fredag 28 oktober 2016

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Västervik - AIK

Matchtips: 2.
Västervik jagar revansch efter tre torskar i följd. AIK har inte heller rosat marknaden på sistone. Två nederlag på tre matcher talar sitt tydliga språk. VIK har gjort en betydligt bättre säsong än Gnaget hittills och är favoriter. Lägg därtill att Västervik är ett starkt hemmalag, samtidigt som AIK är oerhört bortasvaga. Stockholmarna har dock en högre kapacitet än nykomlingarna och känslan är att Gnaget drar det längsta strået.

***

Björklöven - Oskarshamn

Matchtips: X.
En väldigt oviss match. Björklöven är på nedgång i och med bortaförlusten mot Västerås, men har två vinster på de tre senaste matcherna. Oskarshamn har förvisso haft det tungt sett till helheten de senaste veckorna, men vände trenden nu senast genom att hemmabetvinga AIK efter fem raka förluster. IKO är dock ett svagt bortalag. Björklöven är å andra sidan halvdana i hemmaplanssammanhang och Oskarshamn har ett bättre lag. IKO:s defensiva övertag lär räcka till minst en poäng i kväll.

***

Bik Karlskoga - Mora

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i jakten på att utmana toppskiktet. Bik Karlskoga är grymt formstarka. Fem vinster på sex matcher och obesegrade under ordinarie speltid i dessa matcher inger respekt. Formstarka (tre vinster på fyra bataljer) Mora blir ett rejält kraftprov. MIK är bortasvaga och Bik är ett av seriens vassaste hemmalag. Lägg därtill att värmlänningarna har ett stort defensivt övertag. Tipset utgörs av att Karlskoga-gänget vinner redan under ordinarie speltid.

***

Timrå - Almtuna

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Timrå är favoriter i kväll. Tik har förvisso två nederlag i följd, men har gjort en bättre säsong än Almtuna sett till helheten hittills. Timrå vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att de hemmastarka (seriens bästa hemmalag) medelpadingarna vinner även den här gången, trots att Ais är synnerligen formstarka (fyra vinster i följd).

***

Pantern - Modo

Matchtips: 2.
Pantern har i allra högsta grad ett bra läge i kväll. Det var starkt att hemmabetvinga Södertälje och tre segrar på fem matcher, kryddat med poäng i fyra av dessa, är ett rätt så bra facit. IKP har dessutom gjort en bättre säsong än Modo så här långt. Lägg därtill att Övikslaget har fem nederlag på sex matcher. Modo besitter dock en väldigt hög kapacitet och känslan är att gästerna styr upp det här till slut.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Östra


Visby/Roma - Tumba

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för Visby/Roma i jakten på seriesegern i Hockeyettan Östra. Gotlänningarna har fyra poäng upp till serieledande Huddinge med en match färre spelad. Visby är enormt stora favoriter. Tumba krigar i bottenträsket och Visby/Roma är betydligt bättre sett till samtliga lagdelar. Visby är dessutom obesegrade i hemmaplanssammanhanget. Allt annat än tre Visby/Roma-poäng vore en extrem skräll.

En tuff ekonomisk situation för Vita Hästen: "Det är högprioriterat att nolla det kontot så vi kan få en F-skattesedel"

Vita Hästen har det kämpigt - både på och utanför isen. Östgötarna har skatteskulder och likviditetsproblem.

Klubben jobbar hårt på att få tillbaka F-skattesedeln.
- Biljetter till matcher och sådant är det inga problem med. Det är vissa tjänster som vi inte kan sälja och utföra. Det är högprioriterat att nolla det kontot så vi kan få en F-skattesedel, säger vd:n Fredrik Jensen till NT.

Fredrik Jensen ser dock ljust på klubbens situation i ett långsiktigt perspektiv.
- Det är alltid jobbigt att få likviditetsproblem. Ser man några år tillbaka och den resa vi gjort är vår utveckling ändå väldigt positiv. Vi har en plan, vi följer den men det är klart att det här är ett hack i maskineriet. Det är frustrerande men i det långsiktiga perspektivet ändå mer hanterbart idag, säger han.

Inte nog med de sportsliga och ekonomiska besvären. Vita Hästen har dessutom nyligen tappat Johannes Cakar, som varit en viktig kugge på marknadssidan.

#HudaShow - Stick Balancing Comeback

Stort biljettintresse inför derbyt mellan AIK och Södertälje

Biljettintresset är stort inför onsdagens derby mellan AIK och Södertälje på anrika Hovet.

Det hade sålts drygt 3.500 biljetter så sent som i går.

Biljettansvarige Sevve Saberi om det stora intresset.
- Vi märker att det är ett stort intresse inför den här matchen. Dagen innan förra hemmamatchen mot IK Pantern var det 3300 som hade bokat biljett och då landade antalet sålda biljetter på dryga 3900. Nu är vi redan över den siffran med sex dagar kvar vilket tyder på att vi kan bli många fler på onsdag, säger han till AIK:s hemsida.

AIK har för närvarande ett publiksnitt på 3.456 åskådare, vilket räcker till en tredjeplats i HockeyAllsvenskans publikliga.

Den SHL-meriterade backen kan hamna i det allsvenska laget

Tobias Ericsson lämnade AIK för några veckor sedan och har alltjämt inte hittat någon ny klubb.

Almtuna kan bli nästa klubbadress för backen, som även behärskar forwardspositionen på ett bra sätt.

Ericsson är nämligen högaktuell för Uppsala-klubben, avslöjar UNT.

Sportchefen Tobias Pehrsson uppger att Almtuna har saker på gång, men vill inte bekräfta något gällande Tobias Ericsson, berättar han för tidningen.

Vallentuna-produkten har mäktat med 156 poäng på 398 allsvenska matcher och har provat på SHL-spel under tiden i AIK.

Karlskronas tränare hyllar Johan Holmqvist: "Gör en fantastisk match"

Almtunas reklamfilm inför hyllningen av Ais-legendaren Johan Berggren den 18 november