tisdag 11 oktober 2016

Dragskott.nu tippar kvällens match i HockeyAllsvenskan


Vita Hästen - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.
En mycket oviss sammandrabbning. Vita Hästen har visserligen två förluster på tre matcher, men är på rätt väg i och med den heroiska insatsen nu senast hemma mot Modo. Bik Karlskoga blir en tuff utmaning. Bik körde över Södertälje i lördags och två vinster på tre bataljer är ett starkt facit. Bik Karlskoga är dock ett halvdant bortalag och känslan är att Vita Hästen drar det längsta strået inför hemmapubliken.

Kristianstads storsatsning fortsätter - klassforwarden finansieras med externa medel

Kristianstad fortsätter att göra namnkunniga värvningar. Kari Sihvonen - som lirade i Tingsryd i fjol - är det senaste nyförvärvet i jakten på ett avancemang till HockeyAllsvenskan.

Den 33-årige forwarden har bland annat erfarenhet från spel i den finska högstaligan, där han har noterats för 95 poäng på 411 matcher.

Sportchefen Joakim Johansson om klassvärvningen.
- Jag har fört en diskussion med Karis agent under de senaste 10 dagarna, jag vill poängtera att Kari har varit väldigt på g för att vi skulle hitta en lösning, säger Kristianstads sportchef till klubbens hemsida.

Noterbart är att ett antal företag har gått in med pengar för att göra värvningen möjlig för den hårdsatsande Skåne-klubben.

Tim Kennedy in i andrakedjan - Luleå möblerar om i toppkedjorna

Välmeriterade Tim Kennedy har haft det tungt i SHL-inledningen, trots att han lirat i en mycket namnkunnig omgivning (Kael Mouillieat och Bill Sweatt).

Nu har jänkaren testats i en ny kedja (Johan Harju och Julius Juntilla i övrigt) i träningssammanhang.

Luleå-tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson ser positivt på förändringen och räknar med att de nya kedjorna - där Jacob Lagacé tar plats i Tim Kennedys förra formation - även kommer gälla i matchsammanhang framöver, berättar han för Norrbottens-Kuriren.

Leksandskuggen om Brynäs: "De ska vara ett topplag"

Brynäs - som har betvingat både Luleå och Skellefteå på sistone - är glödheta. Leksandskuggen Jesper Ollas är inte förvånad över Gävle-gängets framfart.
- De har ett bra lag och de ska vara ett topplag. Det är ingenting konstigt. Jag är inte chockad över deras start, säger 32-åringen till Dalarnas Tidningar.

Leksand har, precis som väntat, inlett SHL på ett uselt sätt och masarna slår onekligen ur underläge på torsdag när lagen möts.

Jesper Ollas gillar läget.
- De går säkert på moln och tycker det är kul. Det ska vi ta vara på. De kommer kanske tro att det går lätt där ute, men vi ska se till att det blir en jobbig afton. Det är Brynäs som allt tryck på sig och ska vinna det här på förhand. Vi slår ur underläge och har alla möjligheter att åka dit med en skön känsla, säger LIF-forwarden till tidningen.

Leksandsprodukten representerade Brynäs i fem säsonger i följd innan han återvände till moderklubben tidigare i år.

Färjestads intro