lördag 22 oktober 2016

Östersund vände och vann sexpoängsmatchen - Jonathan Tholander räddade jämtlänningarna

Östersund var riktigt illa ute i sexpoängsmatchen mot Kiruna. Kif ledde närmare bestämt med två mål så sent som i slutet av den andra perioden, varpå ÖIK vände och vann med 5-4 redan under ordinarie speltid.

Jämtlänningarna har därmed ett riktigt bra utgångsläge i AllEttan-kampen. Nu skiljer det sex pinnar mellan seriefyran ÖIK och sjundeplacerade Kiruna. Kalix (fem poäng efter) är Östersunds främsta kandidat i streckstriden som läget är nu.

Jonathan Tholander avgjorde bataljen med endast 42 (!) sekunder kvar av matchen inför 828 åskådare i Östersund Arena.

Johan Molldén och Kenny Källström var poängbäst i hemmalaget med två assistpoäng var.

En annan intressant notering är att Marcus Fornell (1+2) var inblandad i tre av Kirunas mål.

Kristianstad tillbaka på vinnarspåret igen - Viktor Holmkvist frälste serieledarna

Kristianstad föll som bekant tungt i prestigematchen mot Troja/Ljungby, men nu är KIK redan tillbaka på vinnarspåret igen.

Dagens 2-1-seger redan under ordinarie speltid mot svårspelade Kallinge/Ronneby innebär att serieledande KIK kan ståta med åtta (!) trepoängare på nio matcher.

Noterbart är att Skåne-laget fortsätter att vara täta bakåt med undantag för den redan nämnda matchen mot Troja. Endast nio insläppta mål på dessa åtta matcher i övrigt inger respekt.

Viktor Holmkvist frälste Kristianstad i powerplay genom att sätta 2-1-målet med drygt en minut kvar att spela.

Joel Gistedt vaktade kassen och räddade 21 av 22 skott inför 857 åskådare i Kristianstads Ishall.

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Skellefteå - Frölunda

Matchtips: 1.
Tungviktsmöte i Skellefteå Kraft Arena. SKE har onekligen prickat in formen. Tre raka trepoängare och 12-3 i målskillnad på dessa matcher imponerar. Frölunda blir ett ordentligt kraftprov. Västkustlaget har tagit nio poäng på de fyra senaste matcherna och gjort en bättre säsong än Skellefteå så här långt. Frölunda har dock inte direkt varit något suveränt lag i bortaplanssammanhang och känslan är att SKE blir för svåra i dag.

***

Leksand - Rögle

Matchtips: 2.
En oviss match mellan SHL:s två sämsta lag rent poängmässigt. Leksand har förlorat nio (!) av tio matcher. Rögles förlustsvit är uppe i sju bataljer. RBK har i grunden ett bättre lag, framför allt sett till offensiven. Tipset är att skåningarna blir laget som bryter den negativa trenden i dag.

***

Örebro - Karlskrona

Matchtips: 1.
Örebro jagar revansch efter två raka nederlag. Möjligheterna är mycket goda. ÖHK har ett bättre lag än Karlskrona och KHK är inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang. Det är dock upplagt för en jämn match. Blekinge-gänget gjorde det riktigt bra som hemmabetvingade Brynäs nu senast och har gjort en mycket bättre säsong än Örebro hittills. Känslan är emellertid att Närke-gänget styr upp det här till slut. Delvis tack vare målvaktsspelet.

***

Brynäs - Malmö

Matchtips: X.
En tämligen svårtippad sammandrabbning. Brynäs är på nedgång i och med torsken i Karlskrona, men har två vinster på de tre senaste matcherna. Malmö har gjort en suverän säsong rent helhetsmässigt, men har torskat två av de tre senaste bataljerna. Redhawks är förvisso bortastarka, men BIF är ett riktigt bra hemmalag. Tipset utgörs av att Brynäs får med sig minst en poäng från den här tillställningen.

***

Färjestad - Växjö

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Färjestad är favoriter i dag. FBK kan stoltsera med fem vinster i rad och betvingade Växjö så sent som i går. Lakers ska dock på intet sätt räknas bort. Inte minst med tanke på att smålänningarna är bortastarka. Tipset är emellertid att Färjestad återigen blir för svåra. Mycket till följd av FBK:s vassa defensiv.

