måndag 7 november 2016

Dragskott.nu utser veckans lag i HockeyAllsvenskan


Målvakt

Erik Hanses, Modo
Räddningsprocent: 100.
Matchvinnaren när Modo hemmabetvingade Västerås i en batalj där Erik Hanses höll nollan.

***

Backar

Kevin Gagné, Mora
Mål: 0. Assist: 1.
Mora ångar på. Delvis tack vare försvarsspelet. Kevin Gagné är en av backarna som har tagit ett stort ansvar.

Stefan Andersson, Björklöven
Mål: 0. Assist: 2.
En av flera heta Björklöven-spelare. Stefan Andersson har varit bra över hela banan på sistone. Inblandad i två av målen i matchen mot AIK.

***

Forwards

Carl Persson, Bik Karlskoga
Mål: 2. Assist: 1.
Skåningen - som inte ens var ordinarie i Bik Karlskoga under hela fjolårssäsongen - har fått det stora genombrottet i år. Det blev tre nya poäng, varav två mål i segermatchen mot Pantern, den aktuella veckan.

Mathias Bromé, Mora
Mål: 0. Assist: 4.
På tal om forwards som har gått framåt mycket den här säsongen. Mathias Bromé fortsätter att vara en stark offensiv kraft i Mora. MIK-liraren glänste rejält i hemmavinsten mot topplaget Timrå genom att vara inblandad i tre av målen.

Johan Eriksson, Tingsryd
Mål: 1. Assist: 3.
Tingsryds fynd från Hockeyettan-laget Tranås. Johan Eriksson fortsätter att leverera i match efter match. En av Taif:s viktigaste spelare den här säsongen så här långt.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Timrå - Västerås

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Timrå är favoriter i kväll, trots att laget har förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Tik har gjort en mycket bättre säsong än Västerås hittills och kan ståta med ett betydligt bättre lag. Lägg därtill att medelpadingarna är synnerligen hemmastarka och vann det senaste mötet lagen emellan. VIK har å andra sidan tre segrar på de fyra senaste matcherna och ska inte räknas bort. Tipset utgörs dock av att Timrå drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Tingsryd - Modo

Matchtips: 1.
Tingsryd jagar revansch efter två raka förluster. Möjligheterna är tämligen goda. Modo är förvisso på rätt väg i och med hemmavinsten mot Västerås, men har förlorat två av de tre senaste matcherna. Taif har dessutom gjort en mycket bättre säsong än Öviksgänget hittills. Lägg därtill att Tingsryd vann det senaste mötet lagen emellan och är hemmastarka. Tipset är att Taif vinner redan under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar kvällens derby i Hockeyettan Västra


Mariestad - Skövde

Matchtips: 1.
Skaraborgsderby i Katrinhallen. En mycket svårtippad match. Mariestad är favoriter. Karl Helmerssons gäng har gjort en bättre säsong än ärkerivalerna och är hemmastarka. Mariestad vann dessutom det senaste mötet lagen emellan och har tre vinster i följd. Lägg därtill att Skövde föll nu senast mot Grästorp. SIK har å andra sidan tre vinster på fyra matcher och kapaciteten är mycket hög. Tipset är emellertid att Mariestad drar det längsta strået i kväll.

Kändisen stöttar Blekinge-klubben ekonomiskt

Johan "Shellback" Schuster - tillika musikproducenten, låtskrivaren och musikern - har valt att sponsra Mörrum.

Det handlar dels om att teckna sig för den så kallade "Jubileumskronan", dels om bli medlem i klubben.

Den stora grejen är dock att han har köpt reklamplats på matchtröjan.

"Shellback" - som är uppvuxen i Karlshamn - om det ekonomiska engagemanget för Blekinge-klubben.
- Jag svarade ja direkt när kassören i Mörrums Hockey frågade om jag ville vara med på något som stöttade Mörrums Gois IK i vinter, säger Johan Schuster till Mörrums hemsida och fortsätter:
- Det är roligt att även jag kan vara med och stödja Mörrums Gois IK!

Det allsvenska succélaget har för avsikt att värva

Västervik har för avsikt att värva en spelare. Det handlar om att hitta en ersättare till Alexander Pettersson.

Tanken är att nyförvärvet ska ta plats i fjärdekedjan med Pierre Gustavsson och Emil Georgsson, uppger sportchefen Tomas Lind för VT.

Det är för närvarande oklart i vilken klubb Alexander Pettersson - som valde att lämna VIK efter rattfylleskandalen - hamnar.