måndag 10 oktober 2016

Dragskott.nu utser veckans lag i HockeyAllsvenskan


Målvakt

Johan Mattsson, Timrå
Räddningsprocent: 100.
Succén fortsätter för Johan Mattsson. Timrå har visserligen ett väldigt bra försvarsspel och spenderar mycket tid i anfallszon, men det innebär inte att Mattssons insats ska förringas.

***

Backar

Jens Westin, Timrå
Mål: 0. Assist: 1.
Timrå har som sagt ett tämligen stabilt försvarsspel. Jens Westin är en viktig kugge på den fronten.

Andreas Frisk, Västervik
Mål: 0. Assist: 2.
En av relativt få VIK-spelare med mycket rutin från spel på en högre nivån än Hockeyettan. Allroundbacken har övertygat på sistone över hela rinken.

***

Forwards

Fredric Andersson, Västervik
Mål: 4. Assist: 2.
En av många spelare som Västervik har "vidareförädlat". Fredric Andersson har bevisat att han är så mycket mer än en defensivt skicklig grovjobbare. Sex poäng - varav fyra mål - på tre matcher den senaste veckan imponerar.

Conny Strömberg, Västervik
Mål: 2. Assist: 3.
Beträffande exempel på heta Västerviksspelare. Den minst sagt rutinerade artisten fortsätter att bevisa att han fortfarande håller hög allsvensk klass med sitt breda offensiva register.

Patrik Karlkvist, Modo
Mål: 4. Assist: 3.
Modo har blandat och gett den senaste tiden, men Patrik Karlkvist - som har varit Modos överlägset vassaste poängplockare den här säsongen - fortsätter att övertyga. Sju poäng på tre matcher inger respekt.

Dragskott.nu utser veckans lag i SHL


Målvakt

Fredrik Pettersson Wentzel, HV71
Räddningsprocent: 94,74.
HV71 ångar på och har en suverän vecka bakom sig. Fredrik Pettersson Wentzel vaktade kassen i båda matcherna och släppte bara in två baljor.

***

Backar

Mattias Karlsson, Karlskrona
Mål: 0. Assist: 1.
Karlskrona fortsätter övertyga. Mycket tack vare lagets stabila defensiv. Mattias Karlsson har dragit ett tungt lass den senaste tiden.

Dylan Reese, HV71
Mål: 0. Assist: 2.
En av många heta HV71-spelare. Den rutinerade allroundbacken har klivit fram och noterades för två poäng i bortavinsten mot Färjestad.

***

Forwards

Alexander Bergström, Karlskrona
Mål: 2. Assist: 2.
Den 30-årige forwarden - som aldrig hade spelat på en högre nivå än HockeyAllsvenskan inför förra säsongen - har utvecklats till en klasspelare i SHL. Alexander Bergström var en av Karlskronas viktigaste spelare i det lyckade dubbelmötet mot Rögle.

Filip Cruseman, Karlskrona
Mål: 2. Assist: 3.
På tal om Alexander Bergström. Kedjekamraten Filip Cruseman har också varit vass på sistone och inlett säsongen på ett utmärkt sätt i allmänhet. Cruseman var en av härförarna i bortamatchen mot Rögle.

Simon Önerud, HV71
Mål: 3. Assist: 3.
HV71-forwarden var bra förra säsongen, men har varit betydligt bättre i säsongsinledningen och är inne i en makalös form. Hela sex (!) poäng på två matcher den senaste veckan inger respekt.

Luleå-supertalangen Isac Lundeströms läckra mål i J20-matchen mot Modo

Joakim Englund: "Modo är ju en klubb jag har sett upp till länge, ja jag gör det nog fortfarande"

Bortamatchen mot Modo var minst sagt speciell för Joakim Englund, tillika Modo-produkten i succénykomlingarna Västervik.

Den 33-årige backklippan ser fortfarande upp till Modo.
- Modo är ju en klubb jag har sett upp till länge, ja jag gör det nog fortfarande. Så visst är det skitfränt att vi kan göra det så här pass bra mot dem, säger Joakim Englund till VT.

Joakim Englund fick inte bara vara med om att betvinga Modo, utan mäktade även med en assistpoäng - den första poängen någonsin på en högre nivå än Hockeyettan.

Noterbart är att Englund har inlett säsongen med +6 på plus/minus-fronten, vilket bara sju andra spelare i HockeyAllsvenskan har överträffat.

Den SHL-meriterade forwarden förstärker det allsvenska laget

AIK - som hade väldigt höga förväntningar på sig inför säsongen - har haft det tungt i den allsvenska serieinledningen och ligger för närvarande på elfte plats i tabellen.

Den senaste spelarförstärkningen ger Gnaget bättre förutsättningar att vända på trenden.

Powerforwarden Robin Dahlström är nämligen klar för stockholmarna, uppger rb.no, vilket MrMadhawk.se har uppmärksammat.

Norrmannen kommer närmast från spel i den norska högstaligan, där han har svarat för sju poäng på nio matcher den här säsongen.

Dahlström har provat på allsvenskt spel med tre lag (Troja/Ljungby, Djurgården och Örebro) tidigare. Den 28-årige forwarden har även SHL-meriter sedan tiden i ÖHK.

Kristianstadsforwarden Malte Sjögren: "Känner att jag är lite snabbare än andra"