fredag 11 november 2016

Tung förstärkning till Kristianstad - forward med SHL-meriter ansluter

Kristianstadstränaren Mats Lusth uttalade sig som bekant nyligen om att han ville ha in spetskompetens in laget.

Nu står det klart att SHL-meriterade Thom Flodqvist ansluter på lån.

SSK-produkten tillhör Pantern, men har inte gjort något större väsen av sig i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

Den 26-årige forwarden är därmed tillbaka i laget som han representerade så sent som förra säsongen - en säsong där Flodqvist mäktade med hela 44 poäng på lika många matcher.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Modo - AIK

Matchtips: 1.
En mycket svårtippad match. Modo är på stark uppgång. Två trepoängare i följd talar sitt tydliga språk. AIK har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och är - i likhet med Öviksgänget - en stor besvikelse den här säsongen hittills. Modo vann det senaste mötet lagen emellan och känslan är att Andreas Johanssons gäng drar det längsta strået igen. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Västervik - Björklöven

Matchtips: 1.
Västervik har hamnat i en rejäl svacka. Sex nederlag på de sju senaste matcherna är bedrövligt. Björklöven har onekligen ett riktigt bra läge i kväll. Fyra vinster i följd imponerar. Västerbottningarna är dessutom ett rätt så bra bortalag. VIK är å andra sidan hemmastarka och vann när lagen möttes senast. Tipset utgörs av att Västervik vinner under ordinarie speltid.

***

Vita Hästen - Södertälje

Matchtips: X.
Sexpoängsmatch i bottenstriden. Vita Hästen har förlorat fyra av de fem senaste matcherna, men är på stark uppgång till följd av hemmavinsten mot Tingsryd. Södertälje är illa ute efter fyra nederlag på fem matcher. Vita Hästen är hemmasvaga och har en svag offensiv. Känslan är att SSK styr upp det här och därmed tar revansch för förlusten i det senaste mötet lagen emellan.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Rögle - Skellefteå

Matchtips: 2.
Rögle har ett riktigt bra läge i kväll. Tre vinster i följd och obesegrade under ordinarie speltid i fyra matcher i rad är ett bra facit. RBK vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Lägg därtill att Skellefteå har förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Rögle är dock ett ytterst mediokert hemmalag och SKE har en mycket högre kapacitet. Tipset utgörs av att västerbottningarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

HV71 - Växjö

Matchtips: X.
Smålandsderby i Kinnarps Arena. En mycket oviss batalj. HV71 har tagit sex poäng på de tre senaste SHL-matcherna och är favoriter. Jönköpingsgänget har gjort en bättre säsong än Växjö hittills och har ett övertag i såväl offensiven som defensiven. Lakers kan dock ståta med tre raka trepoängare och är ett bra bortalag. Känslan är att Växjö får med sig minst en pinne från kvällens tillställning.

Dragskott.nu tippar Visby/Roma-Haninge i Hockeyettan Östra


Visby/Roma - Haninge

Matchtips: 1.
Serietvåan Visby/Roma drabbar samman med seriesexan Haninge. Visby kan stoltsera med sex vinster i följd och är utan tvivel favoriter i kväll. Haninge är dessutom formsvaga (två nederlag på tre matcher). Lägg därtill att gotlänningarna fortfarande inte har förlorat en enda hemmamatch. Tipset är att Visby/Roma vinner redan under ordinarie speltid.

Dragskotts avslöjande bekräftat - nu uppges Södertälje-bekantingen vara klar för seriekonkurrenten

Dragskott.nu avslöjade som bekant att Sebastian Bengtsson skulle lämna Kallinge/Ronneby.

Nu är det officiellt att klassforwarden lämnar Blekinge-klubben.
- Sebastian var inte riktigt nöjd med sin situation, vi var inte heller riktigt nöjda med situationen så att vi går skilda vägar blir en naturlig utgång. Vi önskar Bengtsson lycka till vart han nu hamnar, säger sportchef Mikael Johansson till Krif:s hemsida.

Det är inte officiellt var Södertälje-bekantingen hamnar, men det blir - enligt uppgifter till Blekingesport - spel i seriekonkurrenten HC Dalen.

Mats Lusth siktar högt - vill ha in ett spetsnyförvärv till Kristianstad

Kristianstad ska ta in minst ytterligare en forward. Det kommer dock inte bli tal om någon form av "breddspelare" - åtminstone inte om tränaren Mats Lusth får bestämma.

Skåningarnas tränarprofil om vad han hoppas på.
- Man vill ha någon som kan driva en kedja. Någon som kan hålla i pucken och sätta igång spelet, vara lite ledande och ta tag i det, säger Mats Lusth till 24Kristianstad.

Skadeproblemen är anledningen till att det behöver förstärkas. KIK har för närvarande tre forwards (Roger Ohlsson, Christopher Lindholm och Markus Palmberg) på frånvarolistan.

SHL-klubben har för avsikt att samla in 6-7 miljoner kronor till värvningar

Sportbladet uppger att Leksand har för avsikt att mobilisera genom att samla in 6-7 miljoner kronor från sponsorer, rika fans och medlemmar.

Pengarna ska användas till värvningar i syfte att bidra till att säkra SHL-kontraktet.

Vd:n Christer Plars om eventuella nyförvärv.
- Det är klart att sportrådet jobbar varje dag för att se hur marknaden ser ut. Vi tittar på, exempelvis, att ge William Wikman mer speltid, att låna ut honom till Västerås i ett par matcher. Fredrik Forsberg var ner till Oskarshamn och fick ett par matcher, så det är ett dagligt arbete med att se hur marknaden ser ut med det vi har och det vi inte har, säger Christer Plars till Dalarnas Tidningar.

Conny Strömberg: "Det var annat på tiden i Örebro, då man fick flyga nästan överallt"

Västerviksstjärnan Conny Strömberg - som har väldigt mycket erfarenhet av spel i HockeyAllsvenskan - är mycket oroad över andraligans tillbakagång rent ekonomiskt.

Spelgeniet tycker att det bland annat märks när det gäller resorna.
- Bortamatcherna har inte blivit roligare. Får erkänna att jag är lite less på att åka konka runt med buss. Men det är verkligheten vi lever i. Man trodde att det skulle bli bättre när ekonomin såg ut att bli bättre för ett par år sedan. Men det har blivit sämre och nu får vi åka buss tio timmar, spela match och åka hem igen. Det var annat på tiden i Örebro, då man fick flyga nästan överallt och komma hem samma kväll, säger 41-åringen till MrMadhawk.se.

Kontraktet med VIK går ut till våren, men Strömberg har inga planer på att lägga av nästa år. 

Artistens svar på frågan om hur länge han ska fortsätta spela hockey.
- Ja du... Jag är 41 år nu. Så nu är det ett till fyra år. Så det blir nästa säsong också har jag bestämt. Under förutsättning att någon vill ha mig. Jag är inte sämre än för fem-sex år sedan. Jag har inte blivit långsammare och har inte sämre spelsinne. Men jag förstår att folk tror det och det är lätt att tro det, säger Conny Strömberg.