fredag 21 oktober 2016

Dragskott.nu avslöjar: Maximilian Eisenmenger är högaktuell för Hockeyettan-klubben

Hockeyettan Västra-klubben Arboga är på väg att få ett spännande tillskott.

Maximilian Eisenmenger är nämligen högaktuell för seriefemman, enligt Dragskotts källa.

Den 18-årige centern tillhör för närvarande Djurgårdens J20-lag och har noterats för nio poäng på 14 matcher den här säsongen.

Junioren - som har ett dubbelt medborgarskap - har ett förflutet i Södertäljes organisation och kan ståta med fem U17-landslagsmatcher (Tyskland).

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Bik Karlskoga - Västervik

Matchtips: 1.
En mycket oviss batalj. Bik Karlskoga föll nu senast borta mot Almtuna, men tog trots allt poäng och tio pinnar på de fyra senaste matcherna imponerar. Västervik blir en rejäl utmaning. Det faktum att VIK förlorade borta mot topplaget Timrå nu senast är inget att haka upp sig på och nykomlingarna har överträffat Bik med råge den här säsongen hittills. Västervik är dessutom bortastarka. Bik är dock hemmastarka och besitter en högre kapacitet. Tipset utgörs av att Karlskoga-gänget drar det längsta strået.

***

Tingsryd - Oskarshamn

Matchtips: X.
Smålandsderby i Nelson Garden Arena. En tämligen svårtippad match. Tingsryd har vunnit två av de tre senaste matcherna och gjort en bättre säsong än Oskarshamn så här långt. IKO är dessutom mycket formsvaga (fyra raka nederlag). Lägg därtill att Oskarshamn är bortasvaga, samtidigt som Taif är ett bra hemmalag. Ett derby är dock ett derby och känsan är att IKO får med sig minst en poäng från den här matchen. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Vita Hästen - Almtuna

Matchtips: 1.
Vita Hästen har två förluster på de tre senaste matcherna, men är på rätt väg till följd av hemmavinsten mot Almtuna nu senast. Ais blir en tuff nöt att knäcka. Uppsala-gänget har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och har framför allt ett försvarsmässigt övertag. Almtuna är emellertid ett bedrövligt bortalag och östgötarnas hemmaplansfördel väger tämligen tungt. Tipset är att Vita Hästen håvar in full pott inför hemmapubliken.

***

Södertälje - Västerås

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i bottenstriden. Södertälje svarade för en heroisk vändning nu senast i Oskarshamn och har två vinster på de tre senaste matchrna. Västerås har tre nederlag i följd och SSK har ett sexpoängsförsprång. VIK är dessutom ett uselt bortalag. Södertälje lär vinna redan under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Djurgården - Linköping

Matchtips: X.
En väldigt oviss match. Djurgården har visserligen fyra raka nederlag, men det var starkt att få med sig en poäng borta mot Färjestad nu senast. Linköping har två torskar på tre matcher och är en negativt besvikelse i SHL hittills. LHC är bortastarka och har i grunden ett bättre lag än Dif, men stockholmarna har det bättre ställt på målvaktsfronten och känslan är att hemmalaget får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

Växjö - Färjestad

Matchtips: 1.
Ytterligare en svårtippad batalj. Växjö har förvisso fem förluster på sex matcher, men är på stark uppgång till följd av bortasegern mot Linköping nu senast. Färjestad blir ett stort kraftprov. FBK kan ståta med fyra segrar i följd och är bortastarka. Lägg därtill att Lakers inte direkt har övertygat på hemmais. Växjö besitter dock en högre grundkapacitet och tipset utgörs av att smålänningarna vinner under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar Visby/Roma-Väsby i Hockeyettan Östra


Visby/Roma - Väsby

Matchtips: 1.
En viktig match för tredjeplacerade Visby/Roma i jakten på seriesegern, medan seriesjuan Väsby krigar om en plats i AllEttan. Visby är tämligen stora favoriter. Gotlänningarna har håvat in fem hemmavinster i följd. Visby/Roma har ett bättre lag på alla fronter och lär vinna redan under ordinarie speltid, trots att Väsby är ett ganska bra bortalag.

En tung smäll för Södertälje

Henrik Thegel blir borta en längre tid på grund av skadan som han ådrog sig i matchen mot Oskarshamn.

Prognosen är närmare bestämt minst tre veckors frånvaro, uppger LT.

Den 26-årige forwarden - som var en av Södertäljes viktigaste spelare i fjol - har inlett säsongen med att mäkta med fyra fullträffar, en målskörd som bara en annan SSK-spelare (Anton Holm) har överträffat.

Anton Cederholm rasar: "Jag är besviken och skitförbannad"

Rögles version utgörs av att det faktum att Anton Cederholm hamnar i AIK för resten av säsongen är ett gemensamt beslut.

Den 21-årige backen har en helt annan version.
- Det var jag som tog initiativet till att avsluta kontraktet. Jag gör det för att ta ansvar för mig och min karriär. Rögle förstår mitt beslut, men jag är besviken och skitförbannad över att inte ha fått en ärlig chans, säger Anton Cederholm till Helsingborgs Dagblad.

Cederholm - som tillhör Vancouver Canucks organisation - är bokförd för åtta SHL-matcher den här säsongen och anser att han har gjort bra ifrån sig när han fått chansen.

Jonstorpsprodukten tycker inte att han har fått någon förklaring av Rögle till den ytterst blygsamma speltiden, berättar han för tidningen.

Den storvuxne backen lämnade Rögle för tre år sedan och lirade i bland annat ECHL innan han lånades ut till Skåne-laget inför den här säsongen.

Karlskrona-backen Victor Aronsson: "Det har känts bra hela tiden hela säsongen"