onsdag 9 november 2016

Dragskott.nu avslöjar: Sebastian Bengtsson lämnar Kallinge/Ronneby - klar för en ny klubb

Kallinge/Ronneby har åkt på ett väldigt tungt avbräck i jakten på en AllEttan-plats.

Klassforwarden Sebastian Bengtsson har nämligen beslutat sig för att lämna laget, enligt Dragskotts källa.

Södertälje-bekantingen har redan gjort klart med en ny klubb. Det är dock oklart vilken klubb det handlar om.

Den 22-årige forwarden var med om Västerviks allsvenska avancemang förra säsongen och mäktade med 33 pinnar på 44 bataljer (inklusive det allsvenska kvalet).

Huddinge-produkten är bokförd för 19 allsvenska matcher under tiden i SSK.

Kristianstad tog ner Helsingborg på jorden - alltmer talar för att KIK kommer vinna Hockeyettan Södra

Helsingborg kunde stoltsera med fem segrar på de sex senaste matcherna och var dessutom obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer - men i kväll bröts poängsviten när serieledande Kristianstad kom på besök.

KIK vann med 3-0 och tog därmed ner HHC - som bland annat har betvingat självaste Troja/Ljungby tidigare under säsongen - på jorden.

Lucas Venuto mäktade inte bara med det matchvinnande målet i inledningsronden, utan svarade även för en assistpoäng.

Fredrik Hansson stod också för en 1+1-meny i kvällens Skåne-derby.

Joel Gistedt vaktade för övrigt Kristianstadskassen och räddade 24 skott.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Västerås - Almtuna

Matchtips: 1.
Västerås jagar revansch efter två förluster på de tre senaste matcherna. VIK har ett bra läge. Almtunas form (två förluster på tre bataljer) är också halvdan och Västerås har vunnit tre av de fyra senaste hemmamatcherna. Laget är dessutom obesegrade under ordinarie speltid i dessa matcher. Ais vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan och VIK har inte övertygat på hemmais sett till det helhetsmässiga den här säsongen. Tipset är emellertid att Västerås styr upp det här till slut. Delvis tack vare målvaktsspelet.

***

Södertälje - Björklöven

Matchtips: 2.
Södertälje är illa ute efter fyra nederlag på fem matcher. Björklöven är utan tvivel favoriter. Västerbottningarna kan stoltsera med fem segrar på de sex senaste matcherna och SSK är ett uselt hemmalag. Björklöven är å andra sidan inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang och Södertälje vann när lagen möttes senast. Tipset är emellertid att Umeå-gänget drar det längsta strået i kväll mot ett SSK som har problem i såväl offensiven som defensiven.

***

Mora - Västervik

Matchtips: 2.
En mycket svårtippad sammandrabbning. Mora har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Västerviks form är visserligen tveksam sett till det helhetsmässiga de senaste veckorna, men VIK är på rätt väg till följd av hemmavinsten mot Södertälje. Västervik vann dessutom det senaste mötet lagen emellan och är ett bra bortalag. Tipset är att nykomlingarna drar det längsta strået, trots att MIK är ett bra hemmalag.

***

Pantern - Timrå

Matchtips: 2.
Pantern har förvisso tre vinster på de fyra senaste matcherna, men är på nedgång till följd av bortaförlusten mot Bik Karlskoga. Mycket talar för ytterligare en förlust i kväll. Timrå har vunnit två av de tre senaste matcherna och gjort en bättre säsong än IKP så här långt. Tik vann dessutom komfortabelt i det senaste mötet lagen emellan. Medelpadingarna är å andra sidan bortasvaga. Tipset är dock att Timrå drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets starka defensiv.

