onsdag 26 oktober 2016

Tyringe förtjänar beröm och Kristianstad är en segermaskin

Tyringe - som bara är tre poäng från sjundeplatsen - har onekligen gjort det väldigt bra på sistone.

Det faktum att skåningarna tog poäng mot topplaget Troja/Ljungby i söndags och följde upp den insatsen med ett bortabesegra (4-2) serietrean Nybro i kväll får betraktas som heroiskt.

Noterbart är att Dennis Santesson blev matchvinnare med sitt 3-1-mål drygt sex minuter in i den tredje perioden inför 1.001 åskådare i Liljas Arena.

Belmin Mesanovic blev poängbäst med 1+1.

Charlie Fredriksson räddade 22 av 24 skott i Tyringe-kassen.

***

På tal om heta Skåne-lag. Kristianstad är en riktig segermaskin. Kvällens 3-2-vinst borta mot Vimmerby efter övertid innebär att serieledande KIK kan stoltsera med nio (!) vinster på tio matcher.

Fredrik Hansson avgjorde matchen och Daniel Andersson blev poängbäst med två assistpinnar inför 788 åskådare i Vimmerby Ishall.

Joel Gistedt vaktade Kristianstadsburen och tog 24 av 26 skott.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Modo - Almtuna

Matchtips: 1.
Modo har visserligen fyra nederlag på de fem senaste matcherna, men är på stark uppgång till följd av hemmasegern mot självaste Timrå nu senast. Almtuna blir en rejäl utmaning. Ais har håvat in tolv pinnar på de fem senaste bataljerna och gjort en bättre säsong än Modo hittills. Almtuna är dock ett halvdant bortalag och Modo besitter en högre kapacitet. Tipset är att Övikslaget tar tre poäng igen - trots att hemmaspelet har varit mediokert rent helhetsmässigt den här säsongen.

***

Mora - Vita Hästen

Matchtips: 1.
Mora jagar revansch efter nederlaget mot Björklöven. Möjligheterna är mycket goda. MIK har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna och vunnit tre av dessa. Masarna har dessutom gjort en bättre säsong än Vita Hästen hittills. Lägg därtill att östgötarna har förlorat tre av de fyra senaste bataljerna. Mora har dessutom ett bättre lag och är hemmastarka. MIK lär vinna redan under ordinarie speltid

***

Västerås - Björklöven

Matchtips: 2.
En väldigt oviss match mellan två formstarka lag. Västerås tog full pott nu senast borta mot Södertälje och är obesegrade under ordinarie speltid i tre matcher i följd. Björklöven kan ståta med fyra vinster på fem matcher och har ryckt upp sig ordentligt efter den bedrövliga serieinledningen. VIK är usla på hemmaplan och känslan är att Umeå-gänget drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets offensiva övertag.

***

Pantern - Södertälje

Matchtips: 2.
Ytterligare en mycket svårtippad match. Pantern har haft det tungt på sistone och förlorat två matcher i följd. Södertälje har förlorat sex av de åtta senaste matcherna och är illa ute i bottenstriden. IKP är dessutom ett rätt så bra hemmalag. SSK har å andra sidan en högre kapacitet och känslan är att gästerna styr upp det här till slut.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i Hockeyettan Södra


HC Dalen - Hanhals

Matchtips: 1.
HC Dalen kämpar för att hålla sig på rätt sida av AllEttan-strecket. Möjligheterna att befästa AE-platsen är mycket goda. Jönköpingsgänget är hemmastarka och Hanhals får ses som ett uselt bortalag. Lägg därtill att västkustgänget har sex nederlag i följd. Dalen lär inkassera tre pinnar inför hemmapubliken.

***

Nybro - Tyringe

Matchtips: 1.
Nybro är tämligen stora favoriter i kväll. Sju vinster på de åtta senaste matcherna inger respekt. Tyringe har förlorat sex av de sju senaste matcherna och slår ur underläge. Skåningarna ska dock på intet sätt räknas bort. Det var starkt att ta en poäng hemma mot Troja/Ljungby nu senast. Tyringe är dock ett ytterst halvdant bortalag. Tipset är att Nybro - som i första hand är defensivt starka - vinner igen.

***

Troja/Ljungby - Tranås

Matchtips: 1.
En match där Troja/Ljungby har pressen på sig. Troja tappade visserligen en pinne mot Tyringe nu senast, men är ändå enormt stora favoriter. Troja/Ljungby har vunnit åtta av nio matcher och kan ståta med ett mycket bättre lag än Tranås. Taif har förvisso tre vinster på de fyra senaste matcherna, men är bortasvaga och lär inte få med sig någon poäng från Ljungby Arena.

