tisdag 8 november 2016

Dragskott.nu tippar kvällens match i HockeyAllsvenskan


Oskarshamn - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.
En mycket oviss match. Oskarshamn har två vinster på de tre senaste matcherna. Bik Karlskoga blir ett kraftprov. Värmlänningarna kan ståta med fyra segrar på fem matcher och har gjort en mycket bättre säsong än IKO hittills. Bik vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Oskarshamn är dock hemmastarka och Bik Karlskoga har inte övertygat i bortaplanssammanhang. Tipset är trots allt att Bik styr upp det här till slut. Mycket tack vare lagets urstarka offensiv.

Spetsforwarden kan förstärka Björklöven

Björklöven ångar på i HockeyAllsvenskan. Skadan på Tobias Hage är dock ett orosmoln. Lösningen kan bli att ta in en riktig spetsforward.

Västerbottningarna jagar nämligen Oskarshamnsbekantingen Mitch Wahl och har ekonomiska resurser för att spetsa laget, avslöjar MrMadhawk.se.

Samma källa uppger att seriekonkurrenten AIK också är med i dragkampen.

Den kreative 26-åringen dominerade stundtals i IKO-tröjan i fjol och mäktade med hela 43 poäng - varav 28 fullträffar - på 57 matcher.

Wahl har lirat i den finska högstaligan den här säsongen och noterats för fyra poäng på 16 bataljer.

Inte kvar i laget - men Leksand måste fortfarande betala ut lön

Tommi Paakkolanvaara är inte utköpt från kontraktet med Leksand, utan det gäller säsongen ut så länge som den rutinerade finländaren inte hittar någon ny klubb.

Sportrådsmedlemmen Fredrik Jax om situationen för LIF.
- Tills vi har kommit överens med hans agent om en lösning betalar vi hela kontraktet. Det var vi medvetna om när vi tog det här beslutet. Vi hoppas att vi hittar en lösning som är bra för alla parter. Tommi vill spela vidare och hitta en ny klubb och vi vill hitta en kontraktslösning, säger Fredrik Jax till Dalarnas Tidningar.

Den 33-årige centern var med om Leksands SHL-avancemang i fjol och gjorde rätt så bra ifrån sig på allsvensk nivå, men var ingen hit i högstaligasammanhang och blev poänglös på sina åtta SHL-matcher.

C More-chefen: "Produktionerna är mycket bättre i år och det märks även på vår kanske tydligaste termometer: samtal och mejl till kundtjänsten"

Många är kritiska till C Mores sändningar från HockeyAllsvenskan. Det gäller exempelvis Sportbladet-krönikören Emil K Lagnelius.

Johan Cederqvist (programchef på C More) om det faktum att Emil K Lagnelius bland annat är kritisk till webbsändningarna.
- Om du har sett många webbexklusiva matcher förra säsongen och den här säsongen tror jag du har märkt en tydlig förbättring av produktionen. Den kommer sig av att vi lagt till resurser och flyttat produktionen från hårt slitande klubbar till ett produktionsbolag. Jag tycker själv produktionerna är mycket bättre i år och det märks även på vår kanske tydligaste termometer: samtal och mejl till kundtjänsten, säger Johan Cederqvist till Sportbladet.

Det har även riktats kritik mot att de som följer HockeyAllsvenskan måste betala lika mycket som SHL-tittarna.
- Sport, och i synnerhet hockey och fotboll, är attraktivt. Men till skillnad från i princip all annan tv-sport har HA till och med blivit billigare för konsumenten. Backar vi tiden två år när Viasat hade HA kostade en match 99 kronor. I dag kan du se 50 HA-matcher i månaden för 399 kronor, plus alla andra sporträttigheter som allsvenskan i fotboll, SHL, JVM, med mera, säger C Mores programchef.

Tunga avbräck för det allsvenska laget

Västervik kommer få klara sig utan två viktiga spelare den kommande tiden. Det handlar dels om Victor Öhman.

VIK-forwarden om skadan som han ådrog sig i matchen mot Södertälje.
- Käken var okej, inget brutet där, och det fanns inga blödningar eller så i huvudet. Det tyder på en liten hjärnskakning, säger Victor Öhman till VT.

Det blir inget spel på onsdag och med allra största sannolikhet inte heller i fredagsmatchen.

Conny Strömberg är dessutom indisponibel (underkroppskada). Spel är uteslutet den här veckan och mycket talar för att spelmotorn måste vila även nästa vecka, berättar han för VT.

Nicolai Meyer är dock tillbaka från landslagsuppdrag och Albin Storm (lånet från Växjö) är med på onsdag.

Kristianstad hyllar trotjänaren Mikael Larsson inför match nummer 500 i KIK-tröjan

Örebro Hockey Carpool: Emil Kåberg