måndag 31 oktober 2016

Dragskott.nu utser veckans lag i HockeyAllsvenskan


Målvakt

Gasper Kroselj, AIK
Räddningsprocent: 97,56.
Slovenen har fått en flygande start i sin nya klubb. Gasper Kroselj fick hoppa in i den tredje perioden borta mot Oskarshamn, spelade hela matchen mot Västervik borta och släppte bara in ett enda mål.

***

Backar

Johan Björk, Pantern
Mål: 3. Assist: 0.
Pantern ångar på. Delvis tack vare Johan Björk - tillika matchvinnaren i hemmamatchen mot Södertälje.

Kevin Ekman Larsson, Tingsryd
Mål: 0. Assist: 2.
En av många formstarka Taif-spelare. Kevin Ekman Larsson - som noterades för hela +5 på plus/minus-fronten den berörda veckan - har tagit ett stort ansvar över hela banan.

***

Forwards

Sebastian Dyk, Pantern
Mål: 1. Assist: 2.
En av Panterns härförare under en vecka när IKP håvade in två trepoängare i följd.

Jonathan Johnson, Tingsryd
Mål: 3. Assist: 0.
Den hårt jobbande centern gjorde bara ett mål på de tolv första matcherna den här säsongen, varpå det lossnade rejält den senaste veckan. Tre baljor på två matcher imponerar.

Jonathan Dahlén, Timrå

Mål: 3. Assist: 0.
Supertalangen fortsätter att vara en stark offensiv kraft i Timrå. "Östersunds stolthet" var lysande när Tik hemmabetvingade Almtuna - en match som han avgjorde.

Dragskott.nu utser veckans lag i SHL


Målvakt

Johannes Jönsson, Karlskrona
Räddningsprocent: 96,92.
KHK:s succémålvakt fortsätter att vara obesegrad (!) i SHL den här säsongen. Johannes Jönsson vaktade kassen i två av veckans tre matcher och var lysande i båda. Framför allt mot Malmö.

***

Backar

Daniel Gunnarsson, Karlskrona
Mål: 0. Assist: 2.
Många Karlskrona-backar är grymt formstarka. Det gäller inte minst Daniel Gunnarsson, som har fått en nytändning under tiden i KHK. En viktig spelare över hela rinken.

Niklas Arell, Karlskrona
Mål: 0. Assist: 2.
Ytterligare ett exempel på en tämligen het Karlskrona-back som tagit ett stort ansvar i såväl offensiven som defensiven på sistone.

***

Forwards

Tuomas Kiiskinen, Växjö
Mål: 3. Assist: 2.
Växjö har en suverän vecka bakom sig - delvis tack vare finländaren med den irrationella spelstilen. Tuomas Kiiskinen har varit lysande framåt den senaste tiden.

Emil Larsson, Karlskrona
Mål: 1. Assist: 2.
Karlskrona har många härliga karaktärsspelare i laget. Grovjobbaren Emil Larsson är en av spelarna som klivit fram på sistone och bevisat att han, utöver den starka defensiven, på intet sätt är talanglös offensivt.

Marcus Paulsson, Karlskrona
Mål: 3. Assist: 0.
Stjärnforwarden gjorde comeback efter skadeproblem och spelade två av veckans matcher - tillika två bataljer som blev succépräglade. Matchvinnare i sammandrabbningen med Malmö.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Vita Hästen - Pantern

Matchtips: 1.
Vita Hästen jagar revansch efter fyra nederlag på de fem senaste matcherna. Pantern blir en tuff utmaning. IPK gjorde det väldigt bra som betvingade Modo nu senast och Malmö-gänget kan ståta med två vinster i följd. Skåningarna har dessutom gjort en mycket bättre säsong än östgötarna hittills i allmänhet. Vita Hästen vann dock det senaste mötet lagen emellan och Pantern är inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang. Känslan är att Hästen drar det längsta strået.

***

Modo - Västerås

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för Modo. Övikslaget har förlorat sex av de sju senaste matcherna och är illa ute i bottenstriden. Västerås har gjort det rätt så bra på sistone. Två vinster i följd och fyra raka poänggivande matcher i rad talar sitt tydliga språk. Modo vann dock det senaste mötet lagen emellan och har ett bättre lag. Tipset utgörs av att Öviksgänget styr upp det här redan under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Östra


Väsby - Hammarby

Matchtips: 1.
Veckans match i Hockeyettan, som går att se gratis här. Ett riktigt prestigemöte i Vilundahallen och en genuin sexpoängsmatch. Väsby är fyra med 20 poäng - lika många som seriesexan Hammarby. Bajen är visserligen ett bra bortalag, men "Vilda Väsby" är hemmastarka och har ett stort defensivt övertag. Tipset är att Väsby - som har två segrar i följd - vinner under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Norra


Piteå - Östersund

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i AllEttan-kampen. Tredjeplacerade Piteå har ett fempoängsförsprång ner till seriesexan Östersund. PHC har ett riktigt bra läge. Norrbottningarna vann det senaste mötet lagen emellan och är väldigt hemmastarka. ÖIK är dessutom ett mediokert bortalag. Piteå har sju vinster i följd och tipset utgörs av att PHC utökar den segersviten.

Johannes Cakar om Vita Hästen: "Har varit problem med löneutbetalningarna"

Johannes Cakar - som hade en nyckelposition på marknadssidan i Vita Hästen - har som bekant slutat.

Den före detta Vita Hästen-medarbetaren om anledningen.
- Jag slutade på dagen i tisdags. Anledningen var att det har varit problem med löneutbetalningarna. Det har pågått under en längre tid, säger Johannes Cakar till NT.

Cakar påpekar, i intervjun med tidningen, att han trivdes bra med arbetsuppgifterna och att han inte vill smutskasta klubben.

Vd:n Fredrik Jensen påstår att klubben inte har några obetalda löner till anställda, berättar han för NT.