. Mycket tack vare den höga högstanivån på målvaktsfronten.

***

Malmö - Brynäs

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i toppstriden. Malmö har tre förluster i följd, men det var starkt att få med sig en pinne från Göteborg nu senast. Skadedrabbade Brynäs är formstarka. Fem segrar på de fem senaste bataljerna talar sitt tydliga språk. Redhawks vann emellertid när lagen möttes senast och är ett relativt bra hemmalag. Tipset utgörs av att skåningarna vänder trenden genom att inkassera en vinst. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

Västerviks prestigenyförvärv: "Jag har kontakt med Gud nästan varje dag"

"Lilla" Västervik vann som bekant - oväntat nog - dragkampen om klassforwarden Mitch Wahl, tillika den före detta Oskarshamnsstjärnan.

Jänkaren har haft en relativt tung tid i den finska högstaligan den här säsongen och tron på Gud har varit ett stöd.
- Jag har kontakt med Gud nästan varje dag. Det behöver inte vara att jag ber varje gång, det kan vara att jag har en dialog med honom i huvudet. Jag känner att vi har koppling och det hjälper mig mycket, både privat och inom hockeyn, och när det är bra och mindre bra tider, säger Mitch Wahl till VT.

Wahl är positiv till att Donald Trump blev president, trots att han medger att USA:s nye president har en del svagheter.
- Det känns lite overkligt att Donald Trump ska bli nästa president, han är väldigt högljudd om man säger så. Men av de två kandidaterna var jag definitivt en Trump-supporter. Han är den som bäst kan få till "the change" som landet behöver, säger VIK-nyförvärvet.

Mitch Wahl svarade för hela 43 poäng på 57 tävlingsmatcher i IKO-tröjan förra säsongen och har kontrakt med Västervik säsongen ut.

Mora-bossen är orolig: "Det är inte bara ligasystemet det är fel på, utan hur man hanterar svensk hockey"

Många klubbar i HockeyAllsvenskan har det tufft rent ekonomiskt och får kämpa varje dag för att få ekonomin att gå ihop.

Det gäller även Mora. Klubbdirektören Peter Hermodsson är dock inte bara orolig för andraligan i sig, utan även klubbarna längre ner i seriesystemet.

Hermodsson tror även att SHL-klubbarnas fans är oroliga. MIK-bossens svar på frågan om han upplever att SHL är en stängd liga.
- Ja, det är väl klart. Titta bara på bruttolistan man kom ut med 2014, med högre ekonomiska krav, slopande av kvalserien, och allt sånt. Men jag tror att fansen i hockeysverige, även i SHL, inte gillar modellen som är nu. Men det är inte bara ligasystemet det är fel på, utan hur man hanterar svensk hockey. Jag är orolig för division ett-klubbarna, de har det supertufft, det märker jag när jag ringer runt. Och de är viktiga för hockeyallsvenskan, precis som vi är viktiga för SHL, säger Peter Hermodsson till Sportbladet.

Peter Hermodsson hoppas på krafttag framöver i samarbete med andra ligor.
- Vi pratar kontinuerligt inom hockeyallsvenskan, men det krävs ju två för att dansa. Eller tre och fyra, eftersom vi har hockeyförbundet och division ett. Alla borde kunna sätta sig vid ett bord och titta på svensk hockeys framtid, säger Moras klubbdirektör.

Vita Hästens vd är nöjd med samarbetet med SHL-klubben

Många blev förvånade när Örebro - som är Vita Hästens samarbetsklubb - valde att låna ut Kalle Jelvert till seriekonkurrenten Västerås istället.

Fredrik Jensen (Vita Hästens vd) uppger att klubben tackade nej med motivering att östgötarna bara var intresserad av en spelare som verkligen gör skillnad (exempelvis Johan Adolfsson), berättar han för NT.

Vita Hästen-bossen är mycket nöjd med samarbetet med SHL-klubben.
- Ja, dealen finns. Den har inte förändrats. Men de har rätt att låna ut till andra klubbar, precis som vi lånar Alexander Younan från Frölunda. Det finns ingen exklusivitet där. Vi är nöjda med samarbetet med Örebro, säger Fredrik Jensen.

Modo-stjärnan är överraskad över Västerviks dundersuccé

På fredag är Patrik Karlkvist tillbaka i Plivit Trade-hallen - den gamla hemmahallen under tiden i Västervik.

Karlkvist - som var lysande i VIK-tröjan i två säsonger på Hockeyettan-nivå - trodde mycket på Västervik inför säsongen, men inte att laget skulle vara så här pass bra.

Modo-stjärnan om han är överraskad.
- Både och. Jag visste att de hade ett bra lag, men att det skulle gå så här bra trodde jag aldrig. Jag har sett fyra-fem av deras matcher. De har en bra offensiv med flera skickliga spelare, säger Patrik Karlkvist till VT.
Det skiljer hela tolv poäng mellan serietrean Västervik och elfteplacerade Modo inför morgondagens sammandrabbning.

Troja/Ljungby-bekantingen ansluter till Hockeyettan-laget

Skövde har gjort klart med en Troja/Ljungby-bekanting. Det handlar om Dennis Bernhardtz, uppger SLA.

Den 20-årige forwarden kommer närmast från spel i NAHL, där han har noterats för fem poäng på 14 matcher den här säsongen.

Bernhardtz representerade Troja/Ljungbys J20-lag i fjol och mäktade med hela 47 pinnar på 30 tävlingsbataljer.

Supertalangen Elias Pettersson om Timrås seger: "En bra match från vår sida"