onsdag 2 november 2016

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Oskarshamn - Vita Hästen

Matchtips: 1.
Oskarshamn jagar revansch efter sex nederlag på sju matcher. IKO är dock - den usla formen till trots - favoriter i kväll. Vita Hästen har tre förluster i följd och Oskarshamn är ett bra hemmalag. IKO är starkare på alla fronter och lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

AIK - Södertälje

Matchtips: 1.
Derbydags på Hovet. AIK jagar revansch för förlusten i det senaste mötet lagen emellan. Möjligheterna är mycket goda. Gnaget har vunnit två av de tre senaste matcherna. Södertälje är dessutom formsvaga. Tre nederlag i följd talar sitt tydliga språk. AIK har ett bättre lag och känslan är att stockholmarna inte tappar en enda poäng i kväll.

***

Västerås - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.
Prestigematch i ABB Arena. Västerås har i allra högsta goda möjligheter, trots att det skiljer hela 13 poäng mellan lagen. VIK har vunnit två av de tre senaste matcherna och tagit poäng i fyra av de fem senaste bataljerna, samtidigt som laget gjorde en relativt bra match rent spelmässigt nu senast i förlusten mot Modo. Bik Karlskoga är dock favoriter. Karlskoga-gänget har tre vinster i följd och är obesegrade under ordinarie speltid i sju (!) tillställningar i rad. Bik vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att Bik Karlskoga vinner mot hemmasvaga Västerås.

***

Almtuna - Västervik

Matchtips: 2.
En mycket oviss sammandrabbning. Almtuna föll förvisso nu senast, men det handlade om en bortamatch mot topplaget Timrå och Ais har vunnit fyra av de fem senaste bataljerna. Västervik blir ett kraftprov. VIK har visserligen dippat (fyra raka torskar) rejält på sistone, men gjort en väldigt bra säsong rent helhetsmässigt. Västervik är ett bra bortalag och har ett offensivt övertag. Tipset utgörs av att gästerna håvar in full pott, trots att Almtuna är bra i hemmaplanssammanhang.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i Hockeyettan Södra


Troja/Ljungby - Kallinge/Ronneby

Matchtips: 1.
En mycket svårtippad batalj. Troja/Ljungby har varit ojämna på sistone och bortaförlusten nu senast mot Helsingborg var mycket oväntad. Kallinge/Ronneby är på stark uppgång till följd av hemmavinsten mot namnkunniga Vimmerby och lär stå emot bra i kväll. Troja vann dock det senaste mötet lagen emellan och Krif är bortasvaga. Tipset utgörs av att smålänningarna - som har snittat två poäng per match på hemmaplan - inkasserar tre pinnar.

***

Nybro - Helsingborg

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i AllEttan-kampen. Ytterligare en tämligen oviss tillställning. Nybro har varit starka rent helhetsmässigt de senaste veckorna, men är på stark nedgång i och med två raka nederlag. Helsingborg har prickat in formen. Fyra vinster i rad inger respekt. Vikings är dessutom hemmasvaga. Nybro har dock ett bättre lag och känslan är att Vikings styr upp det här till slut.

***

HC Dalen - Kristianstad

Matchtips: 2.
Kristianstad jagar lagets elfte (!) vinst inom loppet av tolv matcher. KIK är favoriter, men HC Dalen ska på intet sätt räknas bort. Inte minst med tanke på hemmaplansstyrkan. Formen (två förluster på de tre senaste matcherna) är dock halvdan och Kristianstad är alltjämt obesegrade i bortaplanssammanhang. Tipset är att KIK tar full pott. Delvis tack vare lagets defensiva övertag.

***

Halmstad - Tranås

Matchtips: 2.
En måste-vinna-match för Tranås i AllEttan-striden. Taif är på gång i och med hemmasegern mot svårspelade HC Dalen och har ett bättre lag än Halmstad. Hammers form är dessutom svag och laget är inte direkt något höjdargäng i hemmaplanssammanhang. Tranås är visserligen bortasvaga, men lär inte tappa poäng i kväll. Till viss del med tanke på lagets offensiva övertag.

***

Hanhals - Tyringe

Matchtips: 2.
Tyringe jagar lagets tredje segern i följd. Möjligheterna är väldigt goda. Hanhals vann visserligen nu senast, men en vinst mot Varberg säger inte så mycket och laget har förlorat sju (!) av de åtta senaste matcherna. Tyringe har ett bättre lag och tipset är att skåningarna återigen vinner redan under ordinarie speltid.

***

Vimmerby - Varberg

Matchtips: 1.
Det här är en match som Vimmerby ska vinna under normala omständigheter. Varberg har förlorat elva (!) av tolv matcher och VH är vassare sett till samtliga lagdelar. Vimmerby lär håva in full pott, trots att formen (fyra raka torskar) är dålig.

Dragskott.nu tippar kvällens toppmatch i Hockeyettan Östra


Huddinge - Hudiksvall

Matchtips: 1.
Serieettan möter serietrean. Huddinge kan stoltsera med sju (!) vinster i följd och är favoriter. Hudiksvall är också grymt formstarka. Nio (!) segrar på tio matcher imponerar. HIK vann dock när lagen möttes i seriepremiären och är oerhört hemmastarka. 08-gänget har dessutom ett bättre lag i allmänhet. Tipset utgörs av att Huddinge vinner redan under ordinarie speltid.

Luleås glädjebesked

Julius Junttila har missat flera matcher till följd av en överkroppsskada.

Den A-landslagsmeriterade finländaren väntas dock göra comeback direkt efter uppehållet, berättar 25-åringen för NSD.

Skridskosnabbe Junttila har inte varit någon poängmässig (tre poäng på åtta matcher) hit, men har gjort det riktigt bra rent spelmässigt hittills.

Michael Schumacher: "Det är realistiskt att tro att det är långt borta att vi ska kunna klättra"

Södertälje är sist i HockeyAllsvenskan och har rasat som en sten i tabellen efter den starka serieinledningen.

Nyförvärvet Michael Schumacher hade hoppats på något bättre, men påpekar att man ska ha relativt låga förväntningar på laget med tanke på omständigheterna.
- Det är bara att göra det bästa av situationen. Vi hade inte förväntat oss att vi skulle ligga sist efter en fjärdedel av säsongen, men det är realistiskt att tro att det är långt borta att vi ska kunna klättra. Man får inte glömma att vi är nykomling och att vårt mål är att hålla oss kvar, säger 23-åringen till LT.

Det har inte bara gått dåligt för laget, utan Schumachers prestation har inte heller varit bra. Endast en pinne på 13 matcher säger en hel del.

Den före detta Frölunda-forwarden med AHL-meriterna värvades till SSK i somras och är en av relativt få spelare i laget som har erfarenhet från spel i en bättre serie än HockeyAllsvenskan.

Ett bra besked för Skellefteå

Skellefteå har haft det rätt så tungt i SHL hittills. Skadebesvären utgör en av de främsta anledningarna till det faktumet.

Nu börjar det dock ljusna ordentligt på skadefronten. Axel Holmström tränar på is och en comeback är troligtvis inte alltför långt borta.

Den 20-årige jättetalangen om det aktuella läget.
- Jag siktar på efter uppehållet, och det är mitt mål. Sen får vi se. Man kan ju inte lova någonting, säger norrbottningen till Norran.

Axel Holmström noterades för 29 poäng på 58 SHL- och SM-slutspelsmatcher förra säsongen.