söndag 6 november 2016

Tyringe har prickat in formen - tio poäng på fem matcher imponerar

Tyringe studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Hanhals genom att köra över Varberg på bortaplan med förkrossande 8-0.

Det innebär att Skåne-laget har håvat in tio poäng på de fem senaste matcherna.

Ovanstående är anmärkningsvärt med tanke på att Tyringe bara tog åtta poäng på de nio första matcherna. Snacka om en uppryckning av klass.

Niondeplacerade Tyringe har därmed sex poäng upp till tredjeplatsen och ska på intet sätt räknas bort i AllEttan-jakten, även fast en AE-plats - vilket har nämnts tidigare och ska påpekas - bara vore en "bonus".

Mikael Roslund höll hov i dag genom att mäkta med hela 1+3.

Anton Lindström (2+1) och Simon Stark (2+1) var också glödheta på poängfronten.

William King vaktade Tyringe-kassen och räddade 18 skott.

***

Beträffande vinnande Skåne-lag. Kristianstad lyckades - efter många om och men - hemmabetvinga Halmstad med 2-1 efter förlängning inför 745 åskådare i Kristianstads Ishall.

Sebastian Magnusson blev matchvinnare med sitt 2-1-mål och Joel Gistedt räddade 21 av 22 skott i KIK-buren.

En annan intressant notering är att trotjänaren Mikael Larsson gjorde sin 500:e (!) seniormatch i Kristianstadströjan. Respekt var ordet!

Dragskott.nu tippar söndagens matcher i Hockeyettan Södra


Tranås - Hanhals

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i AllEttan-kampen. Tranås är favoriter. Taif har två raka vinster och har gjort en bättre säsong än Hanhals hittills. Hanhals har emellertid två vinster i följd och ska på intet sätt räknas bort. Inte minst med tanke på att västkustgänget vann det senaste mötet lagen emellan. Tranås har dock ett bättre lag och är väldigt hemmastarka. Tipset är att smålänningarna håvar in tre poäng.

***

Kristianstad - Halmstad

Matchtips: 1.
En enkeltippad match. Kristianstad har vunnit elva (!) av tolv matcher. Bottenlaget Halmstad har torskat tre bataljer i följd och slår onekligen ur underläge. KIK vann det senaste mötet lagen emellan, är grymt hemmastarka och Hammers är ett uselt bortalag. Allt annat än tre Kristianstadspoäng vore en skräll.

***

Varberg - Tyringe

Matchtips: 2.
Varberg jagar revansch efter två nederlag i följd. Möjligheterna är ganska goda. Tyringe är dock favoriter. Skåningarna har vunnit två av de tre senaste matcherna och gjort en bättre säsong än Varberg så här långt. Skåningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Tipset utgörs av att Tyringe vinner redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare det defensiva övertaget.

Dragskott.nu tippar Väsby-Haninge i Hockeyettan Östra


Väsby - Haninge

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i AllEttan-jakten. Seriefyran Haninge har en pinnes försprång ner till femteplacerade Väsby. Haninge har tre vinster på fyra matcher och är bortastarka. Väsby har också vunnit tre av de fyra senaste bataljerna. De sistnämnda vann det senaste mötet lagen emellan och tipset är att hemmastarka Väsby drar det längsta strået inför hemmapubliken.

Rögle-tränaren är besviken på backdudon: "Har kanske inte levt upp till det vi hoppats på"

Det finns många glädjeämnen i Rögle-lägret, men även en del spelare som har underpresterat så här långt.

Tränaren Anders Eldebrink är i första hand besviken på två namnkunniga backar.

Rögles tränare om det faktum att Patrick Cehlin, Cade Fairchild och Dominik Granak har fått mest istid i laget.
- Cehlin gör sitt jobb - han sliter hårt och försöker hela tiden. Men Fairchild och Granak har kanske inte levt upp till det vi hoppats på. De är våra spelande backar som ska stå för offensiven. Vi har bara gjort ett backmål på 13 matcher (Fairchild) och det är en svaghet, säger Anders Eldebrink till Helsingborgs Dagblad.

Anders Eldebrink kräver mer rent offensivt på backfronten.
- Vi behöver hota mer från backplats, via flygande anfall och i powerplay. Det kan vi förbättra avsevärt, jag tycker att en back borde ha lika många chanser att göra mål som en forward, säger RBK:s tränare.

Hockeyettan-backen får chansen i HockeyAllsvenskan

Viktor Bolin är en av många Nybro-spelare som har gjort bra ifrån sig den här säsongen.

Nu står det klart att den 23-årige backen kommer få chansen på en högre nivå.

Vikings-backen kommer nämligen få chansen i Tingsryds match mot Modo till följd av Taif:s skade- och avstängningsavbräck, uppger Taif:s hemsida.

Den storvuxne backen har noterats för elva poäng på 13 matcher och kan ståta med +3 på plus/minus-fronten.

Hockeyettan nästa för Daniel Marmenlind

Örebro-målvakten Daniel Marmenlind - som har varit utlånad till Vita Hästen tidigare under säsongen - kommer lånas ut till Hockeyettan Västra-laget Lindlöven den kommande tiden.

Tränaren Jussi Salo om lånet.
- Vi har haft koll på honom ända sedan förra året och det har varit en öppen diskussion med Örebro hela tiden. När nu möjligheten att få hit honom dök upp tog vi chansen, säger Lindlövens tränare till LindeNytt.

Det allsvenska topplaget förstärker

Topplaget Timrå har goda möjligheter att ta en plats i SHL-kvalet.

Det faktum att Tik kommer få låna stortalangen Jesper Boqvist - enligt uppgifter till MrMadhawk.se - försämrar inte direkt möjligheterna att behålla platsen i HockeyAllsvenskans toppskikt.

Den 18-årige liraren har mestadels huserat i Brynäs J20-lag, där han varit en vass offensivt kraft, den här säsongen.

Boqvist är bokförd för totalt tolv SHL-matcher (varav åtta i fjol) och var uttalagen i U18-landslaget förra säsongen.