torsdag 17 november 2016

Ytterligare en stabil insats av Luleå - Harju, Sweatt, Mikkelson och Gustavsson visade vägen

Luleå fortsätter sannerligen att övertyga. Kvällens insats får betraktas som tämligen stabil sett till helheten.

LHF var sammanfattningsvis det spelförande laget mot Rögle och hade ett chansövertag, samtidigt som defensiven - mestadels - var oerhört disciplinerad.

Norrbottningarna visade, precis som mot Växjö, prov på en stark laginsats och agerade väldigt uppoffrande i allmänhet.

***

Filip Gustavsson klev fram när det behövdes som mest och bevisade återigen att Luleå har två målvakter som besitter en mycket hög kapacitet.

***

Brendan Mikkelson var en klippa på backsidan med sitt solida allroundspel.

Kreative Christian Jaros var också het på backfronten - där alla skötte sig bra - och tog många kloka beslut över hela rinken.

***

Många forwards klev fram. Det gäller inte minst Johan Harju, som gjorde sin bästa match på länge och visade upp en härlig spelglädje.

Kedjekamraten Julius Junttila ska också kreddas en hel del av samma anledning.

Tredjekedjan med Anton Hedman, Andreas Falk och Petter Emanuelsson var - som så många gånger förr - suverän och tog ett stort ansvar över hela banan. Luleås jämnaste kedja den här säsongen hittills.

Kvicke och skottstarke Bill Sweatt måste också lyftas fram lite extra. Kedjan med Sweatt, Jacob Lagacé och Kael Mouillierat har något riktigt bra på gång.

***

Rutinerade Daniel Widing var bäst i Rögle-lägret och gjorde mycket bra framåt.

Christopher Liljewall kommer för övrigt också undan med ett bra betyg av samma anledning.

Matchfakta

Rögle - Luleå 3-5 (0-0, 1-2, 2-3)

Andra perioden:
0-1 Bill Sweatt (Johan Harju), 1-1 Daniel Widing (Johan Harju), 1-2 Brendan Mikkelson (Julius Junttila, Johan Harju).

Tredje perioden:
1-3 Pontus Själin (Bill Sweatt, Jacob Lagacé), 1-4 Christian Jaros (Johan Harju), spel fem mot fyra, 2-4 Patrick Cehlin (Ludvig Rensfeldt, Christopher Liljewall), 2-5 Petter Emanuelsson (Christian Jaros, Ilari Melart), 3-5 Kevin Marshall (Jack Connolly, Filip Karlsson), spel fyra mot fem.

Skott: 28-32 (8-9, 11-9, 9-14).
Utvisningar: Rögle 6 minuter. Luleå 12 minuter.
Domare: Mikael Nord och Mikael Sjöqvist.
Publik: 3.226.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Skellefteå - HV71

Matchtips: 1.
Skellefteå - som har håvat in två vinster på de tre senaste matcherna - jagar en snabb revansch efter förlusten borta mot Djurgården. Möjligheterna är goda. HV71 blir dock en väldigt tuff utmaning. Smålänningarna vann det senaste mötet lagen emellan enkelt och HV kan ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna. Lägg därtill att Jönköpingsgänget är bortastarka. SKE har dock i grunden ett bättre lag och tipset är att västerbottningarna tar revansch i kväll.

***

Växjö - Malmö

Matchtips: X.
En tämligen oviss match. Växjö har två förluster i följd. Malmö är formstarka. Sju pinnar på de tre senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Lakers vann dock det senaste mötet lagen emellan och har en högre kapacitet än skåningarna. Känslan är att Växjö får med sig minst en poäng från den här tillställningen, trots att Redhawks är vassa i bortaplanssammanhang.

***

Rögle - Luleå

Matchtips: 2.
Rögle har hamnat i en svacka. Det handlar om tre nederlag i följd. RBK har emellertid goda möjligheter att vända på trenden i kväll. Luleå har förlorat fem av de sex senaste matcherna. LHF är år andra sidan på stark uppgång i och med hemmavinsten mot Växjö nu senast där norrbottningarna gjorde det riktigt bra rent spelmässigt. Lägg därtill att Rögle är hemmasvaga, samtidigt som Luleå har ett bättre lag. Tipset är att LHF - som vann det senaste mötet lagen emellan - drar det längsta strået även den här gången.

***

Örebro - Djurgården

Matchtips: 1.
En mycket svårtippad match. Örebro har förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Djurgården har också haft det tungt sett till det helhetsmässiga den senaste tiden. Dif är emellertid på rätt väg till följd av tisdagens hemmavinst mot Skellefteå. ÖHK vann dock när lagen möttes senast och stockholmarna är ett bedrövligt bortalag. Tipset utgörs av att Närke-gänget håvar in tre pinnar inför hemmapubliken.

