söndag 30 oktober 2016

Tyringe ångar på - sju poäng på tre matcher imponerar

Tyringe har sannerligen prickat in formen. Sju poäng på tre matcher - där två av bataljerna (Troja/Ljungby och Nybro) har spelats mot riktigt bra lag - imponerar onekligen.

Dagens seger (5-2) mot Halmstad får, på sätt och vis, betraktas som den viktigaste när det gäller de senaste matcherna. Tyringe ska ju i första hand vinna mot de troliga bottenlagen.

Skåningarna har därmed "bara" fyra poäng (och en sämre målskillnad) upp till AllEttan-strecket och spelar utan press när det handlar om att blanda sig in i AE-striden på allvar.

Oliver Hofbauer satte inte bara det matchvinnande 3-0-målet i den andra perioden, utan noterades även för en assistpoäng inför 852 åskådare i Tyrs Hov.

Anton Lindström (två fullträffar), Kalle Hult (1+1) och Dennis Santesson (1+1) var för övrigt också heta på poängfronten.

Dragskott.nu tippar söndagens matcher i Hockeyettan Södra


Tyringe - Halmstad

Matchtips: 1.
Tyringe har ett riktigt bra läge i dagens sammandrabbning. Skåningarna svarade för en heroisk insats nu senast borta mot Nybro och tog dessutom poäng mot topplaget Troja/Ljungby i matchen dessförinnan. Halmstad föll borta mot bottenlaget Varberg, som därmed inkasserade säsongens första vinst, i den senaste bataljen och Tyringes hemmaplansfördel betyder mycket. Tipset är att Tyringe vinner redan under ordinarie speltid.

***

Helsingborg - Troja/Ljungby

Matchtips: 2.
Det råder inga tvivel om att Troja/Ljungby är tämligen stora favoriter i dag. Det skiljer åtta poäng mellan lagen och Troja är obesegrade i bortaplanssammanhang. Helsingborg är dock en lurig motståndare. HHC kan ståta med tre vinster i följd och drar vinning av att slå ur underläge. Troja/Ljungby - som är bättre på alla fronter - lär emellertid bli för svåra i dag.

***

Kallinge/Ronneby - Vimmerby

Matchtips: X.
Sexpoängsmatch i AllEttan-kampen. Kallinge/Ronneby har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och får det tufft i dag. Vimmerby har förvisso tre nederlag i följd, men gjorde det bra som tog en pinne hemma mot Kristianstad nu senast. VH är dessutom ett bra bortalag. Krif är dock rätt så hemmastarka och tipset utgörs av att Blekinge-laget tar minst en poäng i dagens batalj.

Dragskott.nu tippar söndagens match i HockeyAllsvenskan


Mora - Timrå

Matchtips: 2.
En väldigt oviss match. Mora har haft det tungt på sistone. Två nederlag på tre matcher talar sitt tydliga språk. Timrå ska betraktas som favoriter. Tik har ett niopoängsförsprång till MIK och gjorde det bra som hemmabetvingade svårspelade Almtuna nu senast. Timrå vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att Tik vinner, trots att medelpadingarna är bortasvaga, samtidigt som Mora är ett bra hemmalag.

Dragskott.nu tippar söndagens SHL-match


Leksand - Färjestad

Matchtips: 2.
Returmöte i Tegera Arena. Färjestad är tämligen stora favoriter. FBK vann gårdagens match och det skiljer hela 19 poäng mellan lagen. Färjestad kan ståta med sju segrar på åtta matcher och har ett mycket bättre lag. Lägg därtill att FBK är ett riktigt bra hemmalag, samtidigt som Leksand bara har håvat in en enda poäng i hemmaplanssammanhang. Färjestad lär inte tappa en enda pinne i dag.

Malmös vd om ekonomin: "Det är en ständig kamp"

Malmö har gjort en bra säsong rent sportsligt sett till det helhetsmässiga hittills, men publiktillströmningen är en besvikelse för Skåne-klubben.

Redhawks - som har ett hemmasnitt på 6.800 åskådare - ligger under budget som läget är nu.

Vd:n och sportchefen Patrik Sylvegård om situationen.
- Jag är inte superorolig. Men det är en ständig kamp, säger han till Sydsvenskan.

Malmö backade med hela 7,9 miljoner kronor i fjol, trots att publiksnittet landade på 7.725 åskådare.

Det ska dock tilläggas att de centrala intäkterna var betydligt lägre (8,5 miljoners skillnad) då.

Tingsrydsforwarden Jacob Dahlström: "Målsättningen är att ligga i toppen"

Karlskrona-succémålvakten Johannes Jönsson: "Vi krigar och kämpar"