torsdag 27 oktober 2016

Hudacek och Viksten räddade Örebro - en väldigt, väldigt bra insats av Luleå rent spelmässigt

Det faktum att Luleå inte fick med sig en enda poäng från Behrn Arena i kväll får betraktas som tämligen sanslöst. En seger med låt säga minst två måls marginal hade varit mer rättvisande sett till matchbilden.

LHF gjorde sammanfattningsvis tre riktigt bra perioder rent spelmässigt och hade ett stort chansövertag mot ett ängsligt Örebro.

Luleå fick många långa anfall, var väldigt kreativa och visade prov på en härlig intensitet mot ett ÖHK som stundtals hade svårt att hänga med i svängarna.

Det är en sån här match som LHF - uppskattningsvis - vinner "nio gånger av tio".

***

Julius Hudacek räddade onekligen Örebro. ÖHK-målvakten stod på huvudet långa stunder och var, trots att ingripandet i samband med det andra målet såg lite halvbilligt ut, fullständigt lysande helhetsmässigt.

***

Få utespelare klev fram i hemmalaget.

Kedjan med Daniel Viksten, Michael Haga och Kalle Olsson utgör en trio som ska kreddas. Framför allt Viksten - inte minst med tanke på det kyliga 3-2-målet.

***

Isac Lundeström var bäst i Luleå och gjorde sin, rent spelmässigt, bästa SHL-match hittills i karriären. En riktig artist som var suverän framåt.

På tal om exempel på LHF-forwards som ska berömmas. Tredjekedjan bestående av Anton Hedman, Andreas Falk och Petter Emanuelsson var - precis som vanligt - riktigt bra och tog ett stort ansvar över hela rinken.

***

Brendan Mikkelson och Daine Todd var för övrigt bäst på backsidan. Ett backpar med spelare som kompletterade varandra väldigt bra.

Matchfakta

Örebro - Luleå 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

Första perioden:
0-1 Brendan Mikkelson (Isac Lundeström, Kael Mouillierat).

Andra perioden:
1-1 Kalle Olsson (Marcus Weinstock, Libor Hudacek), spel fem mot fyra, 2-1 Martin Johansson (Libor Hudacek, Petr Zamorsky), 2-2 Petter Emanuelsson (Anton Hedman, Andreas Falk).

Tredje perioden:
3-2 Daniel Viksten (Kalle Olsson, Michael Haga),

Skott: 27-35 (12-15, 7-13, 8-7).
Utvisningar: Örebro 4 minuter. Luleå 6 minuter.
Domare: Morgan Johansson och Wolmer Edqvist.
Publik: 5.165.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Skellefteå - Linköping

Matchtips: 1.
Skellefteå jagar revansch efter två raka nederlag. Möjligheterna är tämligen goda. SKE har i grunden ett bättre lag än Linköping och har stora defensiva brister. LHC har dock ett bra läge. Östgötarna är dels bortasvaga och har dels två vinster på de tre senaste matcherna. Tipset är emellertid att Skellefteå vinner redan under ordinarie speltid i kväll.

***

Djurgården - Rögle

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i bottenstriden. Djurgårdens kris blir allt djupare. Sju (!) nederlag i följd säger allt. Rögle är en lurig motståndare. RBK har håvat in två raka trepoängare och är på gång efter jättesvackan (sju förluster i rad). Rögle är dock ett halvdant bortalag och Dif har ett bättre lag. Tipset utgörs av att stockholmarna inkasserar tre pinnar inför hemmapubliken.

***

Örebro - Luleå

Matchtips: 2.
En mycket oviss match. Örebro har förvisso tre nederlag på fyra matcher, men är på stark uppgång till följd av bortavinsten mot Linköping. Luleå blir en tuff uppgift. Tre vinster på fyra matcher är ett starkt facit. Insatsen nu senast mot Karlskrona var dock mycket tveksam och LHF har inte direkt övertygat i bortaplanssammanhang. ÖHK är emellertid ett uselt hemmalag. Känslan är att Luleå styr upp det här - mycket tack vare det målvaktsmässiga övertaget.

***

Malmö - Växjö

Matchtips: 1.
Malmö har dippat (två förluster på tre matcher) den senaste tiden. Redhawks ska dock betraktas som favoriter i kväll. Växjö vann visserligen nu senast, men det var mot formsvaga Djurgården och Lakers har torskat större delen av matcherna de senaste veckorna. Malmö har inte förlorat en enda hemmamatch och lär dra det längsta strået i kväll. Mycket tack vare lagets vassa offensiv.