***

Färjestad - Frölunda

Matchtips: 2.
Prestigematch i Löfbergs Arena. Färjestad föll nu senast i Jönköping, men har inkasserat fyra vinster på de fem senaste matcherna. Frölunda blir ett rejält kraftprov. Serieledarna har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. FBK vann förvisso det senaste mötet lagen emellan och är ett relativt bra hemmalag, men känslan är att göteborgarna blir för svåra den här gången. Mycket till följd av Frölundas offensiva övertag.

***

Linköping - Brynäs

Matchtips: X.
En väldigt oviss sammandrabbning. Linköping har prickat in formen. Tre segrar på fyra matcher och poäng i samtliga dessa bataljer är starkt. Brynäs blir en tuff utmaning. Gävle-gänget har håvat in full pott på de tre senaste matcherna och gjort en bättre säsong än LHC hittills. Linköping vann dock när lagen möttes senast och lär ta minst en poäng i kväll, trots att Brynäs är mycket bortastarka.

Michael Schumacher hamnar i Hockeyettan

Michael Schumacher lämnade som bekant nyligen Södertälje. Nu står det klart att den 23-årige forwarden med AHL- och U19-landslagsmeriterna blir kvar i Sverige.

Det handlar om spel i Hockeyettan-laget Enköping, avslöjar MrMadhawk.se via Twitter.

Frölunda-bekantingen har noterats för en poäng på 17 matcher i HockeyAllsvenskan den här säsongen och är bokförd för 57 pinnar på 175 AHL-bataljer under åren i Nordamerika.

Pantern-bossen: "Vi spelar i en bra stad som är lätt att locka spelare till"

Pantern är inne på den andra säsongen i HockeyAllsvenskan i följd och det mesta talar för att IKP kommer undvika negativt kval igen.

Målsättningen är att Malmö-gänget ska bli ett stabilt allsvenskt lag - och grundförutsättningarna är mycket goda, enligt sportchefen Joakim Tillgren.

IKP-bossen ser ljust på framtiden.
- Vi spelar i en bra stad som är lätt att locka spelare till, våra träningsmöjligheter är goda, vi har en finfin arena att spela i och ett gott samarbete med Malmö Redhawks. Det finns inget som säger att vi inte ska kunna lyckas. Sedan tycker jag i och för sig att det krävs att man har spelat i Allsvenskan i fyra-fem år i rad innan man ska kalla sig för etablerad, säger Joakim Tillgren till Skånesport.

Tillgren tror att Malmö har mycket att vinna på samarbetet.
- Fredrik Händemark var ett bra exempel på en spelare som vann på att spela med oss. Nu har Carl-Johan Lerby också blivit det, säger Panterns starke man.

Moras tränare: "Det är så här topplag spelar"

Mora är glödheta. Fem vinster i följd - efter att ha bortabetvingat svårspelade Pantern nu senast - talar sitt tydliga språk.

Tränaren Jeremy Colliton är oerhört stolt över lagets förmåga att hitta ett sätt att vinna.
- Du måste ta poäng om man vill vara i toppen. Man måste kunna ta poäng på flera sätt, det är så här topplag spelar. Vi kan komma bakifrån, framifrån, gå runt eller spela oss till mål, säger Moras tränare till Dalarnas Tidningar.

MIK är fyra i HockeyAllsvenskan, men det är endast målskillnaden som skiljer masarna från andraplatsen.

En tung smäll för det allsvenska laget

Västervik har åkt på en tung skadesmäll. Joacim Hedblad är lårskadad och väntas bli borta en längre tid.

Den 28-årige forwarden om det aktuella läget.
- Först och främst gäller det nu att låta blödningen lägga sig. Sedan får jag undersöka det vidare. Men det känns som att jag blir borta flera veckor, säger Joacim Hedblad till VT och fortsätter.
- Klart det är surt. Jag kan gå nu, men det tar tio minuter att gå tio meter. Att vara stilla är inga problem, men jag kan inte aktivera muskeln utan att det gör ont.

På tal om VIK:s skadeläge. Läget är oklart när det gäller Mats Fröshaug fotskada. Norrmannen ska undersökas av en kiropraktor för att få mer koll på skadan, uppger VT.

Södertälje-nyförvärvet Victor Andersson: "Det är bra fans här"

Södertälje-spelarna tackar fansen efter segern mot Modo