måndag 14 november 2016

Dragskott.nu utser veckans lag i HockeyAllsvenskan


Målvakt

Mattias Pettersson, Mora
Räddningsprocent: 100.
Mora har det väldigt bra ställt på målvaktsfronten. Mattias Pettersson - som höll nollan när MIK hemmabetvingade Västerås - utgör en av de stabila burväktarna.

***

Backar

Kevin Gagné, Mora
Mål: 1. Assist: 0.
Den AHL-meriterade backen fortsätter att vara en viktig pjäs för Mora över hela rinken. Mäktade med det matchvinnande målet mot Västervik.

Jacob Cederholm, Pantern
Mål: 0. Assist: 1.
En av förgrundsfigurerna när Pantern inkasserade en komfortabel bortavinst mot Almtuna. Lånet från HV71 har varit en av lagets viktigaste backar den här säsongen.

***

Forwards

Carl Persson, Bik Karlskoga
Mål: 2. Assist: 3.
Bik Karlskoga ångar på i serietoppen och den offensiva succén fortsätter för Carl Persson, som var något av en doldis inför säsongen. Fem poäng på två matcher den senaste veckan imponerar. Lägg därtill att båda målen var matchavgörande.

Victor Ejdsell, Bik Karlskoga
Mål: 1. Assist: 3.
Beträffande glödheta Bik Karlskoga-forwards. Victor Ejdsell - tillika ytterligare en spelare som hade en viss "doldiskaraktär" så sent som inför säsongen - fortsätter att vara en enormt stark offensiv kraft i Karlskoga-lägret.

Patrik Karlkvist, Modo
Mål: 2. Assist: 3.
Modo har en väldigt framgångsrik vecka bakom sig. Patrik Karlkvist - som är HockeyAllsvenskans poängkung - har stor del i framgångarna med sin solida offensiv.

Dragskott.nu utser veckans lag i SHL


Målvakt

Atte Engren, Leksand
Räddningsprocent: 100.
Matchens förgrundsfigur när Leksand hemmabesegrade Luleå. Den KHL-meriterade finländaren radade upp stabila ingripanden mellan stolparna.

***

Backar

Jonathan Pudas, Brynäs
Mål: 1. Assist: 1.
Den fina utvecklingen fortsätter för den underskattade tvåvägsbacken. Jonathan Pudas har gjort bra ifrån sig över hela rinken på sistone och målet mot Djurgården på hemmaplan blev matchvinnande.

Niclas Burström, Skellefteå
Mål: 0. Assist: 2.
Skellefteå har en stark vecka bakom sig. Niclas Burström har stor del i det faktumet med sin gedigna allroundinsats.

***

Forwards

Jesper Jensen, Brynäs
Mål: 2. Assist: 4.
Nyförvärvet från Rögle är en stor positiv överraskning den här säsongen. Karlskrona-bekantingen har varit en bärande spelare i Brynäs-lägret och den senaste veckan var något utöver det vanliga. Inte minst i matchen mot Djurgården, där han var inblandad i samtliga (!) fyra BIF-mål.

Ilari Filppula, Malmö
Mål: 0. Assist: 3.
Succén fortsätter för Malmös spelmotor. Involverad i tre av målen i bortasegern mot Luleå.

Robert Rosén, Växjö
Mål: 1. Assist: 3.
Matchens kung när Växjö bortabetvingade HV71. Fyra poäng på två matcher den senaste veckan inger respekt.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Modo - Oskarshamn

Matchtips: 1.
Modo jagar lagets fjärde vinst i följd. Oskarshamn blir en svår nöt att knäcka. Segern nu senast mot topplaget Timrå inger respekt och sju poäng på de tre senaste matcherna imponerar. IKO vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Modo har dock i grunden ett bättre lag och tipset är att Öviksgänget utökar segersviten. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Tingsryd - Timrå

Matchtips: X.
Sexpoängsmatch i toppstriden. En tämligen svårtippad match. Tingsryd har hamnat i en svacka. Fyra nederlag i följd talar sitt tydliga språk. Timrå har varit ojämna på sistone och är ett halvdant bortalag. Tik vann emellertid det senaste mötet lagen emellan och har ett defensivt övertag. Känslan är att medelpadingarna får med sig minst en poäng från den här matchen, trots att Taif är hemmastarka.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-match


Malmö - Rögle

Matchtips: 1.
Dags för säsongens andra Skåne-derby i SHL. Malmö är favoriter. Redhawks har håvat in fyra poäng på de två senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än Rögle hittills. Lägg därtill att RBK har två nederlag i följd. Malmö vann dessutom det senaste mötet lagen emellan och har ett bättre lag i allmänhet. Tipset är att Redhawks vinner redan under ordinarie speltid. Delvis tack vare det offensiva övertaget.

Den omtalade tacklingen på Asplöven-forwarden Jesper Ylivainio