***

Karlskrona - Frölunda

Matchtips: 2.
Sensationslaget Karlskrona jagar en ny skalp. Tre vinster i följd och totalt 26 poäng på tolv matcher imponerar. Frölunda blir ett ordentligt kraftprov. Serieledarna kan ståta med fyra raka trepoängare och är ett bra bortalag. KHK är visserligen hemmastarka och drar vinning av att inte ha någon press på sig, men tipset utgörs av att göteborgarna blir för svåra den här gången. Delvis på grund av Frölundas offensiva spetskompetens.

***

Brynäs - HV71

Matchtips: X.
En mycket oviss sammandrabbning. Brynäs är på rätt väg i och med den suveräna insatsen i Karlstad. BIF har dock två förluster på tre matcher och HV71 har håvat in nio poäng på fyra bataljer. Smålänningarna har dessutom ett stort defensivt övertag och är bortastarka. HV71 lär få med sig minst en pinne från den här matchen.

Oskarshamns sportchef vill ha mer pengar

Joakim Hagelin mäktade med hela 20 nätkänningar i grundserien i fjol och väntades vara en av Oskarshamns bärande spelare den här säsongen.

En hjärnskakning i seriepremiären har hållit borta 27-åringen från spel en längre tid och det är oklart när den SHL-meriterade forwarden kan göra comeback.

Nu har sportchefen Roger Jönsson bett styrelsen om mer pengar i syfte att värva en ersättare, uppger Barometern.

Det rör sig om rimliga pengar.
- Ja, det tycker jag. Det är inga jättepengar eftersom det inte handlar om några tolvmånaderskontrakt eller så, utan resten av säsongen. Krasst sett handlar det om fyra månadslöner. Jag hoppas att det går att lösa. Vi skulle verkligen behöva få in en spelare, säger Roger Jönsson till Barometern.

Ett stort orosmoln för det allsvenska laget

Moras hemmaseger mot Vita Hästen kan ha blivit dyrköpt. Nyckelcentern Jacob Nilsson ådrog sig en skada och tvingades utgå.

Det är för närvarande oklart om det handlar om en allvarlig skada.

Tränaren Jeremy Colliton om Nilssons betydelse för laget.
- Han är en väldigt bra spelare och vi är ett bättre lag med honom i laget, såklart. Men vi kommer att drabbas av skador under säsongen, så då får laget steppa upp, säger Moras tränare till Dalarnas Tidningar.

Jacob Nilsson har svarat för sju poäng - varav fyra mål - på nio allsvenska matcher den här säsongen.

Skellefteå-bekantingen: "Jag har sagt att det inte ska bli fler klubbar i Sverige än att jag kan räkna upp dem på en hand"

Leksand, Brynäs, Djurgården, Skellefteå och nu senast Rögle - tillika klubben som han nyligen förlängde kontaktet (till och med nästa säsong) med.

Daniel Widing har med andra ord representerat fem SHL-klubbar. Tanken är att det inte ska bli fler än så.
- Rögle är min femte klubb i SHL, jag har sagt att det inte ska bli fler klubbar i Sverige än att jag kan räkna upp dem på en hand. Så det här blir det sista laget, säger 34-åringen till Helsingborgs Dagblad och skrattar.

Den rutinerade forwarden med det hårda skottet har mäktat med sex poäng på åtta SHL-matcher den här säsongen och varit en av Rögles viktigaste spelare den senaste tiden.

Skellefteås glädjebesked

Kyle Cumiskey missade SHL-inledningen, varpå han gjorde en efterlängtad comeback för några dagar sedan.

Den skottstarke backen har dock missat de senaste träningarna, vilket gett upphov till mycket oro bland Skellefteå-fansen.

Lagläkaren Karin Rundblad ger emellertid lugnande besked.
- Kyle körde alternativ träning idag (onsdag) och vi är hoppfull inför morgondagens match, säger hon till Norran.

Den NHL-meriterade backen - som var en av kuggarna i Modo 2012-2014 - har hunnit med två SHL-matcher den här säsongen och är bokförd för ett mål.

Södertälje-forwarden Johan Skinnars: "Vi har räknat med att växa in i det här och tror på det vi gör"

Troja/Ljungbys tränare om att möta lag som backar hem: "Tycker att vi har gjort läxan ganska bra"