onsdag 16 november 2016

Kallinge/Ronneby ångar på - är bara tre poäng från fjärdeplatsen i Hockeyettan Södra

Kallinge/Ronneby fortsätter att vinna. Kvällens 7-3-seger hemma mot Halmstad innebär att Krif kan ståta med tre vinster i följd och har ett rätt så bra läge i AllEttan-jakten.

Blekinge-gänget är närmare bestämt sexa med endast en poäng upp till femteplacerade Vimmerby (en match färre spelad), som innehar den sista AE-platsen, och tre pinnar upp till seriefyran Nybro i ett läge där sex omgångar återstår för Kallinge/Ronnebys del.

Tony Söderman mäktade med det matchvinnande 4-2-målet i slutet av den andra perioden inför 765 åskådare i Soft Center Arena.

En annan intressant notering är att Johannes Nilsson - som svarade för hela 3+1 - också hade stor del i segern.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Södertälje - Modo

Matchtips: 2.
Modo är favoriter i kväll. Övikslaget har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och tagit poäng i samtliga dessa. Södertälje är inne i en rejäl svacka. Sex nederlag på sju matcher talar sitt tydliga språk. Modo vann det senaste mötet lagen emellan och har ett bättre lag. Övikslaget har även gjort det rätt så bra i bortaplanssammanhang och SSK är hemmasvaga. Tipset utgörs av att Modo håvar in tre poäng.

***

Oskarshamn - Almtuna

Matchtips: 1.
Oskarshamn har ett riktigt bra läge i kväll. IKO har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och har i grunden ett bättre lag än Almtuna. Lägg därtill att Ais har tre nederlag i följd, samtidigt som Oskarshamn vann när lagen möttes senast. Tipset är att hemmastarka IKO vinner redan under ordinarie speltid.

***

Pantern - Mora

Matchtips: X.
Kvällens mest svårtippade match. Pantern är relativt formstarka. Poäng i fem av de sex senaste matcherna och segrar i fyra av dessa får betraktas som ett bra facit. Mora blir en tuff utmaning. MIK har vunnit de fyra senaste matcherna och har i grunden ett bättre lag. Masarna vann dessutom när lagen möttes senast. IKP tog dock en pinne i den bataljen och är hemmastarka. Tipset är att Malmö-gänget får med sig minst en poäng från den här matchen.

***

Björklöven - Vita Hästen

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Björklöven är favoriter i kväll. Västerbottningarna åkte visserligen på stryk nu senast, men det handlade om en bortamatch mot hemmastarka Västervik och Umeå-gänget har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Lägg därtill att Vita Hästen är ett uselt bortalag. Björklöven vann dessutom när lagen möttes senast och är ett hyfsat hemmalag. Löven lär inte tappa poäng i kväll, trots att östgötarna har två segrar i följd.

***

AIK - Bik Karlskoga

Matchtips: X.
En väldigt oviss batalj. AIK har tre nederlag i följd. Det har dock varit idel jämna matcher och Gnagets grundkapacitet är mycket hög. Bik Karlskoga blir ett ordentligt kraftprov. Tre raka vinster imponerar och Bik har gjort en eminent säsong hittills. Värmlänningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Bik Karlskoga är dock inget kanonlag i bortaplanssammanhang och känslan är att AIK får med sig minst en pinne i kväll.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i Hockeyettan Södra


Helsingborg - Hanhals

Matchtips: 1.
Det är inget snack om att Helsingborg är favoriter i kväll, trots att HHC - oväntat nog - förlorade nu senast mot Halmstad. Skåningarna är hemmastarka och Hanhals är bortasvaga. Lägg därtill att Helsingborg har gjort en mycket bättre säsong än Hanhals hittills. Kungsbacka-gänget har dessutom förlorat två av de tre senaste matcherna och Helsingborg vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att skåningarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

Kallinge/Ronneby - Halmstad

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för Kallinge/Ronneby i AllEttan-jakten. Krif har håvat in två vinster i följd mot bra motstånd och är favoriter i kväll. Halmstad vann visserligen nu senast, men har förlorat fyra av de fem senaste matcherna. Kallinge/Ronneby vann dessutom det senaste mötet lagen emellan och är ett bra hemmalag. Bortasvaga Hammers lär inte få med sig någon poäng från den här sammandrabbningen.