***

Vimmerby - Kristianstad

Matchtips: 2.
Kristianstad jagar lagets nionde (!) trepoängare inom loppet av tio matcher. Vimmerby borta blir en tuff utmaning. VH har en hög kapacitet och är ett bra hemmalag. Smålänningarna har dock två förluster i följd och KIK:s defensiva övertag är stort. Tipset utgörs av att skåningarna håvar in tre pinnar.

***

Kallinge/Ronneby - Helsingborg

Matchtips: 1.
En oerhört viktig batalj i AllEttan-kampen. Kallinge/Ronneby har haft det tungt på sistone. Tre nederlag på fyra matcher säger det mesta. Helsingborg är en lurig motståndare. HHC har inkasserat två raka vinster och är ett lag som gjort det bättre än väntat så här långt. Krif är dock hemmastarka och Helsingborg är ett mediokert bortalag. Kallinge/Ronneby lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

Varberg - Halmstad

Matchtips: 2.
Bottenmöte i Veddinge Ishall. Varberg har förlorat tio (!) matcher i rad. Halmstad (två vinster i följd) är på stark uppgång och ska betraktas som favoriter. Varberg är ett bedrövligt hemmalag och Hammers kan ståta med ett bättre lag i allmänhet. Tipset är att Halmstad tar tre poäng.

Karlskrona-backen: "Om någon hade sagt det innan säsongen så hade jag höjt ögonbrynen lite"

Karlskronas succé fortsätter. Segern mot Luleå innebär att KHK är ny serietvåa och har inkasserat hela 26 poäng på tolv matcher.

Daniel Gunnarsson - tillika backen med ett förflutet i LHF - trodde, så sent som inför säsongen, inte att Blekinge-gänget skulle hålla den här klassen.
- Om någon hade sagt det innan säsongen så hade jag höjt ögonbrynen lite, men nu när vi spelat några omgångar så känner jag att vi har chansen att vinna varje match, säger Karlskrona-backen till NSD.

Den 24-årige Köping-produkten anser att han hade tre bra säsonger i Luleå och tycker det är kul att kunna visa att han fortfarande håller SHL-klass, berättar han för tidningen.

Gunnarsson var, i likhet med många andra Karlskrona-backar, tämligen solid i matchen mot LHF och tog ett stort defensivt ansvar.

Marcus Lissäng: "Kanske skulle jag kunna spela i något lag i en Stockholmsserie, kanske i division 1"

Dragskott.nu avslöjade som bekant - så sent som i måndags - att Marcus Lissäng är högaktuell för Huddinge.

Backen som nyligen har lämnat Södertälje bekräftar att spel i Hockeyettan Östra är intressant, men vill inte bekräfta något om HIK i sig.

Marcus Lissäng - som har planer på att börja studera till byggnadsingenjör - om framtidsplanerna när det gäller hockeykarriären.
- Jag vet inte, det är inget vi har gått in på (i mötet med Pernhem), men just nu är jag inte sugen på att spela. Jag kommer i alla fall inte spela på någon hög nivå. Suget kanske kommer tillbaka, kanske skulle jag kunna spela i något lag i en Stockholmsserie, kanske i division 1. Men just nu ska jag bara ta det lugnt, säger Marcus Lissäng till LT.

Oskar Drugge kan återvända till Västervik

Beskedet att Oskar Drugge har bestämt sig för att lämna Vita Hästen på grund av att han inte trivs var oväntat för sportchefen Niklas Czarnecki.

Vita Hästens sportchef om det faktum att Luleå-sonen har ett tvåårskontrakt.
- Ja, nu är det här precis nytt och inga papper har skrivits på, men det finns ett mänskligt perspektiv också. Vi kan ju inte ha en spelare här som inte trivs och inte vill vara här. Han är inte uttagen till matchen mot Mora i morgon, säger Niklas Czarnecki till VT.

Östgötarnas sportchef uppger att Oskar Drugge har nämnt Västervik som ett tänkbart alternativ, berättar Niklas Czarnecki för tidningen.

Den 24-årige backen lirade i VIK så sent som förra säsongen och hade en framträdande roll i laget som tog steget upp i HockeyAllsvenskan.

Djurgårdsbekantingen förstärker Hockeyettan-laget

Erik Palm - som lirade i Djurgårdens J20-lag förra säsongen - byter Hockeyettan-lag.

Det står nämligen klart att den 20-årige backen lämnar Huddinge för rivalerna Haninge.

Backtalangen har noterats för två poäng på sju matcher och kan ståta med hela +7 på plus/minus-fronten den här säsongen.