måndag 21 november 2016

Dragskott.nu utser veckans lag i SHL


Målvakt

Julius Hudacek, Örebro
Räddningsprocent: 97,83.
Örebro har inte direkt någon bra vecka bakom sig som lag, men Julius Hudacek har övertygat. Hudacek hoppade in i bortamatchen mot Frölunda och släppte bara in mål, varpå han nollade Djurgården på hemmaplan och storspelade borta mot Luleå.

***

Backar

Christian Jaros, Luleå
Mål: 1. Assist: 2.
Luleås backbesättning har varit suverän den senaste veckan. Det gäller framför allt Christian Jaros. Stortalangen med den irrationella spelstilen har tagit ett stort ansvar över hela rinken.

Henrik Tömmernes, Frölunda
Mål: 0. Assist: 5.
Frölundas offensive backkugge som topparnas backarnas poängliga i tämligen överlägsen stil. Henrik Tömmernes fortsätter att vara en stark offensiv kraft i Frölunda-lägret och har tagit ytterligare ett steg framåt den här säsongen.

***

Forwards

Petter Emanuelsson, Luleå
Mål: 3. Assist: 0.
Luleås fyndvärvning. Det faktum att Petter Emanuelsson toppar SHL:s skytteliga är en stor överraskning. LHF-forwarden mäktade med tre baljor den senaste veckan - varav en matchvinnande pyts.

Daniel Widing, Rögle
Mål: 4. Assist: 0.
På tal om klockrena värvningar som inte direkt hade skyhöga förväntningar på sig. Rutinerade Daniel Widing - som höll hov när Rögle hemmabetvingade Färjestad - har fått en nytändning i RBK-tröjan.

Geoff Platt, Växjö
Mål: 3. Assist: 0.
Växjö målbäste spelare i SHL den här säsongen. Den kvicke liraren gjorde mål i veckans samtliga tre matcher.

Dragskott.nu utser veckans lag i HockeyAllsvenskan


Målvakt

Christian Engstrand, Mora
Räddningsprocent: 94,92.
Mora fortsätter att övertyga. Mycket tack vare målvaktsspelet. Christian Engstrand spikade igen kassen borta mot Pantern och gjorde en bra match i hemmasegern mot Oskarshamn.

***

Backar

Per Svensson, Almtuna
Mål: 0. Assist: 0.
Den underskattade backen har tagit ett stort defensivt ansvar på sistone. Hela +5 på två matcher imponerar.

Kevin Gagné, Mora
Mål: 0. Assist: 1.
Moras defensiv var varit riktigt bra en längre tid. AHL-meriterade Kevin Gagné fortsätter att vara stabil över hela banan.

***

Forwards

Anton Holm, Södertälje
Mål: 6. Assist: 1.
Södertälje-liraren har fått genombrottet på allsvensk nivå den här säsongen. Den senaste veckans prestation får betraktas som något alldeles extra. Sju (!) pinnar på två matcher inger respekt.

Fredrik Karlström, AIK
Mål: 1. Assist: 4.
AIK-talangen fortsätter att övertyga. Fredrik Karlström var inblandad i fyra (!) av målen när Gnaget hemmabetvingade Bik Karlskoga.

Jens Jakobs, AIK
Mål: 3. Assist: 1.
På tal om AIK-forwards. Rutinerade Jens Jakobs har varit ifrågasatt sett till de mycket höga förväntningarna, men är onekligen på stark uppgång. Jakobs var inblandad i segermålet borta mot Timrå och stod för en lysande offensiv prestation i allmänhet den senaste veckan.

Dragskott.nu tippar kvällens match i HockeyAllsvenskan


Vita Hästen - Modo

Matchtips: 2.
Vita Hästen har gjort det bra den senaste tiden. Tre vinster på fyra matcher talar sitt tydliga språk. Modo blir en tuff utmaning. Öviksgänget har tagit poäng i fem av de sex senaste bataljerna och kan ståta med ett bättre lag. Vita Hästen vann å andra sidan när lagen möttes senast och det är upplagt för en jämn tillställning. Tipset är emellertid att Modo blir för svåra och vinner redan under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Norra


Piteå - Asplöven

Matchtips: X.
Norrbottensderby i LF Arena. En mycket oviss sammandrabbning. Seriens två bästa lag drabbar samman. Piteå kan stoltsera med nio (!) vinster i följd och är grymt hemmastarka. Lägg därtill att PHC vann det senaste mötet lagen emellan. Asplöven har dock sju vinster på de åtta senaste matcherna och kan i grunden ståta med ett bättre lag än Piteå. Tipset är att bortastarka AHC får med sig minst en poäng från den här bataljen.

Skellefteå räknar inte med stjärnforwarden

Det har ryktats att Bud Holloway - som för närvarande är kontraktslös - är på väg tillbaka till Skellefteå.

SKE är intresserade av att värva 28-åringen, men den ekonomiska aspekten lär sätta stopp.
- Förmodligen går han till NLA i Schweiz, det är min känsla och de indikationerna jag hittills fått, säger sportchefen Mikael Lindgren till Norran.

Den offensivt skicklige liraren, som närmast kommer från spel i KHL, var en attraktion under sina tre år i Skellefteå och mäktade med hela 193 poäng på 206 SHL- och SM-slutspelsmatcher.

Mora-forwarden lär hamna i SHL nästa säsong

Pierre Engvall var bra i HockeyAllsvenskan redan i fjol, men har tagit ytterligare ett stort kliv framåt den här säsongen och varit en av de bärande spelarna i tredjeplacerade Mora.

Succén har inte gått obemärkt förbi. Ett flertal SHL-klubbar har redan visat intresse inför nästa säsong - däribland Malmö, avslöjar MrMadhawk.se.

Engvalls svar på frågan om det kommer bli svårt att stå emot locktonerna när SHL-klubbarna erbjuder kontrakt i början av nästa år.
- Säkerligen. Men just nu är jag ganska lugn. Jag har full fokus på Mora. Det är något jag måste ha, och jag vet ingenting just nu, för ingenting är klart med någonting. Men det är klart jag vill spela så högt som möjligt och målet är det, säger den 20-årige forwarden till MrMadhawk.se.

Troja/Ljungby-fostrade Pierre Engvall har mäktat med 16 poäng på 20 allsvenska matcher den här säsongen.

Luleå-talangen Einar Emanuelssons omtalade straffmål i J20-matchen mot Djurgården