måndag 24 oktober 2016

Piteå bröt Östersunds segersvit - PHC utmanar Asplöven

Östersund kunde stoltsera med sex segrar i följd inför kvällens prestigematch mot Piteå, varpå PHC tog ner jämtlänningarna på jorden genom att vinna med 2-0 inför 1.067 åskådare.

Norrbottningarna - som har fyra raka vinster - är därmed ny serietvåa och två poäng efter serieledande Asplöven.

Noterbart är att Piteå bara har släppt in 16 mål på elva matcher, vilket är överlägset bäst i norrettan.

Erik Wikgren satte det matchvinnande målet tidigt i den första perioden och Sebastian Harila blev poängbäst med 1+1.

Joel Vännström vaktade PHC-kassen och räddade 32 skott.

Dragskott.nu avslöjar: Lämnade Södertälje - nu är han högaktuell för Huddinge

Marcus Lissäng lämnade som bekant nyligen Södertälje. Nu kan det bli en återkomst till Hockeyettan.

Den 24-årige backen är nämligen högaktuell för Huddinge, enligt Dragskotts källa.

Lissäng lirade i HIK så sent som säsongen 2014/2015, varpå han hamnade i Vita Hästen den efterföljande säsongen och värvades till SSK därefter.

Dragskott.nu utser veckans lag i HockeyAllsvenskan


Målvakt

Jonas Johansson, Almtuna
Räddningsprocent: 100.
Matchhjälten när Almtuna nollade Vita Hästen på bortaplan i en batalj där lånet från Brynäs räddade 42 skott.

***

Backar

Stefan Andersson, Björklöven
Mål: 1. Assist: 1.
Björklöven har en suverän vecka bakom sig. Rutinerade Stefan Andersson är en av spelarna som har klivit fram.

Anton Cederholm, AIK
Mål: 0. Assist: 1.
Långtidslånet svarade för en stark debut i AIK-tröjan när stockholmarna betvingade Pantern.

***

Forwards

Victor Ejdsell, Bik Karlskoga
Mål: 2. Assist: 1.
Bik Karlskoga fortsätter att vara duktiga på att vidareförädla spelare. Victor Ejdsell är ett tämligen klockrent exempel. Matchvinnare mot Västervik och totalt tre pinnar på två matcher den senaste veckan.

David Rundqvist, Modo
Mål: 3. Assist: 2.
Modo vände den negativa trenden genom att - lite oväntat - inkassera en mycket komfortabel vinst mot topplaget Timrå. David Rundqvist var involverad i fem (!) av Modos mål i derbyt.

Christian Sandberg, AIK
Mål: 2. Assist. 0.
AIK:s trotjänare visade vägen när Gnaget vann "måste-matchen" mot Pantern. Två mål - varav det matchvinnande - talar sitt tydliga språk.

Dragskott.nu utser veckans lag i SHL


Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå
Räddningsprocent: 94,55.
Visst - det insläppta målet mot HV71 var en rejäl tavla, men Luleå-målvakten har varit lysande sett till det helhetsmässiga den senaste veckan. Insatsen i matchen mot Rögle får betraktas som höjdpunkten.

***

Backar

Tomas Skogs, Färjestad
Mål: 0. Assist: 3.
Färjestad ångar på. Mycket tack vare lagets starka defensiv. Tomas Skogs är en av ett antal backar som har varit heta den senaste veckan.

Brendan Mikkelson, Luleå
Mål: 0. Assist: 2.
Luleå har varit skadedrabbade på backsidan den senaste tiden. Den NHL-meriterade backen har dragit ett tungt lass och fått väldigt mycket förtroende. En av härförarna i matchen mot HV71.

***

Forwards

Joakim Nygård, Färjestad
Mål: 4. Assist: 0.
Färjestadsforwarden är på väg mot en riktig kanonsäsong och har stor del i FBK:s suveräna form. Fyra baljor på de tre senaste matcherna imponerar.

Johan Forsberg, Luleå
Mål: 2. Assist: 0.
Matchvinnare både mot Rögle och när Luleå betvingade HV71. Grovjobbaren - som har spelat i en "spetsigare" kedja än vanligt på sistone - har varit suverän över hela rinken.

Mattias Guter, Karlskrona
Mål: 2. Assist: 1.
Spetsforwarden Mattias Guter har en väldigt offensiv roll i Karlskrona. Snajpern har levt upp till de högt ställda förväntningarna hittills. Sex fullträffar på elva matcher talar sitt tydliga språk. Två av dessa pytsar gjordes den senaste veckan.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Norra


Östersund - Piteå

Matchtips: X.
Veckans match i Hockeyettan - en sammandrabbning som går att se gratis via webben. Det skiljer bara två poäng mellan Piteå och Östersund, tillika två av norrettans namnkunnigaste lag. PHC har håvat in tre vinster i följd och har ett defensivt övertag. Östersund har dock en bättre offensiv och kan ståta med sex raka vinster. Jämtlänningarna har dessutom tagit idel trepoängare i hemmaplanssammanhang. Piteå är emellertid ett bra bortalag och tipset utgörs av att gästerna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-match


Rögle - Skellefteå

Matchtips: 2.
En match där Rögle slår ur underläge. RBK vann förvisso nu senast, men en vinst mot Leksand säger inte så mycket och skåningarna har förlorat sju (!) av de åtta senaste matcherna. Skellefteå blir ett stort kraftprov. SKE har tagit nio poäng på de fyra senaste matcherna och börjar få ordning på skadeläget. Rögle är usla på hemmaplan, Skellefteå är ett rätt så bra bortagäng och har ett mycket bättre lag. Tipset är att västerbottningarna vinner redan under ordinarie speltid.