***

Linköping - Djurgården

Matchtips: 1.
Dagens andra dubbelmöte. Linköping svarade för en heroisk uppryckning i går och mycket talar för ytterligare en vinst i dag. Djurgården är grymt formsvaga (fem förluster i följd) och LHC har ett bättre lag. Dif är dessutom mediokra i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att östgötarna tar tre poäng iden - delvis tack vare lagets offensiva spetskompetens.

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan


AIK - Pantern

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för AIK. Gnaget har varit väldigt ojämna i serieinledningen och endast 13 poäng på elva bataljer är under all kritik med tanke på stockholmarnas mycket höga ambitioner. Pantern är en lurig motståndare. IKP är obesegrade under ordinarie speltid i fyra matcher i följd och drar vinning av att inte ha någon press på sig. AIK är dock ett bra hemmalag och har ett betydligt bättre lag. Det lär bli tre hemmapinnar.

***

Björklöven - Mora

Matchtips: X.
En tämligen oviss match. Björklöven är formstarka. Tre segrar på de fyra senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Mora blir en tuff uppgift. MIK har tagit tre trepoängare på de fyra senaste bataljerna och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa sammandrabbningar. Mora är dock inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang. Björklöven lär få med sig minst en pinne från den här matchen, trots att MIK i grunden har ett bättre lag.

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i Hockeyettan Södra


Tranås - Vimmerby

Matchtips: X.
En väldigt oviss sammandrabbning och viktig match i AllEttan-striden. Tranås har tagit två segrar på de tre senaste matcherna, men är på nedgång till följd av hemmatorsken mot Nybro. Vimmerby har vunnit tre av de fyra senaste matcherna, men föll nu senast hemma mot Helsingborg. Tranås är hemmastarka, men VH är ett bra bortalag och det är upplagt för ett oavgjort resultat under ordinarie speltid.

***

Halmstad - HC Dalen

Matchtips: X.
Ytterligare en tämligen svårtippad match. Halmstad är på gång i och med bortasegern mot Hanhals. HC Dalen har två vinster i följd och ett bättre lag. Jönköpingsgänget är dock bortasvaga. Hammers är å andra sidan ett mediokert hemmalag. Känslan är att HC Dalen får med sig minst en poäng från den här bataljen.

***

Kristianstad - Kallinge/Ronneby

Matchtips: 1.
Två av seriens mest namnkunniga lag drabbar samman. Kristianstad jagar revansch efter hemmaförlusten mot Troja/Ljungby. KIK är i allra högsta grad favoriter. Sju segrar på åtta matcher inger respekt. Kallinge/Ronneby har dessutom förlorat två av de tre senaste matcherna och är bortasvaga. Kristianstad lär vinna redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare lagets defensiva övertag.

Stjärncenter med SHL-meriter förstärker Hockeyettan-laget

Skövde har gjort klart med en vass förstärkning i AllEttan-jakten. Det handlar om SHL-meriterade Thomas Wallgren.

Den rutinerade centern kommer närmast från en kortare sejour i Arboga, där han snittat en poäng per match, och öste in poäng i Piteå förra säsongen.

Wallgren har i övrigt bland annat spelat allsvensk hockey med Malmö.

"Vi har haft Thomas på radarn en längre tid men det är först nu han blivit tillgänglig och därför känns det mycket bra att vi lyckats komma överens om ett avtal som sträcker sig säsongen ut", skriver sportchefen Hans Ljunggren på Skövdes hemsida.

Leksand öppnar börsen - har för avsikt att värva spetskompetens

Leksand ligger sist i SHL och har bland annat haft enorma offensiva besvär. LIF har bara gjort 14 mål, vilket är överlägset sämst av alla lag.

Nu hoppas masarna på en vändning med hjälp av ett nyförvärv.

Leksand har nämligen fått fram pengar i syfte att förstärka laget med en offensivt skicklig forward, avslöjar Sportbladet.

Avsikten är att värva en forward från Nordamerika.

Karlskrona ryktas ha visat intresse för Luleå-backen

Karlskrona har skadeproblem på backsidan. Avsikten är att förstärka den lagdelen.

Viktor Amnér är en av backarna som KHK är intresserade av, enligt uppgifter till Blekingesport.

Den kreative backen - som var en riktig poängmaskin i HockeyAllsvenskans grundserie i fjol - har bara fått spela sporadiskt den här säsongen och inte varit ordinarie i Luleås mycket starka backbesättning.

Sportchefen Michael Sundlöv bekräftar att Karlskrona jagar minst en förstärkning, men vill inte gå in på något konkret vad gäller namn, uppger han för Blekingesport.

Anton Cederholm: "Jag har ett bra skott och en bra skridskoåkning"