***

Vimmerby - HC Dalen

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i AllEttan-striden. Vimmerby är illa ute efter fem nederlag på de sex senaste matcherna. HC Dalen (fyra nederlag i följd) har också haft det tungt på sistone. Jönköpingsgänget vann visserligen när lagen möttes senast, men är bortastarka och VH får ses som ett rätt så bra hemmalag. Tipset är att Vimmerby drar det längsta strået.

***

Troja/Ljungby - Nybro

Matchtips: 1.
Smålandsderby i Ljungby Arena. En svårtippad match. Troja/Ljungby är favoriter. Pelle Svenssons gäng har vunnit tolv av 14 matcher och är hemmastarka. Nybro har vunnit två av de tre senaste matcherna och är på god väg mot AllEttan. Lägg därtill att Vikings är bortastarka. Troja vann dock när lagen möttes senast och har ett bättre lag. Tipset utgörs av att Troja/Ljungby inkasserar full pott.

***

Varberg - Tranås

Matchtips: 2.
Tranås är stora favoriter i kväll. Taif kan stoltsera med fyra vinster i följd och Varberg har fyra raka torskar. Tranås vann dessutom när lagen möttes senast och Varberg är seriens sämsta hemmalag. Taif är betydligt starkare sett till samtliga lagdelar och lär ta tre pinnar.

Dragskott.nu tippar kvällens prestigematch i Hockeyettan Norra


Östersund - Sundsvall

Matchtips: X.
Sexpoängsmatch i AllEttan-jakten. Det skiljer bara tre poäng mellan serietrean Sundsvall och fjärdeplacerade Östersund. ÖIK har håvat in tre vinster i följd och är hemmastarka. Medelpadingarna har visserligen varit ojämna den senaste veckan, men är bortastarka och har ett bra läge i kväll. Östersund vann dock det senaste mötet lagen emellan och känslan är att jämtlänningarna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

Modo-stjärnan: "När man spelar i ettan och möter topplagen där så är det inte jättestor skillnad jämfört med allsvenskan"

Modo-kuggen Patrik Karlkvist har en hel del erfarenhet av spel på en lägre nivå än HockeyAllsvenskan.

Klassforwarden var utlånad för Hockeyettan-spel så sent som i några matcher säsongen 2014/2015 och anser att topplagen håller riktigt bra klass.

Patrik Karlkvist om ovanstående.
- När man spelar i ettan och möter topplagen där så är det inte jättestor skillnad jämfört med allsvenskan. Vita Hästen var riktigt bra när vi mötte dem (med Västervik), precis som Skövde och Vimmerby. Det smäller ganska friskt och det är jäkligt duktiga spelare där, många som skulle kunna spela i allsvenskan, säger Modo-liraren till LT.

Den 24-årige forwarden var väldigt bra i Mora på allsvensk nivå redan i fjol, men har tagit ytterligare ett steg framåt den här säsongen och mäktat med hela 20 poäng på 18 matcher, vilket är bäst i HockeyAllsvenskan.

Två stora orosmoln för det allsvenska laget

Västerviks vinst mot Västerås blev onekligen dyrköpt. Tre spelare tvingades utgå på grund av skadeproblem.

Emil Georgsson väntas dock spela redan i nästa match, uppger VIK-tränaren Mattias Karlin i en intervju med VT.

Joacim Hedblad kommer emellertid garanterat inte spela den här veckan och det är oklart hur länge han blir borta, enligt Mattias Karlin.

Mattias Karlin om Mats Fröshaugs skada.
- Fröshaug är svårast att sia om. Helt plötsligt tappade han kraften helt i ena benet. Det kan vara så att något i ryggen behöver knäckas för att få ordning på det, vi får se hur det blir framöver, säger Västerviks tränare till VT.

Spelarna och fansen firar Djurgårdens seger mot Skellefteå