söndag 20 november 2016

Dragskott.nu tippar söndagens match i HockeyAllsvenskan


Pantern - Västervik

Matchtips: 2.
Pantern har haft det tungt på sistone. Fyra förluster på fem matcher talar sitt tydliga språk. Västervik har håvat in sju pinnar på de tre senaste bataljerna och har ett riktigt bra läge i dagens sammandrabbning. VIK vann det senaste mötet lagen emellan och är ett rätt så bra bortalag. Tipset är att Västervik drar det längsta strået. Delvis tack vare lagets starka offensiv.

Dragskott.nu tippar söndagens matcher i Hockeyettan Södra


Halmstad - Vimmerby

Matchtips: 2.
Vimmerby är utan tvivel favoriter i dag. VH har två vinster på de tre senaste matcherna och ett mycket bättre lag än Halmstad. Vimmerby har gjort en mycket bättre säsong än hemmasvaga Hammers och tipset utgörs av att VH - som vann när lagen möttes senast - inkasserar tre pinnar.

***

Tyringe - Helsingborg

Matchtips: X.
Skåne-derby i Tyrs Hov. Tyringe jagar revansch efter två raka förluster. Helsingborg har också förlorat de två senaste matcherna. HHC vann det senaste mötet lagen emellan komfortabelt, men känslan är att Tyringe står emot bättre den här gången. Tipset är att Tyringe får med sig minst en poäng från det här derbyt.

***

Tranås - Kristianstad

Matchtips: 2.
En väldigt viktig match för Tranås del i AllEttan-jakten. Formen är mycket god. Fem segrar i följd inger respekt. Kristianstad blir ett extremt kraftprov. Serieledarna har bara förlorat en enda match och är grymt bortastarka. KIK vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att skåningarna vinner redan under ordinarie speltid, trots att Tranås är ett väldigt bra hemmalag.

***

Nybro - Varberg

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för Nybro. Vikings har förlorat två av de tre senaste matcherna, men spelschemat har varit tufft på sistone. Varberg är seriens sämsta lag och Vikings vann komfortabelt när lagen möttes senast. Västkustlaget har dessutom bara tagit en enda poäng i bortaplanssammanhang. Nybro lär vinna redan under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar söndagens toppmatch i Hockeyettan Östra


Huddinge - Visby/Roma

Matchtips: 1.
Prestigematch i Björkängshallen. Serieledande Huddinge tar sig an tredjeplacerade Visby/Roma. HIK kan stoltsera med åtta (!) raka trepoängare i hemmaplanssammanhang och är favoriter. Visby har dock ett hyfsat läge. Inte minst med tanke på att gotlänningarna vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset är dock att Huddinge blir för svåra i dag. Mycket till följd av 08-gängets offensiva övertag.

Den NHL-meriterade backen vill förlänga kontraktet med Luleå

Luleå ångar som bekant på - mycket tack vare lagets stabila defensiv. Brendan Mikkelson är en av backarna som har dragit ett tungt lass på sistone.

Den 29-årige kanadensarens tvåårskontrakt går ut till våren, men det är mycket som talar för en fortsättning.

LHF-backens tankar om framtiden.
- Jag vill gärna stanna här i Luleå, det kan jag säga. Jag har varit runt i många klubbar genom åren och det skulle vara skönt att stanna på ett och samma ställe ett tag, säger Brendan Mikkelson till NSD.

Allroundbacken med 131 NHL-matcher på meritlistan har noterats för sju poäng - varav fyra fullträffar - på 19 SHL-matcher den här säsongen.

Fredric Weigel hyllas

Fredric Weigel - som har fått oerhört mycket förtroende på sistone - hyllas av tränaren Mats Waltin efter matchen mot Bik Karlskoga.
- Han dubblade och spelade i två kedjor. Vi vet att han är stark konditionsmässigt och klarar den belastningen. Men i dag gör han det fantastiskt bra, säger Mats Waltin till LT.

Den 24-årige centern hade bara spelat sporadiskt på en högre nivå än Hockeyettan inför den här säsongen, varpå han har tagit ett stort kliv framåt den här säsongen och gjort många bra matcher i HockeyAllsvenskan.

Weigel är noterad för 14 poäng på 20 matcher - en poängskörd som ingen annan Södertälje-spelare har överträffat.