onsdag 19 oktober 2016

Heroisk vändning av Asplöven - tornedalingarna toppar alltjämt norrettan

Asplöven var riktigt illa ute i prestigematchen mot Kiruna i form av ett tvåmålsunderläge, men lyckades vända på steken och vinna med 4-2 inför 979 åskådare i Lombiahallen.

Tornedalingarna toppar därmed fortfarande norrettan och har ett trepoängsförsprång till Piteå efter nio spelade omgångar.

Ville Rajala blev matchhjälte genom att både kvittera och mäkta med segermålet i den tredje perioden.

Jesse Rohtla och Hampus Forsling - som noterades för två assistpoäng var - klev också fram rejält på poängfronten.

Jesper Eriksson vaktade AHC-kassen och tog 26 av 28 skott.

Nybro ångar på - sjätte segern på sju matcher

Nybro har sannerligen något stort på gång. Kvällens 3-2-bortaseger i sexpoängsmatchen mot Tranås innebär att Vikings kan stoltsera med sex segrar på de sju senaste matcherna.

Andreas Holfelts gäng har därmed ett fempoängsförsprång ner till AllEttan-strecket. Snacka om att serietrean har skaffat sig ett bra utgångsläge i AE-striden.

Segern grundlades i inledningsronden, som vanns med hela 3-0.

Fabian Ilestedt satte inte bara det matchvinnande målet, utan noterades även för en assistpoäng.

Succélånet Viktor Östlund vaktade återigen kassen och tog 28 av 30 skott.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Oskarshamn - Södertälje

Matchtips: 1.
"Scania-klubbarna" drabbar samman. Oskarshamn är utan tvivel favoriter, trots att laget har tre raka nederlag. Södertäljes form är bedrövlig (fem förluster på sex matcher) och IKO har ett bättre lag. Lägg därtill att smålänningarna är hemmastarka. Tipset är att Oskarshamn styr upp det här. Mycket tack vare det försvarsmässiga övertaget.

***

Vita Hästen - Västerås

Matchtips: X.
En väldigt oviss match. Vita Hästen har haft det tungt på sistone. Fyra förluster på de fem senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Västerås är en lurig motståndare. VIK har tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna och ryckt upp sig efter den usla serieinledningen. Västerås är dock ett mediokert bortalag och Vita Hästen lär ta minst en poäng i kväll.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Färjestad - Djurgården

Matchtips: 1.
Färjestad har onekligen prickat in formen. Tre vinster i följd mot bra motstånd inger respekt. FBK är favoriter i kväll. Djurgården har förlorat de tre senaste matcherna och har inlett grundserien på ett halvdant sätt. Färjestad har visserligen varit tveksamma i hemmaplanssammanhang, men Dif är bortasvaga. FBK lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

Linköping - Växjö

Matchtips: X.
En tämligen svårtippad batalj. Linköping har inkasserat tre segrar på de fyra senaste matcherna och är favoriter. Växjö är inne i en ordentlig formsvaga (fem torskar i följd). Lakers besitter dock en högre grundkapacitet än LHC och östgötarna har inte direkt övertygat på hemmaplan. Tipset är att offensivt spetsiga Växjö får med sig minst en poäng från kvällens tillställning.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i Hockeyettan Södra


Hanhals - Halmstad

Matchtips: 1.
En väldigt oviss match. Hanhals inledde serien bra, men har tappat mycket mark i de senaste omgångarna. Halmstad är också tämligen formsvaga (fyra nederlag i följd). Hanhals är ett bra hemmalag och Hammers är halvdana i bortaplanssammanhang. Tipset är att nykomlingarna - som har ett bättre lag - vinner under ordinarie speltid.

***

Kallinge/Ronneby - Varberg

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för Kallinge/Ronneby i AllEttan-jakten. Krif har åkt på två förluster i följd och är på nedgång. Varberg är dock ett lag som Blekinge-gänget ska betvinga på hemmaplan alla dagar i veckan. Västkustgänget har fortfarande inte vunnit en enda match och Kallinge/Ronneby är bättre på alla fronter. Krif lär inkassera tre poäng.