***

AIK - Vita Hästen

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för hårt pressade AIK. Tre nederlag på fyra matcher är ett bedrövligt facit och uppförsbacken till toppskiktet börjar bli oroväckande stort för Gnagets del. Vita Hästen är en lurig motståndare. Östgötarna är på gång till följd av hemmavinsten mot topplaget Tingsryd och vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. AIK har dock i grunden ett bättre lag och Vita Hästen är bortasvaga. Tipset utgörs av att stockholmarna inkasserar full pott.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i Hockeyettan Södra


Troja/Ljungby - Hanhals

Matchtips: 1.
Troja/Ljungby är utan tvivel favoriter i kväll. Åtta (!) vinster på de nio senaste matcherna inger respekt. Hanhals är dock en lurig motståndare. Kungsbacka-gänget har två vinster på de tre senaste matcherna och är ett lag som har gjort bättre ifrån sig än väntat hittills. Hanhals är dock ett halvdant bortalag och Troja är bättre sett till samtliga lagdelar. Tipset är att smålänningarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

Helsingborg - Kristianstad

Matchtips: 2.
Skåne-derby i Olympiarinken. En svårtippad match. Helsingborg har håvat in fem vinster på de sex senaste matcherna och är en stor positiv överraskning. Kristianstad blir ett kraftprov. Serieledande KIK kan stoltsera med tolv (!) vinster på 13 matcher och har ett bättre lag än HHC i allmänhet. Kristianstad är dessutom obesegrade på bortaplan och tipset utgörs av att KIK vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets defensiva övertag.

Piteås sportchef rasar: "Det är fortfarande en gåta"

Piteå har varit inblandade i tre situationer där motståndarspelare har blivit skadade den senaste tiden.

Samtliga fall har blivit anmälda till disciplinnämnden. Två av dessa har resulterat i avstängningar.

PHC-sportchefen Jonathan Glader om det faktum att David Selberg blev avstängd i fyra matcher.
- Det är fortfarande en gåta, det fanns inte en tillstymmelse till att vara en huvudtackling, säger Jonathan Glader till Piteå-Tidningen.

Glader har inte heller någon förståelse för att Marcus Sandström blev avstängd i sex bataljer. Piteås sportchef betraktar det som ett tufft straff i jämförelse med många andra, berättar han för tidningen.

Västerås har för avsikt att värva

Nyheten att nyckelforwarden Markus Persson missar resten av säsongen på grund av skadeproblem är en hård smäll för Västerås.

Sportchefen Andreas Appelgren är tydlig med att det ska värvas en ersättare.
- Ja, vi har hamnat i ett läge där vi är ganska tunna i både A-laget och juniorlaget med skador även på Linus Rosdahl och Eric Berkerud i J20. Vi har Jonte Berg med sin arm som är borta ett antal veckor till. Lundberg är dag till dag och snart på is. Adam Lidström har sin axel och är inte heller tillgänglig. Så vi är skadedrabbade och ja, vi måste jaga en ersättare för Markus Persson, säger VIK:s sportchef till klubbens hemsida i en intervju som VLT har tagit del av.

Den ekonomiska aspekten är inget problem med tanke på att Försäkringskassan och försäkringsbolag kommer stå för Perssons lön.

Den HA-meriterade forwarden ansluter till Östersund

Östersund har stora skadeproblem på forwardssidan. Marcus Sirén - som ansluter på lån från Mora - är onekligen en välkommen förstärkning för jämtlänningarna.

Den 19-årige forwarden med U19-landslagsmeriterna är bokförd för 25 allsvenska matcher i MIK-tröjan och har spenderat större delen av säsongen på J20-nivå.

ÖIK-sportchefen Micke Eriksson om lånet.
- När Moras tränare kontaktade oss för bara någon dag sedan var det ett positivt samtal för vår del. Vi lånade en moraspelare redan förra säsongen och känns ha ett bra samarbete med Mora. Nu välkomnar vi givetvis Sirén till ÖIK, säger han till Östersunds-Posten.

En tung smäll för SHL-laget

KHL-meriterade Tomas Zaborsky har ådragit sig en skada.
- Han har problem med en axel och vi räknar inte med honom på ganska länge, tyvärr, säger Brynäs-sportchefen Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Spel innan jul är uteslutet och det är oklart när slovaken kan göra comeback.

Zaborsky - som öste in poäng i den finska högstaligan i två säsonger dessförinnan - värvades till Brynäs i våras och har noterats för fyra poäng på 14 SHL-matcher.

Fansen och spelarna firar efter Mariestads derbyseger mot Skövde

Måns Möller bjuder in till Almtunas välgörenhetsmatch