fredag 4 november 2016

En oerhört viktig seger för Kallinge/Ronneby - Blekinge-gänget närmar sig en AllEttan-placering

Kallinge/Ronneby reste sig direkt efter förlusten mot Troja/Ljungby genom att hemmabetvinga succélaget Nybro med 3-2 efter straffar inför 615 åskådare i Soft Center Arena.

Krif tog därmed två oerhört viktiga poäng i AllEttan-kampen och har tre poäng upp till strecket i ett läge där Blekinge-gänget har spelat två matcher fler än seriefemman Helsingborg.

Per Ljustergängs gäng - som har bantat spelarbudgeten rejält den här säsongen - spelar utan press i AllEttan-striden och en eventuell AE-plats vore bara en "bonus".

Hampus Olsson mäktade inte bara med segermålet, utan noterades även för en assistpoäng.

Noterbart i övrigt är att Robin Jensen räddade 24 av 26 skott i Kallinge/Ronneby-kassen.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Björklöven - AIK

Matchtips: 2.
En tämligen oviss sammandrabbning. Björklöven har gjort det oerhört bra på sistone. Fyra segrar på fem matcher talar sitt tydliga språk. AIK har varit en negativ överraskning hittills och två nederlag på de tre senaste matcherna är svagt. Gnaget vann emellertid det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. Tipset är att stockholmarna - bortasvagheten till trots - styr upp det här.

***

Bik Karlskoga - Pantern

Matchtips: 1.
Det här är en match som Bik Karlskoga ska vinna. Bik föll förvisso nu senast, men har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Värmlänningarna är dessutom mycket hemmastarka. Pantern vann visserligen det senaste mötet lagen emellan och formen är god (tre segrar i följd), men IKP har "överpresterat" och lär tappa mark i tabellen i det långa loppet. Defensivt starka Bik Karlskoga lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

Vita Hästen - Tingsryd

Matchtips: 2.
En match där Tingsryd är favoriter. Det skiljer hela 16 poäng mellan lagen och Taif är ett väldigt bra bortalag. Tingsryd föll visserligen nu senast hemma mot Björklöven, men kan ståta med fyra segrar på de fem senaste matcherna och Vita Hästen är formsvaga (fyra nederlag i följd). Taif vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Östgötarna har stora offensiva brister och tipset utgörs av att Tingsryd håvar in full pott.

***

Almtuna - Mora

Matchtips: X.
Kvällens mest ovissa tillställning. Almtuna är oerhört formstarka. Fem segrar på sex matcher är fenomenalt. Mora blir ett kraftprov. MIK har vunnit två av de tre senaste matcherna och är uppe på samma poängskörd som Ais. Uppsala-gänget vann dock det senaste mötet lagen emellan och är väldigt hemmastarka. Mora har har dessutom haft det tungt i bortaplanssammanhang. Tipset är trots allt att MIK får med sig minst en pinne från den här matchen.

***

Västervik - Södertälje

Matchtips: 1.
Nykomlingarna drabbar samman. Västervik är favoriter - trots att laget har fem nederlag i följd. VIK har gjort en betydligt bättre säsong än Södertälje hittills och är ett bra hemmalag. Västervik vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. SSK har dock ett ganska bra läge. Södertälje gjorde det väldigt bra som bortabesegrade AIK nu senast och kapaciteten är relativt hög. Tipset är dock att VIK blir för svåra i kväll. Delvis med tanke på SSK:s defensiva brister.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Södra


Kallinge/Ronneby - Nybro

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i AllEttan-kampen. Åttondeplacerade Kallinge/Ronneby är illa ute efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Nybro är förvisso på uppgång i och med hemmasegern mot Helsingborg, men har två förluster på tre matcher. Vikings vann dock det senaste mötet lagen emellan och är bortastarka. Krif är å andra sidan ett bra hemmalag och besitter en väldigt hög kapacitet. Tipset utgörs av att Blekinge-gänget drar det längsta strået.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Östra


Arlanda - Huddinge

Matchtips: 2.
En match där Huddinge är enormt stora favoriter. Åtta (!) vinster i följd inger respekt och det skiljer hela 21 pinnar mellan lagen. Arlanda har å andra sidan tre raka segrar och ska inte räknas bort. Tipset är dock att bortastarka HIK blir för svåra i kväll. Mycket till följd av Huddinges stora offensiva övertag.

Skellefteås sportchef öppnar dörren för att värva spetskompetens

Det har ryktats att Skellefteå ska förstärka laget. KHL-meriterade Kirill Kabanov - som har ett förflutet i klubben - är ett exempel i sammanhanget.

Sportchefen Mikael Lindgren dementerar dock att Kabanov har varit aktuell, berättar han för Norran.

SKE:s sportchef öppnar emellertid dörren för att förstärka laget senare under säsongen - men då ska det verkligen vara en spelare med det lilla extra.

Mikael Lindgren om resonemanget.
- Självklart håller vi koll på marknaden och vad som finns tillgängligt. Och ska vi plocka in en spelare så ska det vara rätt spelare. Det ska vara någon som gör skillnad, inte bara nu utan även när alla spelare är tillbaka från skador, säger Mikael Lindgren till Norran och fortsätter:
- Vi försöker även titta på lång sikt, det vill säga på spelare som är beredda att skriva längre än bara ett år. För det är inte aktuellt att plocka in någon på kort sikt.

Karlskronas sportchef har inlett samtal om en kontraktsförlängning med succéforwarden

Filip Cruseman har haft en magisk utvecklingskurva de senaste åren. Den 26-årige forwarden spelade i Hockeyettan så sent som 2013, varpå han hamnade i Karlskrona och har varit med om klubbens makalösa utveckling.

Den kvicke liraren har ett utgående kontrakt och sportchefen Michael Sundlöv har redan inlett förhandlingar om en fortsättning.
- Karlskrona är intresserade av att ha mig kvar. Det är lite för tidigt att fundera på det nu. Men det finns ju en anledning att jag har varit här i fyra år. Jag trivs verkligen här, säger Filip Cruseman till Blekingesport.

Cruseman var bra på SHL-nivå redan i fjol, men har tagit ytterligare ett steg framåt den här säsongen och mäktat med sju poäng på nio matcher. 

Han har därmed det näst högsta poängsnittet i Karlskrona-lägret. Det är bara Alexander Bergström som är vassare på den fronten.