***

Vimmerby - Helsingborg

Matchtips: 1.
Ytterligare en enkeltippad match. Vimmerby har tre segrar i följd och är ett väldigt bra hemmalag. Helsingborg har visserligen två vinster på de tre senaste matcherna, men föll nu senast borta mot Tranås. VH har ett betydligt bättre lag och allt annat än tre poäng till hemmalaget vore tämligen oväntat.

***

Tranås - Nybro

Matchtips: X.
Sexpoängsmatch i AllEttan-kampen. En mycket oviss sammandrabbning. Tranås gjorde det riktigt bra som bortasegrade Kallinge/Ronneby nu senast och har två vinster i följd. Nybro blir ett kraftprov. Vikings har ångat på rejält på sistone. Fem segrar på sex matcher talar sitt tydliga språk. Tranås är dock grymt hemmastarka och lär få med sig minst en poäng från den här matchen.

***

HC Dalen - Tyringe

Matchtips: 1.
HC Dalen vann visserligen nu senast, men en vinst mot seriejumbon Varberg säger inte så mycket och Jönköpingsgänget har två nederlag på tre matcher. Tyringe har haft det tungt (fyra nederlag på de fem senaste matcherna) på sistone och är bortasvaga. Lägg därtill att HC Dalen är ett bra hemmalag. Tipset är att smålänningarna vinner. Mycket tack vare det defensiva övertaget.

Dragskott.nu tippar kvällens toppmatch i Hockeyettan Västra


Borlänge - Kumla

Matchtips: 1.
Serieledande Borlänge tar sig an andraplacerade Kumla. En mycket oviss batalj. Det skiljer fyra poäng mellan lagen och BHF är obesegrade under ordinarie speltid. Masarna har en betydligt bättre offensiv och hemmaplansfördelen betyder mycket, trots att Kumla är bortastarka. Tipset är att Borlänge vinner under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar Sundsvall-Östersund i Hockeyettan Norra


Sundsvall - Östersund

Matchtips: X.
Prestigemöte i norrettan. Två av seriens mest namnkunniga lag drabbar samman. Andraplacerade Sundsvall har gjort en bra säsong hittills sett till helheten, men föll - tämligen oväntat - nu senast borta mot Brunflo. Fjärdeplacerade Östersund har ångat på rejält den senaste tiden och inkasserat fyra enkla vinster i följd. Motståndet har å andra sidan inte varit det bästa och ÖIK har haft det tufft mot de riktigt bra lagen. Sundsvall har i grunden ett bättre lag och lär få med sig minst en pinne i kväll.

Jättesuccé för Hockeyettans tv-satsning

Måndagens tv-satsning - där Hockeyettan sände toppmötet mellan Kristianstad och Troja/Ljungby - blev en tittarsuccé.

Ronnie Glysing (Hockeyettans ordförande) om det stora intresset.
- Vi ville erbjuda så många som möjligt att se det bästa från Hockeyettan. Allt med syfte att både skapa en "Hockeyettan Dag" med höga tittarsiffror som för att undvika tittarkollisioner med andra hockeyligor. Vi är positivt överraskade att så många såg matchen i samband med lanseringen av Hockeyettan.Tv. Totalt hade vi 26 657 unika besökare som såg matchen, säger Ronnie Glysing i ett pressmeddelande.

Östersunds match mot Piteå på måndag står på tur.
- Vår programidé med Peppe Eng i studion med gäster och uppsnack samt Niklas Holmgren som kommentator och Håkan Södergren som bisittare, skapade ett intresse. Detta i kombination med en högklassig Tv-produktion av Sportsground, bidrog självklart till en bra tv-sändning. Nu fokuserar vi på nästa match som är redan på måndag den 24 oktober mellan Östersunds IK och Piteå HC och hoppas överträffa tittarsiffrorna från premiärmatchen, säger Peter Hällsås (Hockeyettans marknadsansvarige).