lördag 5 november 2016

Helsingborg är en stor positiv överraskning - skåningarna har ett kanonläge i AllEttan-jakten

Helsingborg har något stort på gång. Dagens 4-2-seger hemma mot HC Dalen innebär att Skåne-laget är ny serietrea i Hockeyettan Södra och har ett trepoängsförsprång ner till AllEttan-strecket.

Det råder inga tvivel om att HHC - som kan stoltsera med fem vinster på de sex senaste matcherna - för närvarande är ett av de största positiva överraskingslagen i svensk hockey den här säsongen.

Paul Everbergs gäng gick på knock genom att ta ledningen med 3-0 redan efter drygt 15 minuters spel i en match där Agust Carlsson stod för det matchvinnande målet.

Andreas Wingren (1+1) och Anton Santesson (två assist) blev poängbäst med två pinnar kvar.

Arvid Stenmark räddade för övrigt 28 av 30 skott i HHC-kassen.

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i Hockeyettan Södra


Helsingborg - HC Dalen

Matchtips: X.
Sexpoängsmatch i AllEttan-striden. Helsingborg är förvisso på nedgång i och med bortaförlusten mot Nybro, men har fyra segrar på de fem senaste matcherna. HC Dalen har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och får det tufft i dag. Inte minst med tanke på att HHC är hemmastarka, i kombination med att Jönköpingsgänget är ett halvdant bortalag. Dalen vann dock det senaste mötet lagen emellan och känslan är att gästerna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

Vimmerby - Troja/Ljungby 

Matchtips: X.
Ytterligare en mycket svårtippad match. Vimmerby har fyra nederlag på fem matcher, men vände trenden nu senast, även fast motståndet (Varberg) inte direkt inger respekt. Troja/Ljungby blir ett stort kraftprov. Åtta (!) vinster på de nio senaste matcherna får ses som vasst och Troja är grymt bortastarka. VH vann dock när lagen möttes senast och är ett bra hemmalag. Känslan är att Vimmerby får med sig minst en poäng från dagens batalj.

Dragskott.nu tippar lördagens match i Hockeyettan Östra


Valbo - Visby/Roma

Matchtips: 2.
En måste-vinna-match för Visby/Roma i jakten på seriesegern. Visby är stora favoriter. Det skiljer hela 27 poäng mellan lagen och gotlänningarna kan stoltsera med elva (!) vinster på tolv matcher. Visby/Roma är starkare på alla fronter och lär vinna med minst tre måls marginal i dag.

Vita Hästen-bekantingen är besviken: "Jag förstår inte riktigt vad han menar med det där"

Örebro-talangen Daniel Marmenlind - som har varit utlånad till Vita Hästen tidigare under säsongen - har ingen som helst förståelse för Hästen-sportchefen Niklas Czarneckis motivering till att det inte blir någon fortsättning i östgötalaget.

Czarnecki motiverar beslutet att ta in Pontus Sjögren med att Vita Hästen behöver få in mer rutin och att det har vilat ett alldeles för tungt ansvar på de orutinerade målvakterna i ett läge där tabellsituationen är tuff.

Daniel Marmenlind om ovanstående.
- Det är väl vad han tycker. Men han har inte frågat vad vi känner så det är väl bara vad han tror. Eller om det är en ursäkt. Jag tycker själv om att spela under press... nej, jag förstår inte riktigt vad han menar med det där, säger 18-åringen till Nerikes Allehanda.

Marmenlind om det faktum att Vita Hästens största problem har varit offensiven.
- Precis... nej, jag vet inte. Så värvar de en målvakt. Vad vill de att vi ska göra? Lägga flippmackor? Det känns nästan lite komiskt, säger målvaktstalangen och skrattar.

Asplöven-målvakten tränade med SHL-laget

Asplöven-målvakten Jesper Eriksson har fått chansen att träna med Luleå under landslagsuppehållet.

Målvaktstalangen hoppas på att få chansen i SHL igen på lite längre sikt.
- Självklart. Det är verkligen hit man strävar, men samtidigt måste man ha delmål också. Just nu är målet att ta oss till allsvenskan, sen är största målet att ta sig hit och vidare till NHL, säger tornedalingarnas målvakt till NSD.

Skellefteå-bekantingen - som är bokförd för två SHL-matcher - har gjort succé i AHC-kassen den här säsongen och räddat hela 93,6 procent av skotten.

Backklippan Joakim Englund om Västerviks trendbrott: "Hoppas få bygga upp en streak igen"

Bakom kulisserna med Hammarby Damhockey