torsdag 20 oktober 2016

Lassinantti, Jaros, Falk och Forsberg grundlade Luleå-segern - en tveksam insats rent spelmässigt

Luleå ska sammanfattningsvis vara mycket nöjda med kvällens tvåpoängare i paritet till den spelmässiga prestationen.

Inledningsronden var jämn, med mersmak för Rögle, men mittenperioden var ett riktigt lågvattenmärke och LHF gjorde - trots att tredjeperioden var hyfsad - en halvdan insats rent helhetsmässiga i kväll.

Det faktum att tre tilltänkta nyckelspelare (Ilari Melart, Julius Juntilla och Kael Mouillierat) saknades är ingen bortförklaring.

Norrbottningarna måste snäppa upp sig rejält framöver - framför allt när det gäller defensiven, som stundtals har varit alldeles för rörig och odisciplinerad på sistone.

***

Det första målet var visserligen rätt så billigt med tanke på den dåliga vinkeln, men Joel Lassinantti spelade upp sig med besked och var riktigt bra i kväll sett till helheten. Luleås bäste spelare.

***

Christian Jaros var på spelhumör och tog ett antal bra offensiva initiativ.

Kvicke Craig Schira - som briljerade med sina uppåkningar - gjorde det också bra på backfronten.

***

Tredjekedjan var återigen bra och Andreas Falk stack ut mest med sitt solida tvåvägsspel.

Johan Forsberg avgjorde inte bara bataljen med en kylig straff, utan var bra i övrigt - över hela banan.

***

Oscar Dansk var inte lika vass som Joel Lassinantti, men gjorde i allra högsta grad en bra insats i Rögle-kassen.

***

Kedjan med Bryan Lerg, Jack Connolly och Patrick Cehlin var bäst i Rögle-lägret. En trio som skapade mycket framåt och var oerhört kreativ.

Skottstarke Daniel Widing - som har ett korttidskontrakt och rimligtvis bör ha goda möjligheter att få stanna hela säsongen - förtjänar också lite extra kredd för den offensiva prestationen.

Matchfakta

Rögle - Luleå 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden:
0-1 Anton Hedman (Craig Schira, Andreas Falk), 1-1 Daniel Widing (Christopher Liljewall, Bryan Lerg, spel fem mot fyra,

Andra perioden:
2-1 Ludvig Rensfeldt (Daniel Widing, Christopher Liljewall).

Tredje perioden:
2-2 Johan Harju (Christian Jaros, Linus Nässén),

Straffavgörandet:
2-3 Johan Forsberg.

Skott: 31-24 (8-9, 13-3, 8-9, 2-2, 0-1).
Utvisningar: Rögle 2 minuter. Luleå 6 minuter.
Domare: Mikael Nord och Daniel Winge.
Publik: 3.202.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Skellefteå - Örebro

Matchtips: 1.
Skellefteå är på stark uppgång. Två trepoängare i följd talar sitt tydliga språk. Örebro blir en tuff uppgift. ÖHK föll förvisso nu senast, men en förlust mot Frölunda är inget att haka upp sig på och Närke-gänget har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Örebro är dessutom bortastarka. SKE har dock i grunden ett bättre lag och tipset utgörs av att västerbottningarnas trepoängssvit utökas.

***

Rögle - Luleå

Matchtips: 2.
Rögle jagar revansch efter sex raka förluster. Luleå - som har vunnit två av de tre senaste matcherna och gjort en betydligt bättre säsong än RBK hittills - är utan tvivel favoriter. LHF är å andra sidan bortasvaga och det är upplagt för en jämn match. Lägg därtill att Luleå har en del tunga avbräck. Tipset är trots allt att LHF styr upp det här till slut. Mycket tack vare lagets defensiva övertag.

***

Frölunda - Leksand

Matchtips: 1.
En tämligen enkeltippad sammandrabbning. Frölunda har två segrar på de tre senaste matcherna och det skiljer redan hela 14 poäng mellan lagen. Leksand har förlorat åtta (!) av nio matcher och göteborgarna är väldigt hemmastarka. Frölunda är bättre sett till samtliga lagdelar och ett poängtapp i kväll vore mycket oväntat.

***

Karlskrona - Brynäs

Matchtips: X.
Kvällens mest svårtippade match. Karlskrona har visserligen dippat på sistone i form av två nederlag i följd, men har gjort en bra säsong sett till helheten. Brynäs blir ett kraftprov. BIF kan ståta med fyra segrar på de fem senaste matcherna och har ett bättre lag. KHK är emellertid väldigt hemmastarka och har en bättre defensiv. Tipset är att Blekinge-gänget får med sig minst en poäng från den här bataljen.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Björklöven - Pantern

Matchtips: 1.
Björklöven jagar revansch efter förlusten i Uppsala. Möjligheterna är mycket goda. Västerbottningarna har tagit sex poäng på de tre senaste matcherna och besitter en högre kapacitet än Pantern. IKP ska dock på intet sätt räknas bort. Malmö-laget har håvat in sju pinnar på de tre senaste matcherna och har gjort en bra säsong hittills. Björklöven lär dock bli för svåra i kväll.

***

Modo - Timrå

Matchtips: 2.
Derbydags i Fjällräven Center. Modo slår ur underläge. Fyra förluster i följd är bedrövligt. Serieledande Timrå tog en imponerande enkel seger i seriefinalen i tisdags och kan stoltsera med fem segrar på de sex senaste matcherna. Modo är hemmasvaga, Tik är bortastarka och tipset utgörs av att gästerna - som i första hand har defensivt övertag - vinner redan under ordinarie speltid.

Oskarshamns klubbchef ser positivt på tv-avtalet: "Det nya femårsavtalet stegras"

Conny Strömberg påstod som bekant nyligen att de allsvenska klubbarna får 1,3 miljoner kronor var i form av tv-pengar.

Martin Åkerberg (Oskarshamns klubbchef) dementerar uppgifterna.
- Det stämmer inte. Avtalet är just nu värt strax under två miljoner per säsong och förening. Lite mindre än vad vi fick från Viasat. Men avtalet med C More är bra på sikt. Det nya femårsavtalet stegras och kommer att generera betydligt mer för klubbarna de kommande åren, säger IKO-bossen till Barometern.

Oskarshamn siktar på ett nollresultat den här säsongen - trots att klubben har tappat drygt en halv miljon kronor från kärnkraftsrelaterade sponsorer till följd av att branschen är tuff och två reaktorer i kommunen kommer försvinna tidigare än väntat.
- Vi har lyckats hitta de pengarna på andra håll, så det är inget reellt tapp. Överlag tror jag att vi, som ändå har resurser att reparera tappet, klarar oss bättre än alla mindre föreningar som tappar intäkter från kärnkraften, säger Martin Åkerberg.

Skellefteå-talangen kan hamna i Luleå

Jättetalangen Tindra Holm är uttagen i Västerbottens TV-pucklag. Hon är den enda tjejen som är uttagen i turneringen som består av 528 spelare.

Den 15-årige målvakten tillhör Skellefteås J16-lag och har spelat med killar under större delen av karriären.

Storklubben Luleå kan bli nästa klubbadress för västerbottningen.

Tränaren Fredrik Glader om Tindra Holm.
- Det är klart att hon är intressant, hon är från Norrland och kommer från vår närregion. Det attraherar oss. Men sen är det en lång väg från att vi är intresserade till att hon ska besluta sig för något, säger Fredrik Glader till NSD.

Matchvinnaren Anton Holm om Södertäljes seger mot Oskarshamn: "Det är skitskönt"