fredag 14 oktober 2016

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Västerås - AIK

Matchtips: 2.
En oviss match. Västerås föll visserligen nu senast borta mot Tingsryd, men har trots allt två vinster på tre matcher. AIK blir en tuff uppgift. Gnaget vände den negativa trenden genom att hemmabestinga Mora efter tre raka torskar. VIK är hemmasvaga, AIK har ett bättre lag och tipset utgörs av att gästerna vinner. Delvis tack vare lagets offensiva övertag.

***

Bik Karlskoga - Modo

Matchtips: 2.
Modo jagar revansch efter två raka förluster. Bik Karlskoga på bortaplan blir en tämligen svår uppgift. Värmlänningarna kan ståta med två raka vinster och är hemmastarka. Modo har dock i grunden ett bättre lag. Känslan är att Öviksgänget studsar tillbaka genom att vinna redan under ordinarie speltid.

***

Pantern - Tingsryd

Matchtips: 2.
Pantern gjorde det riktigt bra som bortabetvingade Oskarshamn nu senast, men IKP lär komma ner på jorden redan i kväll. Tingsryd har två vinster på de tre senaste matcherna och smålänningarna har gjort en bättre säsong än IKP - som har tre förluster på de fyra senaste matcherna - hittills. Tingsryd har ett offensivt övertag och  tipset utgörs av att gästerna håvar in full pott.

***

Västervik - Oskarshamn

Matchtips: 1.
Prestigematch i Plivit Trade-hallen. Västervik kan ståta med åtta (!) segrar i följd och är favoriter. Oskarshamn har två raka förluster och svarade för ett bottennapp nu senast hemma mot Pantern. VIK har bara tappat en enda poäng på hemmaplan och har ett tämligen stort offensivt övertag. Västervik lär inkassera tre pinnar inför hemmapubliken.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Södra


Halmstad - Troja/Ljungby

Matchtips: 2.
En tämligen enkeltippad match. Halmstad har förlorat fem av sex matcher och slår onekligen ur underläge i kväll. Troja/Ljungby har varit starka i serieinledningen och håvat in 14 pinnar på sex bataljer. Troja är starkare på alla fronter och lär inte tappa en enda poäng i den här sammandrabbningen.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Östra


Visby/Roma - Arlanda

Matchtips: 1.
Visby/Roma jagar en återtagen serieledning. Allt talar för att så blir fallet. Visby har inkasserat sex trepoängare i följd och hemmaplansfördelen betyder oerhört mycket. Arlanda har bara snittat en pinne per match och är sämre på alla fronter. Tipset är att gotlänningarna vinner redan under ordinarie speltid.

Ett bra besked för Luleå

Backkuggen Christian Jaros tvingades utgå redan i den första perioden mot Djurgården och bokfördes bara för knappt två minuters speltid.

Det handlar dock inte om någon allvarlig skada för stortalangen, vilket är ett väldigt viktigt besked för Luleå som har haft defensiva besvär i de senaste matcherna.

Jaros har närmare bestämt åkt på en lårkaka och räknar med att vara tillbaka inom kort, uppger han för Norrbottens-Kuriren.

Blue Front Supports ordförande sågar Västervik

Christoffer Liljegren, tillika ordförande i Oskarshamnssupporterklubben Blue Front Support, är mycket imponerad av Västerviks sportsliga framgångar.

Liljegren anser dock att de allsvenska nykomlingarna har mycket att jobba på utanför isen.
- Det har varit en jäkla massa strul. Vi ville ha mer än de 150 biljetter vi tilldelades, bortastå i Västervik tar ju 250 personer, men det verkar som om de inte pratar med varandra i den föreningen - det föll liksom mellan stolarna, säger Christoffer Liljegren till Vimmerby Tidning och fortsätter:
- Organisatoriskt verkar de inte ha koll på någonting, där håller Västervik verkligen inte allsvensk klass, dessutom har de den sämsta hallen i hela serien.

Det kommer bli fullsatt i Plivit Trade-hallen när Västervik tar sig an Oskarshamn i kvällens prestigederby.

VIK toppar för närvarande HockeyAllsvenskan och har håvat in hela 23 poäng på nio matcher - åtta fler än femteplacerade IKO.

Kristianstadscentern: "Se upp, Troja-Ljungby"

Kristianstadscentern Daniel Andersson har onekligen prickat in formen. Mål i tre matcher i följd talar sitt tydliga språk.

Malmö-produkten med de allsvenska meriterna ser fram emot måndagens prestigematch mot Troja/Ljungby.
- Se upp, Troja-Ljungby. Det ska bli kul att möta dem, det kommer att vara en riktigt bra värdemätare för oss, säger Daniel Andersson till Kristianstadsbladet.

KIK och Troja betraktas - av många välinitierade - som två av Hockeyettans vassaste lag och två gäng som kan ställa till det för de allsvenska lagen i en eventuell kvalserie.

Skåningarna är i förarsätet hittills i jakten på seriesegern i Hockeyettan Södra. Hela sju trepoängare i följd och mäktiga 28-8 (!) i målskillnad talar sitt tydliga språk.

Björklövens sportchef: "Vi fortsätter att föra dialog med flertalet klubbar"

Skadedrabbade Björklöven har som bekant löst problemet med att bland annat låna in forwardstalangen Anton Toolanen från Luleå.

Det kan bli aktuellt med fler spelarlån framöver - och inte bara från LHF när det gäller klubbar på en högre nivå än HockeyAllsvenskan.

Sportchefen Daniel Johansson om klubbens resonemang.
- Vi tar en match i taget. Linus och Andreas har kommit in i laget och skött sig bra. Marknaden har varit smal, framförallt när det gäller lån från svenska klubbar. Därför känns det extra bra att vi kunde låna Anton Toolanen från Luleå Hockey. Vi fortsätter att föra dialog med flertalet klubbar och framtiden får utvisa hur vi löser problemen som uppstår vid eventuella skador. Som det ser ut just nu ligger Axel Ottosson och Cody Murphy närmast en comeback, säger Daniel Johansson till Björklövens hemsida.

Troja/Ljungbys tränare: "Vi har haft lite lättare på bortaplan än vad vi har haft hemma"