söndag 16 oktober 2016

Nybro på god väg mot AllEttan - Viktor Östlund fortsätter att övertyga

Nybro har missat AllEttan-spel de senaste åren, men nu är Vikings på god väg mot ett trendbrott.

Dagens 5-1-seger hemma mot Halmstad innebär att smålänningarna är ny seriefyra i Hockeyettan Södra och har två poäng ner till sjätteplatsen.

Marcus Mellström satte det matchvinnande 2-0-målet i den första perioden inför 1.004 åskådare i Liljas Arena.

Viktor Bolin blev målbäst med två baljor.

En annan intressant notering är att Viktor Östlund räddade 22 av 23 skott och bara har släppt in ett enda mål på sina tre matcher i Nybro-kassen.

Dragskott.nu tippar söndagens match i HockeyAllsvenskan


AIK - Tingsryd

Matchtips: 1.
En mycket oviss match. AIK har visserligen förlorat tre av de fem senaste matcherna, men är på gång till följd av två vinster i följd. Tingsryd - som har gjort en bättre säsong än Gnaget hittills - blir en tuff utmaning. Taif har dock varit ojämna på sistone och AIK kan ståta med ett bättre lag. Lägg därtill att stockholmarna är hemmastarka. Tipset är att Gnaget drar det längsta strået.

Dragskott.nu tippar söndagens matcher i Hockeyettan Södra


Nybro - Halmstad

Matchtips: 1.
Det här är en match som Nybro ska vinna. Vikings kan stoltsera med fyra vinster på de fem senaste matcherna och har gjort en riktigt bra säsong hittills. Halmstad är inne i en svacka (tre raka förluster) och är bortasvaga. Nybro har förvisso inte direkt övertygat i hemmaplanssammanhang, men smålänningarna lär ändå inte tappa en enda poäng i dag.

***

Kallinge/Ronneby - Tranås

Matchtips: 1.
En oerhört viktig match i AllEttan-kampen. Kallinge/Ronneby föll visserligen nu senast borta mot Tyringe, men har trots allt vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Tranås blir en tuff uppgift. Taif har tagit tre vinster på de fyra senaste matcherna och gjort en bättre säsong än Krif hittills. Blekinge-gängets hemmaplansfördel väger dock tungt. Tipset är att Kallinge/Ronneby inkasserar tre pinnar inför hemmapubliken.

***

Varberg - HC Dalen

Matchtips: 1.
Det här är en match som HC Dalen ska vinna. Varberg har sju nederlag i följd och ett mycket sämre lag än smålänningarna. HC Dalen har förvisso haft det tungt på sistone, men har gjort en mycket bättre säsong än Varberg hittills. Gästerna är bättre på alla fronter och lär vinna redan under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar Hudiksvall-Visby/Roma


Hudiksvall - Visby/Roma

Matchtips: X.
Toppmatch i Hockeyettan Östra. En mycket svårtippad sammandrabbning. Serietrean Hudiksvall drabbar samman med serieledande Visby/Roma. Gotlänningarna har ett bättre lag, men Hudiks hemmaplansfördel betyder mycket. Hudiksvall har dessutom en bättre offensiv. Tipset utgörs av att hemmalaget tar minst en poäng.

Conny Strömberg ryter till: "Det är helt sjukt. Det är pinsamt"

Conny Strömberg har - återigen - tystat tvivlarna. Den 40-årige forwarden har varit en stark offensiv kraft i sensationslaget Västervik och mäktat med hela tio pinnar på nio bataljer.

Spelgeniet trivs väldigt bra i VIK, men är bedrövad över att HockeyAllsvenskan har tappat så mycket mark ekonomiskt gentemot SHL.

Strömberg har flera säsonger i andraligan på meritlistan och har följt utvecklingen noga.

Västerviksstjärnans svar på frågan om han har ett bra kontrakt i VIK.
- Nej. Haha. Jag spelar för att det är roligt. Det finns inga pengar kvar i allsvenskan. SHL tar alla tv-pengar. De får 35 miljoner per klubb med det nya tv-avtalet. De allsvenska klubbarna 1,3. Det är helt sjukt. Det är pinsamt. Halva vårt lag jobbar halvtid. Det är så det har blivit numera. Pengarna borde fördelas på ett helt annat sätt och där tycker jag även CMore har ett ansvar. Västervik har en lönebudget på fem miljoner. Vad ligger Färjestad på? 30-40-50? Det är äckligt orättvist, säger Conny Strömberg till Sportbladet.

Jonas Westerling: "Det fanns inte på kartan att jag skulle jubla"

Södertälje-kuggen Jonas Westerling hyllades av moderklubben Mora inför gårdagens match lagen emellan i Smidjegrav.

Den rutinerade centern var inne på isen i samband med SSK:s 1-1-mål, men hade inte en tanke på att jubla.

Westerling om sitt resonemang i sammanhanget.
- Jag har haft väldigt många fina år här. Det var jäkligt rörande det publiken gjorde. Det fanns inte på kartan att jag skulle jubla. Jag har väldigt stor respekt och kärlek till den här platsen, säger Södertälje-centern till Dalarnas Tidningar.

Den kreative liraren har inlett säsongen med att noteras för fyra poäng på tio matcher.

Mora-forwarden Pierre Engvall om succén: "Har lärt mig mycket mer att spela i egen zon"

Troja/Ljungby-fansen hyllar laget efter vinsten mot Halmstad